Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta'nın 11 Köyüne Yeni Yerleşim Sahası

Isparta'nın 11 Köyüne Yeni Yerleşim Sahası

ISPARTA 23.09.2016 11:24:00 0
Isparta
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Isparta’daki 11 köyde 5543 sayılı iskan kanunu kapsamında yeni yerleşim alanı oluşturuyor. Geneli hazine arazisi olan yeni yerleşim alanına ev yapmak isteyen köylülere 60 bin TL 2 yıl geri ödemesiz sonrasında ise %2 faizli kredi imkanı sağlanıyor. Yeni yerleşim alanı düzenlenerek konut yapımı ile ilgili destek verileceği belirtilen Uluborlu İnhisar köyündeki çalışmalar tamamlandı. Uluborlu ilçesinin İnhisar köyünde 14 vatandaşa konut yapımı için 840 bin TL ödenek ayrılarak yer gösterildi. Konutların yapımına başlanması ile birlikte köylülere ödeme yapılacak. Merkez İlçe Aliköy, Büyükgökçeli, Atabey Harmanören, Eğirdir Bağören, Akdoğan, Gelendost Yeşilköy, Çaltı, Akdağ, Yalvaç Kumdanlı, Senirkent Gençali köylerinde ise çalışma devam ediyor.


2 YIL ÖDEMESİZ 60 BİN TL KREDİ
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü; 5543 sayılı İskan Kanununun 16. Maddesi kapsamında Köylerde Fiziksel Yerleşimin Düzenlenmesi (Köy Gelişme Alanı) uygulaması yapılmak üzere 10 köyde 2016 yılı Etüt­proje ve Yerleştirme Programı, Uluborlu ilçesi İnhisar Köyü ise yatırım programı uygulaması yapıyor. Uluborlu İnhisar köyü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konut başına 60 bin TL kredi tahsis edildi ve konut yapımlarının önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor. 60 bin TL’lik kredi 2 yıl ödemesiz, sonrasında ise %2 faizli olarak veriliyor. Hak sahipleri sunulan iki tip projeden birini seçerek, uygulama sırasındaki hak edişe göre krediyi kullanıyor.


KÖYLER YENİDEN YAPILANACAK
Köylerde Fiziksel Yerleşimin Düzenlenmesi çalışmasında programda olan 10 köyde ise yer seçimi çalışmaları, hak sahipliği başvurularının tamamlandığı öğrenildi. Yeni yerleşim yerleri için kurum görüşleri alınarak uygun olan alanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adına tahsisleri istendi. Bu köylerde de Uluborlu İnhisar köyünde olduğu gibi isteyen vatandaşlara yer gösterilecek, ardından ise 60 bin TL kredi ile yeni evlerini yapabilecekler.


KÖYDEN KENTİ TERSİNE ÇEVİREBİLİR
Köylerde Fiziksel Yerleşimin Düzenlenmesi çalışması hem köylerde yaşam şartlarını iyileştirmeyi hem de köy için yerleşim alanında ev yapacak arazisi olmayan genç nüfusu ev sahibi yapmak amacıyla yürütülüyor. Köyden kenti önlemeyi de amaçlayan proje Isparta il merkezine bağlı Aliköy ve Büyükgökçeli köylerinde de uygulanıyor.


ISPARTA’DA KÖY GELİŞME ALANI ÇALIŞMASI YAPILAN KÖYLER
Uluborlu İnhisar, 14 hak sahibine yer gösterilerek 840 bin TL kredi tahsisi yapıldı. Evlerin yapımına kısa sürede başlanacak. Merkez İlçe Aliköy, taslak imar planı hazırlandı, bakanlık onayının ardından 42 hak sahibi evlerini yapabilecek. Merkez İlçe Büyükgökçeli, Köy muhtarlığınca yerleşime uygun ve yeterli miktarda yer bulunması istendi. Bulunması halinde çalışmalara devam edilecek. Atabey Harmanören, Yeni yerleşim yerinin, tescilinden sonra imar planı çalışmalarına başlanacak. 31 hak sahibi çalışma sonunda evlerini yapabilecek. Eğirdir Bağören, Köy muhtarlığınca yerleşime uygun ve yeterli miktarda yer bulunması istendi. Bulunması halinde çalışmalara devam edilecek. Eğirdir Akdoğan, 15 hak sahibi için bulunan arazinin tahsisi bekleniyor. Gelendost Yeşilköy, Köy muhtarlığınca yerleşime uygun ve yeterli miktarda yer bulunması istendi. Bulunması halinde çalışmalara devam edilecek. Gelendost Çaltı, Yeni yerleşim yerinin, tescilinden sonra imar planı çalışmalarına başlanacak. Gelendost Akdağ, İskan duyurusu yapıldı, ancak köylüden başvuru yapılmadı. Yalvaç Kumdanlı, Yeni yerleşim yeri için kurum görüşleri alınıyor. Senirkent Gençali, Yeni yerleşim yerinin hazine adına tahsisi yapıldıktan sonra, imar planı yapılacak.
GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °