Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İstifa eden Taştekin’in yerine yeni isimler seçildi

İstifa eden Taştekin’in yerine yeni isimler seçildi

ISPARTA 6.11.2018 08:49:00 0
İstifa eden Taştekin’in yerine yeni isimler seçildi
Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısında MHP Merkez İlçe Başkanlığına getirilen Gürsan Taştekin’in meclis üyeliğiyle birlikte bulunduğu görevlerden istifa etmesi nedeniyle Tarife ve Denetim Komisyonları ile Encümen üyeliği seçimleri gerçekleştirildi. Seçimlerde AK Parti grubu aday göstermedi.
 
Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk toplantısı dün gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında toplanan meclis, MHP Merkez İlçe Başkanlığı’na atanan Gürsan Taştekin’in meclis üyeliğinden istifa etmesi nedeniyle bulunduğu görevlere yeniden seçim gerçekleştirdi.
ENCÜMEN’İN YENİ ÜYESİ GÜLBOY
İlk olarak encümen üye seçimi gerçekleştirildi. MHP Grubu Encümen üyeliği için Süleyman Gülboy’u aday gösterirken, AK Parti herhangi bir aday göstermedi. Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimde Gülboy 18 oy alarak seçildi. 11 oy ise boş çıktı.
TARİFE’YE KARAKAYA GETİRİLDİ
Tarife Komisyonu seçimleri için ise MHP grubu Mustafa Şenel Karakaya’yı aday gösterdi. AK Parti’nin aday göstermediği tarife komisyonu üyeliği için yapılan açık oylamada Karakaya oybirliği ile seçildi.
DENETİM KOMİSYONU’NA KILINÇ SEÇİLDİ
Son olarak denetim komisyonu seçimi yapıldı. AK Parti’nin yine aday göstermediği seçimde MHP grubu Muzaffer Kılınç’ı önerdi. Kılınç, kapalı zarf usulü ile yapılan oylamada 18 oy alarak seçildi. 11 oy boş çıktı.
Meclis gündem maddelerinin ilgili komisyonlara gönderilmesiyle sona erdi. Komisyon raporları Cuma günkü mecliste okunarak, oylanacak.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °