Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ISUBÜ’den Tanıtım Atağı

ISUBÜ’den Tanıtım Atağı

ISPARTA 20.05.2020 12:22:00 0
ISUBÜ’den 
Tanıtım 
Atağı
ISUBÜ Rektörü Pof. Dr. İbrahim Diler, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan uzaktan üniversite tanıtım günlerine katılarak Türkiye genelindeki 12. sınıf öğrencileri ile bir araya geliyor.
 
Lise düzeyindeki öğrencilerin üniversite tercihlerine yardımcı olmak amacıyla başlatılan çevrimiçi üniversite tanıtım seminerlerine Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, ülkemizdeki en iyi 10 üniversiteden sonra Anadolu’daki ilk üniversite olarak programa katılım sağlayacak.
 
Online üniversite tanıtım seminerlerinin bu haftaki konuğu Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler olacak. 20 Mayıs 2020 Çarşamba günü saat 16.00-16.45 arasında yapılacak söyleşi, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü resmi Youtube kanalında canlı yayınlanacak. Moderatörlüğünü Daire Başkanı ve Milli Eğitim Uzmanlarının yaptığı tanıtımlara, ilgili üniversitenin rektörü ve farklı illerden farklı okul türlerinde okuyan 12'nci sınıf öğrencileri katılıyor.
 
Rektör Diler, “Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüz tarafından uzaktan üniversite tanıtım günlerine katılarak ilimizi ve Üniversitemizi tanıtımını en iyi şekilde yapacağız. Üniversitemiz hedeflerine büyük fayda sağlayacak çevrimiçi üniversite tanıtımlarına tüm lise öğrencilerini davet ediyorum. Bu çalışma Üniversitemiz için iyi bir tanıtım ve tercih çalışması olacağı kanısındayım. Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk ve bakanlık yetkililerine yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Önemli bir nokta da, Ülkemizdeki en iyi 10 üniversiteden sonra Anadolu’daki ilk üniversite olarak programa katılım sağlayacağız” dedi.
 
Çevrimiçi üniversite tanıtım günlerine ilişkin yapılan açıklamada, her yıl öğrencilerin meslek ve üniversite tercihlerine yardımcı olmak amacıyla üniversite tanıtım günlerinin düzenlendiğini ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu etkinliklerin sosyal medya mecralarından yapıldığı vurgulandı.
 
Öğrencilerin veli muvafakatları alınarak il milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlendiğini kaydedilirken, program boyunca Rektör Diler, üniversitenin bölümleri, yabancı dil, barınma ve burs imkanları, sosyal, kültürel, sportif faaliyetler, kampüste yaşam, akademisyenler hakkında genel bilgilendirme yapacak. Ayrıca öğrenciler Youtube ve sosyal medya hesaplarından #benimtercihim etiketi ile yönelttikleri soruların yanıtlarını doğrudan Rektör Diler’den öğrenme fırsatı bulacak.
 
Canlı yayın Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Webinar sayfasından daha sonra izlenmek üzere yayınlanacak.
 

Anahtar Kelimeler: ısub?dentanıtımatağı
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °