Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’den; Isparta MÜSİAD’a Hayırlı Olsun Ziyareti

ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’den; Isparta MÜSİAD’a Hayırlı Olsun Ziyareti

ISPARTA 29.06.2020 13:42:00 0
 ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler’den; 
Isparta MÜSİAD’a
Hayırlı Olsun
Ziyareti
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi’ne hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
 
Bilindiği gibi, geçtiğimiz Mart ayında Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi’nde bir görev değişikliği yaşanmış ve Şube Başkanlığına İşadamı Yalçın Baysan getirilmişti. Bu doğrultuda, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de, Başkan Baysan’a Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hilmi Cenk Bayrakçı ile birlikte hayırlı uğurlu olsun ziyaretinde bulundu. Rektör Diler ve Yardımcısı Bayrakçı’yı MÜSİAD Isparta Şubesi’nin bulunduğu Özkanlar Kavşağındaki merkezinde Şube Başkanı Yalçın Baysan ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

BAŞKAN BAYSAN; “ÇALIŞMALARINIZI YAKINEN
TAKİP EDİYORUZ VE TAKDİRLE KARŞILIYORUZ”
Bugün saat 11.00’de gerçekleştirilen ziyarette bir konuşma yapan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, konuşmasında şunları söyledi; “Sayın Rektörüm öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkür ederim. Bizi oldukça memnun ettiniz.
Sizleri gerek basından gerek sosyal medyadan yakınen takip ediyoruz. ISUBÜ olarak çok güzel çalışmalarda bulunuyorsunuz. Kurulalı 2 yıl gibi kısa bir zaman olmasına rağmen öğrenci sayısının sürekli artması gerek ilimiz eğitim kalitesi gerekse ilimiz ekonomisine olan katkısı bakımından büyük bir mutluluk vesilesidir. MÜSİAD Isparta Şubesi olarak şehrimize sunduğunuz katkılardan dolayı şahsınızda tüm ISUBÜ camiasına teşekkür ediyorum.
“KISA SÜREDE ÖNEMLİ
YOL KAT ETTİK”
Türkiye’de üye sayısı bakımından en büyük Sivil Toplum Kuruluşu konumunda olan MÜSİAD’ımızda yaklaşık dört ay önce bu görev tarafıma tevdi edilmişti. MÜSİAD Isparta Şubesi olarak Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte üyelerimize ve dolayısıyla Isparta’ya en iyi hizmeti vermenin gayreti içerisindeyiz. Kısa sürede önemli bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum.

“ÜLKE OLARAK PANDEMİ
SÜRECİNDEN GEÇİYORUZ”
Sizleri Şubemizde ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bilindiği gibi, Koronavirüs pardemi süreci yaşıyoruz. Bu durum tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi ilimizde de insanları, ekonomiyi olumsuz etkilemiş ve etkilemeye devam etmektedir. Tüm temennimiz odur ki, bu pandemiden ülke olarak bir an önce kurtuluruz inşallah. Bu olayı kısa zamanda atlatacağımıza inanıyoruz.
“ISUBÜ İLE HER TÜRLÜ
İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”
İlimize gerek akademik gerek ekonomik katkı sunan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitemize MÜSİAD olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Sizlerle her türlü işbirliğine hazırız. Ziyaretinizden duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha ifade ederek sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
REKTÖR DİLER; “YENİ GÖREVİNİZDE
BAŞARILAR DİLİYORUM”
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler de ziyarette yaptığı konuşmada, Şube Başkanı Baysan ve Yönetim Kuruluna misafirperverlikleri için teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar dileyerek; “Öncelikle, yeni göreve gelmenizden dolayı sizlere yeni görevinizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor ve başarılar diliyorum.
“ISUBÜ OLARAK STK’LARA
BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ”
Bizler ISBÜ olarak adından da anlaşılacağı üzere uygulama üniversitesiyiz. Yani, eğitim ve iş odaklı bir eğitim kurumuyuz. Ben her zaman şunu söylerim. Bir şehrin kalkınmasında üniversite ile STK’lar iç içe ve işbirliği içinde olmalı. MÜSİAD da son derece önemli bir STK’dır. Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Isparta Belediyesi ile üniversitemiz bünyesindeki önlisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin, bir dönemlik eğitimlerini Isparta Belediyesinde İşyeri Eğitimi Uygulamaları yaparak daha iyi yetiştirilmelerini esas alan protokol imzaladık. Aynı protokolü MÜSİAD ile de yapmak istiyoruz. Zira, bu konuda 24 proje geliştiren Bursa Türkiye birincisi olarak bu uygulamadan 5 yıl boyunca yararlanarak destek aldılar.
“ÜNİVERSİTE – SANAYİ
İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ”
Böylece, biraz önce de dediğim gibi üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimiz siz değerli iş insanlarının işyerinde eğitimini uygulamalı olarak alacak, ülke ve ilimiz sanayisine yararlı birer birey olacaklardır. Sizler, bu öğrencilerimizi 5 yıl süreyle çalıştıracaksınız. Onların sigortalarını biz ödeyeceğiz. Sizleri ise sadece asgari ücretin üçte bir oranında ücretini kendilerine ödeyeceksiniz. Bahsetmiş olduğum işbirliğinin özeti bu şekilde. 2244 kodlu bu üniversite – sanayici işbirliği uygulaması TÜBİTAK tarafından da desteklenmektedir.
“SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bugün burada bizleri kabul ettiğiniz ve en iyi şekilde ağırladığınız için MÜSİAD Isparta Şubesinin siz değerli yöneticilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.
BAŞKAN BAYSAN’DAN
REKTÖR DİLER’E PLAKET
Ziyaretin sonunda ise, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri üniversite ile ilgili merak ettikleri soruları Rektör Diler’e sordular. MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan ise, Rektör Diler’e üniversite olarak Isparta'ya verdikleri katkılardan dolayı ve kendilerine yaptığı ziyaret nedeniyle günün anısına bir plaket takdim etti.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °