Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İstanbul’dan Teşekkürler Isparta Belediyesi’ne; Ayasofya’yı GÜL KOKUSU Kapladı

İstanbul’dan Teşekkürler Isparta Belediyesi’ne; Ayasofya’yı GÜL KOKUSU Kapladı

ISPARTA 25.07.2020 18:22:00 0
İstanbul’dan Teşekkürler Isparta Belediyesi’ne; 
Ayasofya’yı 
GÜL KOKUSU 
Kapladı

~~Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla ‘Ayasofya Gül Kokuyor’ sloganıyla Ayasofya Camiye gönderilen 21 ton gülsuyu ile caminin halısından, mermerine, mimberinden, mihrabına kadar her yer yıkandı. Caminin içi ve etrafını Isparta ile özdeşleşen gül kokusu kapladı.

Ayasofya Cami Cuma Namazı ile birlikte ibadete açıldı. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla, 86 yıl ibadetsiz kalan Ayasofya’da, ilk namaz öncesinde, cami içi, çevresi bir tonu doğal, 20 tonu da esansiyel olmak üzere toplam 21 ton gülsuyu ile yıkandı. Ayrıca Cuma Namazı için Ayasofya’ya akın eden vatandaşlara küçük kutularda hazırlanan 10 bin adet gül lokumu ile küçük şişelerde gülsuyu dağıtımı gerçekleştirildi. Ayasofya Cami 86 yıl sonra ibadete açıldı.

İlk namaz öncesinde Ayasofya Cami gülsuyu ile yıkandı. Caminin içi ve etrafını Isparta ile özdeşleşen gül kokusu kapladı. Isparta Belediyesinden giden ekipler sırt pompalarıyla Ayasofya Cami içerisini, halısından, mermerine, mimberinden, mihrabına kadar bir tonluk doğal gülsuyu ile yıkadı. Yine dış mekanlarda da 20 ton esansiyel gülsuyu pülverizatör yardımıyla iki tabanca kullanılarak yıkandı. Bu esnada ilk namaz için Ayasofya’ya akın eden binlerce vatandaş, püskürtülen basınçlı gülsuyunun önüne geçerek ‘bizi de gülsuyu ile yıkayın’ dedi.

Ayasofya Cami açılışında ise Isparta Belediyesinin gülsuyu ile cami içi ve çevresinde yaptığı yıkama çalışmaları ise basının büyük ilgi odağı oldu. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de yaptığı açıklamada, “Ayasofya Caminin 86 yıl aradan sonra ibadete açılmasına vesile olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

86 yıllık bir hasretin sonunda vuslata ermek, Ayasofya’yı gülsuyu ile yıkamak, Muhammed’i Gülü o heyecanı yaşayan vatandaşlarımıza takdim edebilmek, bizim için büyük bir onurdu. Böylesine ayrıcalıklı bir durumu yaşamak Isparta için de gülümüz için de ayrıca gurur verici bir olaydı” dedi. Ayasofya Camine ilk namaz için akın eden vatandaşlarda Isparta Belediyesine teşekkür etti. Vatandaşlar, “Isparta Belediyesine ve başkanımıza teşekkür ediyoruz. Böylesi bir günde bizleri gülsuyu ile serinletti, camiyi yıkadı. Allah razı olsun” dediler.


Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °