Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İşte MHP grubunun terk ettiği mecliste yaşananlar

İşte MHP grubunun terk ettiği mecliste yaşananlar

ISPARTA 10.05.2019 15:20:00 0
İşte MHP grubunun terk ettiği mecliste yaşananlar
Isparta Belediye Meclisi Mayıs ayı son toplantısını bugün yaptı. Toplantıya MHP grubu ile Başkan Başdeğirmen arasında belediyede yeri değiştirilen işçiler için yaşanan tartışma damgasını vurdu. MHP grubu görev yerleri değiştirilen ve işten çıkarılanlarla ilgili tepkilerini ortaya koyarken, Başdeğirmen, 2009 yılında Yusuf Ziya Günaydın’ın belediyeyi devraldıktan sonra işten çıkarmalarla ilgili yapılan haberleri gösterdi.
AKAGÜNDÜZ: İNSANLARI MAĞDUR EDEN TAVRINIZI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
 Toplantıda söz alan MHP Grup Sözcüsü Hasan Hüseyin Akagündüz,işçilerin yerlerinin değiştirildiğini ve işten çıkarıldıklarını ileri sürerek, “Yeni belediye başkanı kendisine göre bir organizasyon gerçekleştirecek. Ama bu organizasyonu belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, şefler gibi bir organizasyonun içine çekip müşterek kararlar alınmasını beklerken, MHP’ye gönül vermiş ya da sempati duymuş bütün arkadaşlarımızın işten çıkarıldığını görüyoruz. Ama işçi arkadaşların aynı şekilde sizi yönlendirdiğini görüyorum. Biz mi çatışıyoruz zihnimizde acaba sizi de çatıştıranlar var mı? Daha önceki konuşmalarımızda kimsenin mağdur edilmeyeceğini, tazminatların da zamanında ödeneceğini söylemiştiniz. Çalışanların işi, aşıyla oynamayacağım demiştiniz. İşten ayrılan ve ya işle ilişiği kesilen arkadaşların sayısında müthiş artış var. Bunun devam edeceği endişelerini taşıyoruz. Bu anlamda Cumhur İttifakının Isparta’da zarar görmeye başladığını düşünenlerdenim. Bunların hepsini MHP İl Başkanından genel merkeze dosya olarak sunmasını talep edeceğim. İnsanları mağdur eden tavrınızı kabul etmemiz mümkün değil. O yüzden toplantının kalan kısmına devam etmek istemiyoruz” dedi.
BAŞDEĞİRMEN: 4 BİN LİRA ÖNERDİK O GÜN GİDİP RAPOR ALDILAR
Başkan Şükrü Başdeğirmen de cevabı dinlemeden salondan ayrılmamalarını istedi. Gül Köşkü’nün ayda 120 bin lira zarar ettiğini açıklayan Başdeğirmen, şunları söyledi:  “Ne girdiği belli değil. Antalya’dan gelmiş 3 kişi, 6 bin 700 lira maaş alıyor bir tanesi. Belediyeye maliyeti ise 8 bin lira. Bu 3 kişiyi belediyeye çağırdık bunu ödeyemeyiz dedik, 4 bin lira önerdik, kabul etmediler. O gün gittiler sağlık raporu aldılar.
1750 KİŞİDEN 55 KİŞİNİN YERİ DEĞİŞTİ
1750 kişi çalışan belediyede 55 kişinin yerini değiştirmişiz. Bunun içerisinde bir tanesi engelliymiş, onu tekrar yerine verdik. Son 6 ay içerisinde 180 tane işçi alınmış. 5 ay 29 günleri doldurulanları çıkarmayalım yenileyelim dedim.  1750 kişi çalışan yerde 55 kişinin yerini değiştirmek bir belediye başkanı için zulüm müdür? Biz işten çıkarmadık.
2009’DA 100 KİŞİ ÇIKARILDI HABERLERİ VAR
31 Aralık 2009 tarihli haberleri çıkardım. O dönemde 100 işçi işten çıkarılmış ve haklarını aramışlar. Bunlar basına yansımış. Belediyedeki basın mensupları odalarından çıkarılmış, o gün akşam muhasebedekilerin evlerine gidiliyor kasaların anahtarları alınıyor, belediyeye gelmeyeceksiniz deniliyor. Bunların hepsi haberlerin içerisinde. İlk gece kapılar kırılarak giriliyor. Biz mazbatayı almadan girmedik.
BAŞDEĞİRMEN’DEN SÖZCÜ’YE TEPKİ
Ayda 120 bin zarar eden bir yerde 3 kişiyi çıkaramıyorsa, faydalı olamayacağı yerde faydalı olacağı yere 55 kişiyi alamıyorsa bu belediye başkanı burada neden oturuyor? Bunun dışında ne var? Heykellerden bahsetmiştiniz daha önce. Sözcü Gazetesi, bizim işçileri sürdüğümüzü yazmış. Sözcü bugüne kadar MHP ile ilgili hangi konuyu savundu da bunu savunuyor? Buradaki oyunu iyi görmemiz lazım. Bizim şimdiki ittifakımıza zarar vermek isteyen bu zihniyet burada bize oyun oynuyor.
ISTEM’DE 54 KİŞİ BOŞ DURUYOR
ISTEM’de 54 adam 14-15 ayda bir metre taş kesmeden duruyor. Her ay 250 bin lira SGK ile maaşı ödeniyor. Yılda 3 milyon lira para verdiğimiz adamların belediyeye 3 liralık getirisi yok. Ben bu adamları çıkaramadım, başka yerlere de gönderemedim. İçim yanıyor. Yeni maaş günü geldi. 250 bin lira orada maaş ödeyeceğiz.
ISBAŞ’IN  2 HESABI DA İCRALIK
ISBAŞ’ın 2 hesabı var ikisi de icralık. Bir tane ocaktan ponza alamıyoruz. Ponza madenlerinin yenilenmesi yapılmamış. Aylık ödenmesi gerekenler ödenmemiş hepsi cezalı ödeniyor. Bu belediye bizim belediyemiz, hepimizin belediyesi. Ben paralarımızın çarçur olmaması için bir dengeye getirmeye çalışıyorum.
55 KİŞİDEN 40’I İÇİN AK PARTİ’DEN REFERANS GELDİ
55 kişiden 15 tanesine ülkücü deyin. 55 kişiden 40 tanesi için AK Parti’den referans oldular. Bu iş AK Parti, MHP, CHP olayı değil. Biz hiçbir zaman o parti, bu parti diye ayırmadık. Biz faydası olmayan kişilerin yerini değiştiriyoruz. Bu da personelin yüzde 5’i değil. Ayrıca işten çıkarma yok. Bugün bir hemşire müzede halı tozu alıyor, misafir karşılıyor.
BÜTÇE GİDERİ YÜZDE 49
 Bugün Türkiye genelinde belediye bütçe gideri yüzde 30’dur. Yüzde 30’u geçen başarısız belediyedir. Biz yüzde 49 ile gidiyoruz. Alalım mı 100 kişi daha? Biz boş duranları farklı yerlere gönderdik.”
GÖKER: RÖVANŞ ALINIYOR HİSSİ DOĞDU
MHP’nin önceki dönem grup sözcülüğünü yapan Oğuzhan Göker de söz alarak, “Sanki 2009 yılındakilerin rövanşı alınıyor gibi bir his doğdu gösterdiğiniz haberlerle ilgili. Biz bunu algıladık” dedi.
ISTEM 2 AYDIR İŞ YAPAMIYOR
Göker, sözlerini şöyle sürdürdü: “ISTEM’deki arkadaşlarımız son 2 aydır iş yapamamaktalar. Bundan önce Konya’dan büyük bir iş almışlardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Beştepe’deki bahçenin önündeki yer dahil olmak üzere Putin’in sarayına malzeme göndermiş ve yapmış arkadaşlarımızdır. Biz geçen de söyledik, sıkıntılı arkadaş ve bankamatik memuru varsa bizle bunların isimleri paylaşın. Eğer eş dost akraba ise biz sizinleyiz. Ama günde 8 saat çalışan şoförle 24 saat çalışan makam şoförü aynı ücret almaz.
İKİLEM  ORTAYA ÇIKIYOR
Gül Köşkü’ne büyük firmalardan aşçı getirmiştik. Çalışmamak sizin takdiriniz. Ancak bir meclis üyesi ve bir işçi arkadaş, gidip de 2 bin 500 liraya çalışırsanız çalışın başkandan bu yetkiyi aldık, zaten biz Haziran’da bunu elimizden çıkaracağız deyip, ertesi gün başkan yardımcısı çağırıp, başkan beyin talimatı 4 bin lirayı kabul ediyorsanız çalışırsanız dedikleri zaman bir ikilem çıkıyor. Bu olay yanlış aksedilmişse lütfen düzeltin.”
BAŞDEĞİRMEN: İŞİN KURNAZLIĞINA GİDİYORLAR
Başdeğirmen de Göker’e  “Yanlış aksedilmiş. Onlar işin kurnazlığına gidiyor. 5 ay 29 günü geçerse tazminat alacaklar. Gidip sağlıklı insanlar rapor alıyorlar. Bu da mı doğru? Biz o gün çıkarmasaydık ertesi gün gelip bizden 8 bin lira tazminat isteyeceklerdi.
BUNUN İTTİFAKLA NE ŞLGİSİ VAR?
Belki sizin gibi yapmadığımız için rahatsız oluyorsunuz. 100 kişiyi biz çıkarmadık. Biz arkadaşların yerlerini değiştirdik. Bir belediye yönetimi içerideki personelin yerini değiştiremeyecekse neden buradadır? 55 kişinin yerinin değiştirilmesinin ittifakla ne ilgisi var?” diyerek yanıt verdi.
Konuşmaların ardından MHP grubu salonu terk etti.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °