Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta'da Şelale Çöplük Alanı Olmuş! Dere Mahallesi Sakinleri İsyanda!

Isparta'da Şelale Çöplük Alanı Olmuş! Dere Mahallesi Sakinleri İsyanda!

ISPARTA 13.06.2021 20:07:00 0
Isparta
Dere Mahallesinin üst bölümünde bulunan ve akan şelale şeklindeki sulardan dolayı adeta doğa harikası görünüme sahip olan piknik alanı içki şişelerinden geçilmiyor. Bu yetmiyormuş gibi alana bir de inşaat atıkları atılması mahallelinin büyük tepkisine neden oluyor.
 
Havaların ısınması ile piknik alanlarına giden insanların sayısında gözle görülür bir artış oldu. Ancak, her piknik alanı istenildiği gibi korunmuyor veya korunamıyor. Bunun son örneği ise Dere Mahallesinde yaşanıyor. Mahallesin üst kısmındaki Şelalelerin bulunduğu piknik alanı adeta bir mezbeleliği andırıyor. Bu durumdan en fazla o bölgede ikamet etmekte olan mahalle sakinleri etkileniyor.
DOĞA HARİKASINI
ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİLER!
Dere Mahallesi sakinleri, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söylediler; “Mahallemizin üst bölümünde bulunan ve Şelale olarak adlandırılan Mesirelik alan gerçekten çok berbat bir durumda. Burası kamuya yani Belediyeye ait mülkiyet. Burada uzun yıllar önce Ispartalı sakinler dışardan gelen misafirler bu mesirelik alanda piknik yaparak hoş vakit geçirirlerdi. Burası doğasıyla, havasıyla, çok güzel olan bir mesirelik yerdi.
GECE İÇKİ İÇİYORLAR,
ATEŞ YAKIYORLAR
Ancak, son yıllarda ve hatta son günlerde burası mezbelelik, adeta açık hava meyhanesine dönmüş durumda. Bunun yanı sıra bahçe sahibi olan mahalle sakinlerimiz yani bizler bu olumsuz durumdan dolayı kendilerimize ait mülkiyetlerimizde dahi rahat ikamet edemez hale geldik.
BURASI HAFRİYAT SAHASI MI?
Öte yandan, yine Mahallemizin üst bölümünde bulunan ve akan şelale şeklindeki sulardan dolayı adeta doğa harikası görünüme sahip olan piknik alanına içki şişelerinin yanı sıra traktör römorklarıyla inşaat atıkları ve pislikleri getirilerek dökülüyor. Burası bu nedenle adeta çöplüğe dönmüş vaziyette. Bu rezilliğe bir dur denilmesini istiyoruz ve yetkililerden gereğinin yapılmasını istiyoruz” dediler.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °