Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ispartalı aşçılara tam not

Aşçılara tam not

ISPARTA 16.08.2017 07:15:00 0
Ispartalı aşçılara tam not

Bolu’nun Mengen Belediyesi ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) tarafından 12 - 13 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen 32. Uluslararası Aşçılık ve Turizm Festivalinde, ilimizi Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği temsil etti.  Festivale katılan onbinlerce vatandaş Ispartalı aşçılara tam not verdi.

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği sosyal çalışmalarda aktif rol almaya devam ediyor. Gecen yıl Isparta kabunesini bin kişiye ikram eden ISAPDER yönetimi bu yılda irmik helvası ve güllü irmik helvası ikramıyla yine tam not aldı.

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonuna bağlı 60 ilin aşçısı 60 bin yemek yaparak, yöresinin yemeklerini ve şehirlerini tanıttılar.

Isparta Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Alim Çimenkaya konu hakkında yaptığı açıklamada: ‘ISAPDER olarak derneğimizin kendi imkanları doğrultusunda, 10 ustayla Isparta adına 1000 kişiye yöremize özgü irmik helvasını ve güllü irmik helvası ikram ettik. Halka şarjlı sırt pompasıyla gül suyu sıkarak Mengen sokaklarını gül suyuyla yıkadık. Bolu Valisi, Mengen Belediye Başkanı, Mengen Kaymakamını standımıza uğrayarak helvamızdan yiyerek gül suyunun altında durdular. Sayın büyüklerimiz teşekkürlerini ilettiler. Isparta’mızı çeşitli broşürlerle tanıtma imkanı da bulduk. Gelen ziyaretçilerimizi Isparta’ya davet ettik. Tüm Ispartalıları Isparta ilimizin gerek kültürel gerekse yemeklerine sahip çıkmaya davet ediyorum”


Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °