Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ISUBÜ’nün Yeni Rektörü Çatal’dan Başkan Başdeğirmen’e Ziyaret; Hastane Caddesi Bundan Sonra Üniversite Caddesi Olacak

ISUBÜ’nün Yeni Rektörü Çatal’dan Başkan Başdeğirmen’e Ziyaret; Hastane Caddesi Bundan Sonra Üniversite Caddesi Olacak

ISPARTA 22.09.2022 17:24:00 0
ISUBÜ’nün Yeni Rektörü Çatal’dan Başkan Başdeğirmen’e Ziyaret; 
Hastane Caddesi 
Bundan Sonra Üniversite 
Caddesi Olacak
ISUBÜ’nün yeni Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Ziyarette, ISUBÜ’ye kazandırılan yeni eğitim binası ele alınırken, Başkan Başdeğirmen, yeni eğitim binalarıyla ve gelecek öğrencilerle birlikte eski devlet hastanesi bölgesinin tekrar canlanacağını söylerken , “Hastane Caddesi bundan sonra Üniversite Caddesi olacak, bölge yeniden canlanacak” dedi.
 
Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Yılmaz Çatal, görevine başlamasının ardından Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette belediye-üniversite iş birliği konuları veIsparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği aracılığıyla ISUBÜ’ye kazandırılacak olan eğitim binasının son durumu ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 15 Eylül itibariye Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne atandığını söyleyen Prof. Dr. Yılmaz Çatal, en önemli paydaşlarından birisinin Isparta Belediyesi olduğunu belirtti. ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal “Sizlerin desteğini almak, bundan sonraki süreçte vereceğiniz katkılarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Isparta’ya katkı sağlamak, şehri canlandırmak, topluma katkı misyonu çerçevesinde de kentimize bir şeyler katmak anlamında da sizlerle her zaman ortak çalışma noktasında istekli olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.
 
 Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in öncülüğünde kurulan Isparta Kent Hizmetlerini Destekleme Derneği aracılığıyla ISUBÜ’ye kazandırılacak olan binanın önemli bir aşamaya geldiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Yılmaz Çatal, “Önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde de yeni binamızda aktif olarak öğrencilerimizi buluşturmayı hedefliyoruz. Sizin önderliğinizdeki derneğinize, dernek üyelerimize, katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Isparta’mız sahip çıktığı sürece üniversitemiz daha iyi noktalara gelecektir” görüşlerinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden ve ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal’a görevinde başarı dileklerini ileten Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Çok önemli bir görev aldınız. Şehrimizin ikinci üniversitesi ISUBÜ’nün rektörlüğü Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından sizlere verildi. Bizlerin sizlerden beklentileri çok yüksek.
 
Üniversitemizin ülkemizde başarılı olması, altyapısının bir an önce oluşması anlamında sizlere önemli görevler düşüyor. ISUBÜ’ye kurulduğundan buyana İbrahim hocamız çok emek verdi, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı da kendisine teşekkür ederim. Bundan sonraki görevlerinde de başarılar diliyorum. Bayrak yarışı, şu anda bayrak sizde. Bu bayrağı en yükseklere çıkarabilmek için bir mücadele içerisinde olduğunuzu biliyorum. Yeni üniversite olması, bu yeni üniversitede rektör olmak, yeni bir üniversiteyi çok daha üstlere taşıyabilmek kolay değil. Buraya çok emek lazım, çok yürek lazım, çok fedakârlık lazım. Bunları yapacağınızdan inancımız tam.
 
Şehrimiz bu üniversitemizle çok daha güzel olur. Eski hastane caddemizin artık üniversite caddesi olması gerekiyor. Hastanemiz gittikten sonra o caddemiz biraz yalnız kaldı. Vatandaşlarımızın destekleriyle dernek vasıtasıyla yapmış olduğumuz bu eğitim binamızın dışında eski devlet hastanemizin olduğu yerdeki binanın ilkinin ihalesi yapıldı ve bir müteahhit yapımını üstlendi. İnşallah en kısa sürede o binamız bittikten sonra bölge daha canlı bir hale gelecek. Hastane Caddesi bundan sonra inşallah Üniversite Caddesi olacak. Bölgede yeniden canlılık, yeniden bir hayat bulacağız.
 
Sizlerle bir arada çalışmaktan bende son derece memnun olurum. Ekibimizle beraber her zaman sizin yanınızdayız. Sizlerle birlikte yapılacak projelerde, etkinliklerde bulunarak üniversitemizi çok daha üstlere taşımanın hepimizin görevi olduğu inancındayım. Sizlere yeni görevinizde başarılar diliyorum. Şehrimize ve ülkemize güzel işler yapacağınız inancıyla sizleri tebrik ediyor, hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerinde bulundu.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °