Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta'ya 29 metrelik gül motifli saat kulesi

Isparta'ya 29 metrelik gül motifli saat kulesi

ISPARTA 9.05.2016 13:01:00 0
Isparta

Isparta Belediyesi şehir süsleme sanatı çalışmaları kapsamında toplam yüksekliği 29 metre olacak alt tabanı köke, üst kısımları ise ahşaba işlenen gül motiflerinden oluşan saat kulesinin yapım çalışmaları aralıksız sürdürülüyor. Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi’nde ahşap parçaları yapılan, alt tabanı ise köke olarak tasarlanan saat kulesinin köke işlemeciliği kısmında incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi. 

Isparta’nın simgesi olan gül motifleri ve sanatsal değerlerin şehirde yer almaya başladığını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bunlardan birisinin de Özkanlar Kavşağı’na montesi gerçekleştirilecek olan saat kulesi olduğunu kaydetti. Tamamı el işçiliğinden oluşan saat kulesinin üst kısımlarının ahşaptan, alt kısmının da kökeden yapıldığını dile getiren Başkan Günaydın, “Saat kulemizin alt kısmı taş oymacılığı sanatı kullanılarak yapılıyor. Ahşap kısımların çalışmaları 10 aydan bu yana Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezimizde yapılıyor. Birkaç aydan bu yana yerel taşımız olan kökeden de alt bölümlerin yapımı gerçekleştiriliyor. Taş ve ahşap sentezi oluşturmak istiyoruz. Hepsi el sanatıdır. Sanatsal görselliği ve şehrimizin simgesini taşıyan bir yapı olacak” dedi. 

Taşların yavaş yavaş atölyede yerlerinin belirlendiğini, ardından bunların işleneceğini ve numaralandırılarak Özkanlar Kavşağı’ndaki yerine montajlanacağını kaydeden Başkan Günaydın, “Taşlarımızın üzerine yine şehrimizin simgesi olan gül motifleri işlenecek. Zor bir zanaat, büyük bir emek istiyor. İnşallah bu eserimizi de birkaç ay içerisinde yerine nakledeceğiz. Bunlar el emeği, göz nuru. Isparta’mızı her zaman hatırlatacak, gelen misafirin de hafızasında kalacak” şeklinde konuştu. 

Artık bu tip eserlerin yapılmadığını dile getiren Günaydın, “Nasıl Dumlupınar Üniversitesi’nin kapıları, bacaları Cumhuriyet tarihinin en büyük eserlerinden biriyse, bu sanatsal çalışmalarında cumhuriyet tarihinin en büyük eserlerinden birisi olması için niyet kurarak yapmış olduğumuz çabalardır. Bu çalışmalarımızın Isparta’mıza vemilletimize hayırlı olması temennisinde bulunuyorum” görüşlerinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °