Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta'dan 2 lise AB projesine ortak oldu

Isparta'dan 2 lise AB projesine ortak oldu

ISPARTA 17.08.2017 05:00:00 0
Isparta

Isparta’dan iki okul ortak bir Avrupa Birliği projesine imza atarak Isparta’da ilk olan bir işbirliği yaptı. Isparta Anadolu Lisesi ile Gazi Sosyal Bilimler Lisesinin Türkiye ortakları olduğu projeye İtalya, Yunanistan ve Litvanya’dan lise düzeyinde birer okul katılıyor.

Gazi Sosyal Bilimler Lisesinin yürütmekte olduğu bir projesi var zaten. 2018 yılında bu proje tamamlanacak. 2017-2019 yılları arasında ise yaratıcı öğretmenler ve öğrenciler projesi yürütülecek.

YARATICI ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER

Yaratıcı öğretmenler ve öğrenciler projesi ile ilgili bilgi veren Gazi Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni Fatih Ermez ve Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Süleyman Turgut “projemiz iki yıl devam edecek bir proje. Projemizde eğitimin temel ayaklarından öğretmenler ve öğrenciler ön planda. Öğretmen ve öğrencilerimizin, eğitim öğretim sürecinde gelişen teknolojiyi kullanarak daha yaratıcı ve başarılı olmaları amaçlanıyor. Proje ve proje aktiviteleri sayesinde paydaşlarımız her alanda daha yaratıcı bir düşünceye sahip olacaklar ve böylece sorumlu birer Avrupa ve dünya vatandaşı olacaklar. 5 ortaklı projenin iki ortağının Isparta’daki iki lise olması açısından projemiz bir ilk niteliği taşıyor” ifadelerini kullandılar.

İŞTE O PROJE                          
Projenin adı: Yaratıcı öğretmenler ve öğrenciler

Projenin ortakları: Isparta Anadolu Lisesi, Gazi Sosyal Bilimler Lisesi, İtalya, Yunanistan ve Litvanya’dan lise düzeyinde birer okul. 

Projeyi hazırlayanlar: Fatih Ermez (Gazi Sosyal Bilimler Lisesi İngilizce Öğretmeni), Süleyman Turgut (Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni)

Proje bedeli: 130 bin Avro


Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °