Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

İşverenler 70 Milyon TL teşvikten yararlandı

İşverenler 70 Milyon TL teşvikten yararlandı

ISPARTA 15.03.2019 11:25:00 0
İşverenler 70 Milyon TL teşvikten yararlandı
SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, 2018 yılında Isparta’daki işverenlerin toplam 70 milyon lira sigorta prim teşvikinden yararlandığını ifade ederek, bu rakamın İlimize göre az olduğunu, daha çok işverenin bu teşviklerden yararlanması için bilgilendirme çalışmalarını artıracaklarını söyledi.
 
SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz, İstihdam Seferberliği 2019’un Isparta tanıtım programında konuştu. İşverenler için teşviklerin önemli olduğunu vurgulayan Karagöz, teşviklerden yararlanmak için işverenlere çağrıda bulundu.
200 MİLYON LİRAYA KADAR ÇIKABİLECEĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİZ
Karagöz’ün konuşması şöyle; “2017’de sayın cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Milli Seferberlik başlatılmış ve ülkemizde bu kapsamda 1 milyon 600 kişi istihdam edilmişti. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ikinci milli seferberlik başlatılmış ve 2,5 milyon ek ilave istihdam başlatıldı. İlimizde 20’ye yakın teşvik var. Bu teşviklerde işverenlerimize çok ciddi avantajlar var. Sahaya çıktığımız işverenler teşviklerle ilgili bilgilerinin olmadığını ve eksik olduğunu müşahede ettik. Bunlarla ilgili ITSO ile randevulaştık. Onlara teşviklerimizi anlatacağız. Daha sonra muhasebeci ve mali müşavirler odasını da bilgilendireceğiz. 2018 yılında ilimizdeki işverenlerle ilgili yaptığımız çalışmalarla ilgili istatistiklerimizi alıyoruz. 2018 yılında Isparta’daki işverenlerimize toplam 70 milyon lira sigorta prim teşvikinden yararlandırdık. Bizim çalışmalarımıza göre bu teşvikin ilimize göre az olduğu ve bu 70 milyonun 200 milyon liraya kadar çıkabileceği düşüncesindeyiz. O yüzden işverenlerimize bunları anlatarak yardımcı olacağız. İşverenlerimiz ile muhasebecilerle yaptığımız görüşmelerde teşviklerle ilgili bir sistemin olmadığı ve yararlanma koşullarının zor olduğu yönünde geri dönüşler aldık. Başkanlığımıza bu konuda çözüm bulunması konusunda rapor sunduk. Onlar da çalışma yaptılar. Artık teşvik sorgulama diye bir ekran yapıldı. İşverenlerimiz İŞKUR’a kayıtlı olan işçileri alırken onların TC numaralarıyla sorgulama yaptığında hangi teşvikleri alabileceği ve hangisinden yararlanabileceğini görecekler. İşverenlerimize her zaman kapımızın açık olduğunu bildirmek istiyorum.”
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °