Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da Milli Eğitim sosyal medya için harekete geçiyor

Isparta'da Milli Eğitim sosyal medya için harekete geçiyor

ISPARTA 23.05.2017 06:00:00 0
Isparta
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda öğrencilerin sosyal medyayı olumsuz yönde kullanmalarını önlemek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için adım atıyor. Sosyal medya konusunda bilgilendirme seminerleri düzenleneceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, “Yapılan eylemlerin çocuklarımıza suç olduğunu öğretmemiz lazım. Yasakla değil, bir dizi eğitimle Isparta özelinde yol almaya çalışacağız. Burada aile eğitimlerini çok önemsiyoruz” dedi.
 
 
İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, öğrencilerin sosyal medyayı olumsuz yönde kullanmamaları ve oluşabilecek kötü olayların önüne geçmek için bilgilendirme seminerleri düzenleyeceklerini bildirdi. Konunun önemli olduğunu vurgulayan Çöker, okullarda seçmeli ders olarak sunulan Medya Okur Yazarlığı’nı kimseye kabul ettiremediklerini, ancak konunun ne kadar önemli olduğunun çocuğun başına bir iş geldiği zaman anlaşıldığını belirtti.
O GENİŞ ALANA İSTER İSTEMEZ ÇOCUKLARIMIZ ERİŞİYOR
Günümüzde iletişimin artı getirdiği gibi eksileri de beraberinde getirdiğine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, şunları söyledi: “Bu alan dünyadaki bütün alanları ortadan kaldırmış olan çok büyük bir ağı kapsıyor. Bununla beraber biz eğitim -  öğretim hizmetleri derken daha önce hep şu üçgenin içinde düşünürdük bunu; aile, okul ve topluluk. Bu üç öğe ile eğitim-öğretimin başarılı olabileceğini düşünüyorum. Günümüz dünyasında bu araya çok güçlü bir etki daha girdi. Bu da internetle beraber gelen sosyal medya. Uzunca bir süredir bizler hala bu büyük alanın aynı zamanda büyük bir risk içeren bu alanın farkında değilmişiz gibi davranıyoruz. Hala eğitim-öğretim çalışmalarını, biz, okul, aile ve toplumun gözle görülebilir yönlerinde algılıyor ve düşünüyoruz. O geniş alana ister istemez çocuklarımız erişiyor.
ÇOCUKLARIN ORADA DUYDUĞU HER BİLGİYE İNANMAMASI
İÇİN EĞİTİM ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI GEREKİR
Bu erişimin en sıkıntılı yönlerinden biri, çocuklar için olumsuzluk öneren, onları korumamız gereken güvenlikle ilgili konularda da çocuklar orada bir takım yanlışlıklarla muhatap olma riskleri çok yüksek. Bilgi ile alakalı bir sıkıntımız var. Bu da bilgi kirliliği. Çocukların orada duyduğu her bilgiye inanmaması için eğitim üzerinde çalışılması gerekir. Okul alanında akıllı telefonların derslerde kullanılmasına engel oluyoruz. Çocuklarla okul idaresi alanında çıkan en büyük tartışma budur. Yasaklar bu konuya pek bir çözüm değil. Çocuk bir şekilde okul dışı saatlerde bu erişimi sağlıyor. Biz gerek çocukların ruhsal yapılarını, gelişimlerini düşünerek bu konudaki birçok şeyi toplumla paylaşmıyoruz. Ahlak dediğimiz zaman ilk önce aile ya da toplum geliyor aklımıza. Bizler sokakta nasıl birbirimize hakaret etmiyorsak, okulda da hakaret etmeyeceğiz. Sosyal medyanın olumlu anlamda bir eğitimi verilmesi gerekiyor. Çocuklarımız bazı sorunlardan dolayı okulu bırakmak ya da değiştirmek zorunda kalıyor. Öncesinde bunun çaresine bakmamız gerekmektedir.
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ’Nİ KİMSEYE KABUL ETTİREMEDİK
Yapılan eylemlerin çocuklarımıza suç olduğunu öğretmemiz lazım. Yasakla değil, bir dizi eğitimle Isparta özelinde bira yol almaya çalışacağız. Burada aile eğitimlerini çok önemsiyoruz. Bu yapılacak aile eğitimlerine velilerin muhakkak katılması gerekiyor. Çocuklarımızın görsel hafızalarına hitap edecek görsellikler yapmalıyız. Olumlu ya da olumsuz burada büyük bir mecra var ve bu alanı yok sayamayız. Bakanlığımız geçmiş zamanlarda bu konuyu fark ederek seçmeli ders olarak öğrencilere sunduğu, ‘Medya Okuryazarlığı Dersi’ni kimseye kabul ettiremedik. Bunun ne kadar önemli olduğunu ancak çocuğun başına bir şey geldiği zaman anlıyorlar. Bizim yapacağımız, çocuğun başına bir şey gelmeden önlem almaktır. Bu konuda ilerleyen zamanlarda çocuklarımıza ve ailelerimize seminer vereceğiz.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °