Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta'da Ihlamur Toplama; Sezonu Başladı

Isparta'da Ihlamur Toplama; Sezonu Başladı

ISPARTA 8.07.2020 07:13:00 0
Isparta
Isparta Belediyesi tarafından şehrin çeşitli cadde ve sokaklarına dikilen şifa kaynağı ıhlamur ağaçları çiçek vermeye başladı. Vatandaşlar geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ağaçlardaki ıhlamurları toplamaya başladı.
 
Isparta Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda şehrin çeşitli yerlerine dikilen şifa kaynağı ıhlamur ağaçları çiçek vermeye başladı. Bu yıl 16 - 17 yaşlarına gelen ıhlamur ağaçları Haziran sonu, Temmuz ayı başında ürün vermeye başlıyor.
IHLAMUR HASTALIKLARA
KARŞI TAM BİR ŞİFA DEPOSU
Ihlamurları toplayarak evlerinde tüketen vatandaşlar, durumdan duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Isparta’mız gül memleketi. Gülün kokusu insana huzur, rahatlık verir. Ihlamur gülün kardeşidir. Ihlamur da insana huzur verir, direnci artırır, sağlığa faydalıdır. Ihlamur bilindiği gibi geçen kış aylarında yüksek fiyatlardan satışı yapıldı.
HASTA ZİYARETLERİNE IHLAMUR
Şifa kaynağı olan bu ıhlamurları ağaçlara ve dallarına zarar vermeden topluyoruz. Bunların bir kısmını evimizde içip tüketiyoruz. Bir kısmını ise şifalı olduğu için hasta ziyaretlerine, komşu ziyaretlerine götürüp hediye ediyoruz” dediler.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °