Bugün, 19 Mart 2024 Salı

ISUBÜ Sıfır Atık Yönetim Sistemi Çalışmaları Sürüyor

ISUBÜ Sıfır Atık Yönetim Sistemi Çalışmaları Sürüyor

ISPARTA 16.10.2019 17:38:00 0
ISUBÜ Sıfır Atık 
Yönetim Sistemi 
Çalışmaları Sürüyor
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Sıfır Atık Yönetim Sistemi Çalışmaları hakkında Üniversitemiz Sıfır Atık Sorumluları Dr. Öğretim Üyesi Sezen Coşkun ve Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Özgür tarafından Üniversite Senatosuna bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.
 
ISUBÜ bünyesinde Sıfır Atık Sistemi konusunda bugüne kadar yapılan çalışmaları anlatan Öğretim Görevlisi Dr. Cihan Özgür yaptığı sunumda, Sıfır Atık Sistemi ile ilgili bundan sonra yapılması planlanan çalışmaları anlattı.
 
Üniversitemiz Sıfır Atık Yönetimi Yönergesinin yayınlanmasından ardından  ISUBÜ bünyesinde yapılan çalışmalar şöyle; “ISUBÜ Atık Yönetimi Danışma Kurulunun Oluşturulması, Geri dönüşüm kutuları, şartname, temin ve birimlere ulaştırılması, Atık miktarı kaydı tutulması amaçlı el tartıları, temin ve birimlere ulaştırılması, İl merkezi ve ilçe belediyeler ile sözleşme imzalayan ger dönüşüm firmalarının tespiti ve birimlerin bilgilendirilmesi, ISUBÜ Atık Yönetimi Yönergesinin hazırlanması ve senatoda kabulü, Atık pil toplama kutularının ücretsiz temini ve birimlere yerleştirilmesi, Sosyal medya hesaplarının açılması ve paylaşımların arttırılması, Twitter: @ISUBUSIFIRATIK,  Instagram: isubusifiratik,  ISUBÜ Sıfır Atık Birim Atık Sorumluları Hizmet İçi Eğitimi, Atıkların ayrı toplanması hakkında dikkat edilmesi gereken ana noktalar hakkında bilgilendirme metninin üniversite tüm birimlerine yazılı olarak ulaştırılması, Senato toplantısına katılım ve Sıfır Atık Yönetim Sisteminin tanıtımı.”
 
Yakın Dönem Planlanan Çalışmalar şöyle “Tanıtım levhalarının temini ve birimlere ulaştırılması, Geçici atık depolama alanının oluşturulması, Tehlikeli atıkların yönetimi ile ilgili çalışmalar.”
Yapılan sunum sonrası Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler, Sıfır Atık Sistemi kapsamında yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ederek, bundan sonra yapılacak çalışmaların da hassasiyetle sürdürüleceğini dile getirdi.
 

Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °