Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

ITKM ‘Isparta’nın yüzkarası haline geldi’ diyen; Esnaflar İsyan Etti!

ITKM ‘Isparta’nın yüzkarası haline geldi’ diyen; Esnaflar İsyan Etti!

ISPARTA 16.11.2019 18:22:00 0
ITKM ‘Isparta’nın yüzkarası haline geldi’ diyen; 
Esnaflar İsyan Etti!
Isparta’da 22 yıldır tamamlanamayan ve yapımı adeta yılan hikayesine dönen ITKM’nin 113. Cadde tarafındaki esnaflar da artık isyan etti. Esnaflar; “Ancak, Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen ve Ak Partili meclis üyeleri Isparta’nın yüz karası inşaatının tamamlanması adına tarihi bir karara imza atmıştır. Sonuna kadar Başkanımızın arkasındayız” dediler.
 
ARADAN 22 YIL GEÇTİ
ITKM HALÂ BİTİRİLEMEDİ…
Temeli 1997 yılında atılan ve aradan geçen 22 yılda halâ inşaat halinde olan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi 4 Başkan ve 5 dönem görmesine rağmen şehrin yılan hikayesi olmaya devam ediyor. Başta ITKM çevresindeki esnaflar olmak üzere Isparta halkı ise tepkili;  “Bırakın çekişmeleri bitirin artık şurayı” diye isyan ediyor.
113. CADDE TARAFINDAKİ
ESNAFLAR AÇIKLAMA YAPTI
Isparta’nın kanayan yarası haline gelen ve yapımı yılan hikayesine dönen Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatının bitirilmesi konusunda geçtiğimiz hafta ITKM’nin güney tarafındaki esnafların toplanarak basın açıklaması yapmasının ardından bugün de ITKM’nin 113. Cadde tarafında ticari faaliyetini sürdüren esnaflar kitlesel basın açıklamasında bulundular.
ESNAFLAR; “MAĞDURİYETİMİZİ HAYKIRDIK
ANCAK SESİMİZE KİMSE KULAK VERMEDİ”
Bugün saat 12.00’de ITKM inşaatı önünde toplanan esnaflar adına açıklamayı Emlakçı Mehmet Çevikbaş yaptı. Çevikbaş açıklamada; “Bizler, kimimiz 40 yıl, kimimiz 20 yıldan bu tarafa ekmeğimizi buradan kazanan esnaflarız. Zaman zaman mağduriyetimizi her vesileyle yetkililere duyurmuş olmakla birlikte kimse sesimize kulak vermedi.
“BELEDİYE MECLİSİ TARİHİ
BİR KARARA İMZA ATMIŞTIR”
Biz esnafların halinden anlayan sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen elini taşın altına koyarak kendi meclis üyeleri ile birlikte eski adıyla Halk Pazarı, yeni adıyla Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) olan ve atıl vaziyetteki Isparta’nın yüz karası inşaatının tamamlanması adına belediye meclisimiz tarihi bir karara imza atmıştır. Bu davranış da biz esnafları ITKM inşaatının bitmesi adına son derece memnun etmiştir.
“BAŞKANIMIZ BAŞDEĞİRMEN
ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU”
Oysa, Isparta halkına hizmet adına oraya seçilen Ak Parti dışındaki diğer partilerin meclis üyeleri karara red oyu vermişlerdir. Bu konuya muhalefet edenler hukuki risk olduğunu ifade etmişlerdir. Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ‘Riski ben alıyorum’ diyerek Isparta için kendisini ortaya koymuştur.
“BELEDİYE
BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”
Bu özveriyi esnaf olarak hiçbir zaman unutmayacağız. Biz halk pazarı esnafları olarak her türlü risk ve hukuki sorunda belediye başkanımızın yanındayız. Yeter ki burası bitirilsin. İnşaallah, çok yakında hep birlikte buranın açılışını yapar ve bu konunun Isparta gündeminden düşeceğine yürekten inanıyoruz.
“BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN VE AK PARTİLİ
MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Tüm bu gelişmelerin ışığında; Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’e ve Ak parti Meclis üyelerine teşekkür eder, Allah yar ve yardımcıları olsun” dediler.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °