Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ITSO binası ikinci defa ihaleye çıktı ancak katılan olmadı; Peki Bundan Sonra Süreç Nasıl İşleyecek? İşte o Süreç!

ITSO binası ikinci defa ihaleye çıktı ancak katılan olmadı; Peki Bundan Sonra Süreç Nasıl İşleyecek? İşte o Süreç!

ISPARTA 23.03.2020 14:41:00 0
ITSO binası ikinci defa ihaleye 
çıktı ancak katılan olmadı; 
Peki Bundan Sonra Süreç Nasıl İşleyecek? 
İşte o 
Süreç!
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO), Mimar Sinan Caddesinde daha önce yıllarca hizmet binası olarak kullandığı 5 katlı binayı satmak için ikinci defa ihaleye çıktı. Ancak, söz ihaleye katılan olmadı.
 
Mülkiyeti Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na ait olan ve geçtiğimiz yıl Ekim ayında ihaleye çıkılan ancak, binada kiracı olarak bulunan Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün konuyu yargıya götürmesi nedeniyle ihale iptal edilen taşınmaz mal 2886 Sayılı Kanunun 35/c maddesi hükmünce açık artırma usulüne göre bugün bir kez daha ihaleye çıkarıldı.
İHALEYE KATILAN OLMADI
İlk ihalesi iptal olan söz konusu taşınmaz malın bugün yapılması planlanan ikinci ihalesi de gerçekleşemedi. Zira, ihaleye katılım olmadı. Bugün saat 14:30’da yapılması gereken satış ihalesi katılım olmaması üzerine yapılamadı.
TUTAR; “BİZ YÖNETİM OLARAK
DURUMU MECLİSİMİZE SUNACAĞIZ”
Söz konusu binanın akibeti ve bundan sonraki süreci açıklayan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar; “Evet, mülkiyeti odamıza ait olan söz konusu taşınmazı bugün bir kez daha ihaleye çıkardık. Ancak, ihaleye katılım olmadığı için satışı gerçekleşemedi. Biz ITSO Yönetim kurulu olarak konuyu bir yazı ile Meclisimize sunacağız. Bu konuda son sözü veya son kararı meclisimiz verecektir” dedi.
MECLİSİN ÖNÜNDE İKİ YOL VAR!
Bu konuda edinilen bilgiler göre; ITSO Meclisinin önünde iki yol bulunuyor. Bu yollardan birisni tercih edip kararını vermesi bekleniyor. Bunlardan birisi söz konusu binayı bir kez daha yani üçüncü defa ihaleye çıkarmak. İkincisi ise ihaleye çıkarmadan ‘Pazarlık Usulü’ ile satışına karar vermek.
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °