Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ITKM için kritik süreç; 1 Yıl

ITKM için kritik süreç; 1 Yıl

ISPARTA 15.06.2019 20:19:00 0
ITKM için kritik süreç; 
1 Yıl
HABER: Yunus ÖZLER
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITKM konusunda ortak görüş ile belirlenecek protokolü TMSF yetkililerine verdikten sonra TMSF’nin inşaatı bir yıl içinde tamamlamak için çalışma yapacağının sözünü verdiklerini bildirdi.
 
Belediye Meclisinin Haziran ayı son toplantısı geçtiğimiz Cuma günü Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirildi. Saat 14.00’te başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantının en önemli gündem maddesi ise bu ayın ilk toplantısında gündeme ilave edilen ITKM için hazırlanacak protokol konusu oldu.
ITKM PROTOKOLÜ İÇİN
ÜÇ PARTİDEN ORTAK ÇALIŞMA
Bilindiği gibi, Haziran ayının ilk toplantısında mecliste bulunan üç parti de ITKM’nin bir an önce tamamlanması konusunda görüş birliğine varılmış ve konu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmişti.
KOMİSYON ITKM İÇİN
BİR AY ÇALIŞACAK
Bu doğrultuda, geçtiğimiz Cuma günü tekrar gündeme gelen konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonunun bu konuda 1 ay çalışma yaptıktan sonra hazırlayacağı raporu Temmuz ayındaki toplantılarda meclisin onayına sunacağı açıklandı.
BAŞDEĞİRMEN, “ITKM’DE
EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR”
Söz konusu gündem maddesinin görüşülmesi sırasında konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şunları söyledi; “Ticaret ve Kültür Merkezi’nin projesi açık AVM gibi düşünülmüş. Açık alanın ısıtma sorunu olacak. Üzerinin kapatılmasını istedik. Kabul ettiler, proje tadilatı için çalışıyorlar. İlk olarak camimizin tamamlanmasını talep ettik. Sağolsunlar camimizi bitirdiler. Eksikliklerinin tamamlanması için çalışıyorlar.  
“PROTOKOL İMZALANDIKTAN
1 YIL SONRA ITKM BİTECEK”
Belediyemizin avukatları konuyla ilgili çalışıyor. Önümüzdeki ay inşallah kararımızı vereceğiz. Protokol imzalandıktan 1 yıl sonra inşallah ITKM bitmiş olacak. Bu dönem ITKM’yi bitirme zorundayız. Eğer bitmezse kentsel dönüşüme gidecek. Burada oybirliği ile karar almak istiyoruz. Hep beraber bu kararı alalım. Hep beraber karar vereceğiz. Meclisimize ITKM ile ilgili gündem maddemizi ilave etmemizin sebebi sizi bilgilendirmek ve çalışmalara başlamak. Meclisimizin kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonumuz 1 ay boyunca çalışma yapacak. Yapılan çalışma önümüzdeki ay meclisimize sunulacak. Belediyemizin avukatları konuyla ilgili çalışıyor. Önümüzdeki ay inşallah kararımızı vereceğiz. Protokol imzalandıktan 1 yıl sonra inşallah ITKM bitmiş olacak. Bu dönem ITKM’yi bitirme zorundayız. Eğer bitmezse kentsel dönüşüme gidecek. Burada oybirliği ile karar almak istiyoruz. Hep beraber bu kararı alalım. Hep beraber karar vereceğiz” dedi.
KABALAK; “ITKM’NİN ÜZERİNDEN
BİR KIŞ DAHA GEÇMEMELİ”
Söz konusu gündem maddesi ile ilgili olarak söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Ramazan Kabalak da konuşmasında; “ITKM’deki tadilat çatı kısmından başlanılması gerekiyor. O çatı bir kış daha geçirmemeli. Yoksa yazık olacak” dedi. Başkan Başdeğirmen de Kabalak’ın bu konuşmasını destekleyerek; “İnşallah çatı kısmına bir kış daha geçirtmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

Anahtar Kelimeler: s?reç1 kritik için ıtkm
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °