Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ispartalı Çiftçiler Cumhurbaşkanı ile Buluştu

Ispartalı Çiftçiler Cumhurbaşkanı ile Buluştu

ISPARTA 21.05.2019 07:44:00 0
Ispartalı Çiftçiler Cumhurbaşkanı ile Buluştu
Ispartalı çiftçiler Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen Dünya Çiftçi Günü programına katıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen programa Isparta adına Isparta İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Murat Dolunay ile birlikte 8 çiftçi katıldı.
Programa katılan çiftçiler arasında bulunan ve Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programına Isparta adına katılarak "Tezekteki Cevher" projesi ile ikinci olarak ödül alan Sevgi Küçüksavlı, program dahilinde verilen iftar yemeğine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ile diğer protokol üyelerinin bulunduğu masada katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmasında, güçlü ülkenin kendini tarım, hayvancılık ve gıda alanlarında ispatlamış ülke olduğunu belirterek, 21'inci yüzyılda da tarım ve gıda alanının su, enerji ve teknolojiyle beraber stratejik sektör olma konumunu sürdürdüğüne işaret etti.
Gelecekte tarımın stratejik öneminin daha da artacağını vurgulayan Erdoğan, bu anlayışla yapılan barajlar, sulama tesisleri, tohum ve gübre konusunda attıkları adımlarla uygulanan destek politikalarıyla son 17 yılda tarım alanında Türkiye'ye yeni bir vizyon kazandırdıklarını söyledi.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °