Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ISUBÜ, Sağlık Müdürlüğü ve Akfen Holding Arasında; İş Yeri Eğitimi Protokolü İmzalandı

ISUBÜ, Sağlık Müdürlüğü ve Akfen Holding Arasında; İş Yeri Eğitimi Protokolü İmzalandı

ISPARTA 22.01.2020 12:36:00 0
ISUBÜ, Sağlık Müdürlüğü ve Akfen Holding Arasında; 
İş Yeri Eğitimi 
Protokolü 
İmzalandı
ISUBÜ’lü Öğrenciler Şehir Hastanesi’nde iş yeri eğitimi alacak.
 
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin işyeri eğitim modeline dayalı olarak kamu, özel sektör ve STK’larla iş yeri eğitim anlaşmaları devam ediyor. ISUBÜ, Sağlık Müdürlüğü ve AKFEN Holding arasında imzalanan iş yeri eğitimi protokolü ile üniversite öğrencileri Şehir Hastanesi’nde iş yeri eğitimine tabi tutulacak.
 
İş Yeri Eğitim Protokolü imza töreninde konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, “Hayırlı bir olay için toplanmış bulunuyoruz. ISUBÜ’de öğrenim gören öğrencilerin sahadaki becerilerini artırmak için güzel bir anlaşmayı burada imzalıyoruz. Her yıl 150’ye yakın öğrenci Şehir Hastanemizde ilgili bölümlerde  iş yeri eğitimi ve staj yapacaklar. Ben taraflara çalışma işbirliğinden dolayı hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Üniversitemizin kuruluş amacı öğrencilere olabildiğince uygulamalı eğitim vermek. Bildiğiniz gibi üniversitemiz fakülte ve yüksekokullardaki son sınıf öğrencilerini iş yeri eğitimlerine gönderiyoruz. Öğrencilerimiz bir dönem boyunca iş yeri eğitim alacaklar. Yıllardan beri esnaf ve işverenlerin şikayeti özetle, “öğrenciler teorik anlamda güzel yetişiyor ama sahada uygulama eğitimleri hiç yok” şeklindeydi.  Üniversite olarak bugün Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde kamu özel sektör ortaklığı ile kurulan Türkiye’de 3. olarak yapılan ve tüm dünyada medarı iftarımız olan Şehir Hastanemizin yöneticileri ile iş yeri eğitimi protokolü imzaladık. Şehir Hastanemizin açılması ve hizmet vermeye devam etmesinde emeği geçen hem siyasilere hem de kamu yöneticilerine teşekkür ediyorum. Özel hastanelerin bir adım önünde hizmet veren teknoloji ve donanım anlamında da çok kaliteli hizmet sunan şehir hastanemizle iş yeri eğitimi protokolü imzaladık. İmzaladığımız protokolde öğrencilerimiz, İnşaat, elektrik, tesisat, büro hizmetleri, halkla ilişkiler, sağlık hizmetleri yönetmeliği bölümlerimiz alanlarında İş yeri eğitimi anlaşması yaptık. Üniversitemize, Şehir Hastanemize, Akfen Holding’e ve Sağlık Müdürlüğüne hayırlı uğurlu olsun. Yapılan protokol, diğer alanlarda da iş insanları, kamu ve sivil toplum kuruluşlarına da örnek olur. Beklentimiz, iş yeri eğitimi alan öğrencilerimiz aldıkları iş yeri eğitimi sonrasında o işletmede kalıcı olmalarıdır. Bu güzel birliktelik için hazuruna teşekkür ediyorum” dedi.
 
Akfen İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Şehir Hastaneleri İşletmeleri Şirketi Genel Müdürü Uğur Kılıç, “Akfen olarak 2017 yılından buyana kamu özel ortaklığı işbirliği ile sağlık alanındaki sunumu özel iş birliği ile çok iyi bir hale getirdiğimize inanıyoruz. Hem hastaların memnuniyet oranından hem de hastanemizin doluluk oranından bunu çıkartabiliriz. Nitelikli elemana kavuşabilme ümidiyle bu protokolü yaptık. Hizmetimizin kalitesini artırmak için nitelikli iş gücüne de ihtiyaç duyuyoruz. İnşallah üniversite öğrencileri tüm alanlarda bizlerle birlikte çok verimli bir 4 ay geçireceklerdir. En iyi şartlarda en yüksek teknolojiye kavuşarak donanımlı halde mezun olmalarını biz ümit ediyoruz. İçlerinden bir çoğu bizimle birlikte yola devam edecektir. Bu protokole emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşaallah iş birliğimiz çok doğru şekilde gider ve güzel sonuçları hep birlikte elde ederiz” dedi.
 
İş Yeri Eğitim Protokolünü ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Akfen İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Şehir Hastaneleri İşletmeleri Şirketi Genel Müdürü Uğur Kılıç, Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karakaya birlikte imzaladılar. İmza törenine ISUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cenk Bayrakçı, Genel Sekreter Sefer Kutlu, ISUBÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Kabul ve MEYOK temsilcileri, Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi F. Ruşen Keskin de katıldı.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °