Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

IYAŞ Başkan Yardımcısı Büyükleblebi: Başkan Günaydın İnkar Etti!

IYAŞ Başkan Yardımcısı Büyükleblebi: Başkan Günaydın İnkar Etti!

ISPARTA 6.09.2019 08:49:00 0
IYAŞ Başkan Yardımcısı Büyükleblebi: 
Başkan 
Günaydın 
İnkar 
Etti!
IYAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Büyükleblebi, Belediye eski Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Ocak ayında Iyaşpark Düğün Salonunu kiralayarak öğrencilere ders çalışması uygulamasından doğan ücreti ödememek için kendisine böyle bir etkinlik yapmadığını söylediğini bildirdi.
 
Isparta Belediyesi’nin geçtiğimiz Ocak ayında 1 – 14 Ocak 2019 tarihleri arasında dönemin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından yapılan öğrencilere ders çalışma uygulaması yargıya taşındı.
BÜYÜKLEBLEBİ; “600 BİN LİRALIK ETKİNLİK
İÇİN İNDİRİM YAPIP 420 BİN LİRA FATURA KESTİK”
Söz konusu uygulama için Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından Iyaşpark Düğün Salonunun kiralandığını ifade eden IYAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erol Büyükleblebi, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Sayın Başkan Günaydın, öğrencilere ders çalışma uygulaması yapmak istediğini ve bunun için de Iyaşpark düğün salonunu kiralama talebini iletti. Biz de kendisine salonu kiraladık. Uygulama bitiminde ise normalde 600 bin TL dolayında olmasına rağmen biz 420 bin TL fatura keserek kendisine ilettik. Ancak, kendisi bu rakama itiraz etti. Konu uzlaşma kurulu yani arabulucuya gitti.
“ARABULUCU AVUKATLARIN
HUZURUNDA İNKAR ETTİ”
Kendisinin ve Iyaş’ı temsilen de benim ile birlikte hem Belediye’nin hem Iyaş’ın avukatlarının olduğu bir ortamda arabuluculuk görüşmesi yaptık. Ben kendisine durumu en detaylı bir şekilde anlattım. Kabul etmedi. Bunun dışında başka bir değişiklik olmayacağını ve bu rakamı ödemesi gerektiğini söyleyince de ‘Ben böyle bir şey yapmadım’ diyerek yaptığı uygulamayı da kabul etmedi ve salondan çıkıp gitti. Şuanda bu konuda arabuluculuk durumu da ortadan kalktı ve davamız sürüyor. Oysa bizde böyle bir etkinlik yaptığına dair belgeler, bilgiler, fotoğraflar ve kamera kayıtları mevcut. Bunların hepsini mahkemeye sunduk” dedi.
İŞTE O HABER
Geçtiğimiz Ocak ayında Iyaşpark Düğün Salonunda gerçekleştirilen öğrencilere ders çalışma uygulaması ile ilgili o dönem Belediye Basın Bürosundan tüm basına gönderilen haber sitelerde şu şekilde yer almıştı:
FİNALLER ÖNCESİ DERS ÇALIŞMA KAMPI
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan üniversite öğrencilerine müjde. Süleyman Demirel Üniversitesi ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde final sınavlarına hazırlanan gençlere ‘Ders Çalışma Kampı’ imkanı. Başkan Günaydın, sosyal medya hesabı üzerinden 1-14 Ocak tarihleri arasında Iyaş Kongre Merkezi’nde 1500 kişi kapasiteli ‘Ders Çalışma Kampı’ düzenleneceğini bildirdi.
Başkan Günaydın, kampta sesli, sessiz çalışma alanları, wifi, şarj, gece çorbası, kahvaltı, çay-nescafe, dinlenme alanı ve servis imkanı olacağını ifade etti. Ders Çalışma Kampı’nda sunulan hizmetler ücretsiz olurken, sadece 6 Ocak’ta bir günlük ara verileceği duyuruldu. Kampa girişler ise öğrenci kimliği ile yapılacak.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °