Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta'yla dalga mı geçiyorlar?

ITKM'nin bu yaza açılması hayalleri de suya düştü. Müteahhidin 'yüzde 95'ini bitirdik' diye yaptığı ön kabul başvurusu gerçek çıkmadı. Kanuni olarak inşaat ruhsat süreci biten ITKM için ruhsat yenileme talebinde bulundular ancak 100 bi

ISPARTA 23.03.2016 08:15:00 0
Isparta
Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi Projesi'ni ihalesi olduğu günden bu yana yakından takip eden Akdeniz, bu konuda her zaman olduğu gibi ilkleri yazmaya devam ediyor. 31 Aralık 2015 tarihine kadar olan sürede inşaatın yüzde 95'ini bitirdik taahhüdüyle Isparta Belediyesi'ne ön kabul için başvuran yüklenici firma Kadıahmetoğulları A.Ş'nin yalanı yatsıya kadar sürmedi. Belediye tekin ekibinin yaptığı incelemede geçici kabul için gereken yüzde 95'lik fiziki gerçekleşmenin henüz tamamlanmadığı belirlendi.
            ITKM'de yaşanan sıkıntının diğer adı ise inşaat ruhsatı yenileme süreci. 2006 yılında verilen, 2011'de de yinelenen inşaat ruhsatının kanuni geçerlilik süresi 31.12.2015 tarihinde sona erdi. Kadıahmetoğlları A.Ş, 5 yıllık inşaat ruhsatı süresi bitmesi nedeniyle Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne ruhsat yenileme başvurusunda bulundu. Gerekli evrakların sunulmasından sonra ruhsat yenileme işlemleri başlatıldı ancak yüklenici firma üzerine düşen görevi henüz yerine getirmedi. Isparta Belediyesi'nin meclis kararı doğrultusunda ruhsat yenileme için talep ettiği 100 bin TL harç bedeli henüz yatırılmadı. Yüklenici firmanın bazı kanun maddelerine dayanarak ruhsat yenileme harç bedelini ödemek istemediği öğrenildi. Ancak Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün meclis kararı doğrultusunda ruhsat yenileme harç bedelinin yatırılmadan ruhsat yenileme işlemi yapamayacağı belirtiliyor.
            31.12.2015 tarihi itibariyle inşaat ruhsatı biten Kadıahmetoğulları, ITKM'deki inşaatını durdurdu. 31 Aralık 2015'den önce 500'e yakın işçinin çalıştığı ITKM şantiyesinde şu an hiçbir çalışma yapılmıyor. Terkedilmiş bir şantiye alanına dönen ITKM'de Belediyenin geçici kabul için eksikliklerin tamamlanma isteği yerine getirilemiyor. ITKM'de şantiye çalışmalarına inşaat ruhsatının yenilenmesinden sonra başlanacağı bildiriliyor. Ancak 100 bin TL'lik harç bedelini ödemeyen Kadıahmetoğulları'nın ITKM'yi bitirmeye hiç de niyeti yok gibi görünüyor. Isparta Belediyesi yönetiminin ITKM'nin bitirilmesini sağlayacak tedbirler konusunda çalışma yaptığı edinilen bilgiler arasında.

kaynak:Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °