Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İYİ Parti’de İstifaların Ardından 4 İlçe Başkanı’ndan; Milletvekili Cesur’a Destek Açıklaması Geldi

İYİ Parti’de İstifaların Ardından 4 İlçe Başkanı’ndan; Milletvekili Cesur’a Destek Açıklaması Geldi

ISPARTA 2.08.2020 11:04:00 0
İYİ Parti’de İstifaların Ardından 4 İlçe Başkanı’ndan; 
Milletvekili Cesur’a
Destek Açıklaması
Geldi
Şarkikaraağaç İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi Cemil Çelik, İYİ Parti’de yaşanan istifalar ile ilgili konuştu.
 
Başkan Çelik açıklamasında: Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Isparta Merkez İlçe 2. Olağan kongremizi gerçekleştirdik. Bu Kongrenin Divanında görev almış bir yol arkadaşınız olarak kongre divan başkanına yöneltilen suçlamalarla alakalı bir açıklama yapma zorunluluğu hissettik. Kongremizde 2 dava arkadaşımız yarıştı, delegelerimizin takdiri M. Çağrı Yıldız’dan yana oldu. Kongre Divan başkanlığına seçilen GİK üyesi Isparta Milletvekilimiz Sn. Aylin Cesur her iki aday arkadaşa da saygılı olduğunu göstererek kürsüye davet ederken iki adayı da övgülerle davet etmiş olup bu konuşmaların videolarını da yayınlamıştır ve yine mavi ve beyaz listelerle aday olan arkadaşlar arasında taraf olmamak adına, kıyafetine hassasiyet göstermiş üzerine beyaz veya mavi bir kıyafet giymeyip pembe giyinmiştir.
 
Fakat kongre sonrası yol arkadaşlarımızdan, il başkanımız ve bazı ilçe başkanlarımız görevlerinden istifa kararı almış bunu basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmuşlardır. Bu süreçte Sn Milletvekilimize, kongrede taraf olduğu suçlamaları yöneltilmiştir. Bunlar külliyen yalan suçlamalardır. Ancak kongre videolarını izlediğiniz zaman şahsımın da Divan Başkan Yardımcısı olarak görev aldığı Kongre Divan yönetiminin tarafsızca görevini yerine getirdiği görülmektedir. Basında yer alan 500-1000 kişinin istifa ettiği haberleri tamamen asılsızdır ki görevlerinden istifa eden yol arkadaşlarımızın bile parti üyeliklerini sürdürdükleri kendilerinin bile istifa etmediği görülmüştür.
 
Siyasette kongreler sonrası, kongreyi kaybeden taraarda bu tür olaylar yaşanabilir bunlar normal karşılanabilecek şeylerdir, Genel Başkanımızın da dediği gibi istifalar tek taraı ve saygı duyulması gereken bir iradedir. Bizler, Genel Başkanımıza, Teşkilat Başkanımıza, Liderimizin Ispartamıza gönderdiği emaneti Sn Aylin Cesur’a sahip çıkmaya devam edeceğiz. Isparta ve Türkiye’nin sorunları ile ilgileneceğiz. Sn. Milletvekilimiz, aynı zamanda Isparta’da Millet ittifakının tek vekilidir dolayısı ile 97.631 oy almıştır bu sorumluluğun bilincinde hareket ederek sabahlara kadar TBMM çalışmalarını sürdürmektedir.
 
Şahsı ile çalışma fırsatı bulup görev bölgem Şarkikaraağaç’tan örnek verecek olursam memleketimin tüm sorunlarını ilettiğimiz an TBMM kürsüsüne taşıyan sorunları dile getiren seçmenle ilgilenen bir Milletvekilidir. Hiçbir dava arkadaşımız ile sorunumuz yoktur, partimizin kapısı birlik ve beraberlikten yana olan, Devletle milletle Atatürk ile sorunu olmayan herkese açıktır. Kamuoyuna saygıyla duyurur, tüm Isparta halkımızın Kurban Bayramınızı tebrik ederiz’ dedi. Merkez İlçe, Senirkent, Gönen, Yenişarbademli İlçe Başkanları adına açıklama yaptı.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °