Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta'da ekmeğe zam yolda! İşte beklenen yeni fiyatlar

Isparta'da ekmeğe zam yolda! İşte beklenen yeni fiyatlar

ISPARTA 9.01.2017 06:00:00 0
Isparta
Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, en geç bir ay içinde ekmeğe zam geleceğini belirterek, ev ekmeğinin 2 liradan 2,5 TL’ye, küçük ekmeğin de 1 liradan 1,25 TL’ye çıkacağını dile getirdi. 

​Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarındaki artışın önüne geçilmemesi durumunda ülke genelinde ekmeğe zam geleceğini açıkladı. Bu açıklama Isparta’da da karşılık buldu ve fırıncılar zam istedi. Un fiyatlarında artış yaşandığını ve maliyetlerin arttığını belirten Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, Isparta’da 2 liradan satılan ev ekmeğinin 2,5 lira, 1 liradan satılan küçük ekmeğin ise 1,25 TL’den satılması için çalışma içerisinde olduklarını söyledi.
UN VE DİĞER ÜRÜNLERE ZAM GELDİ
Erdeğer, “Örneğin bir fırıncı ayda bin çuval un işliyorsa 7-8 bin lira una zam geldi. 7-8 bin lira ayda sadece fırına undan girdi olarak yansıdı. Mazot ve işçilik pahalandı. Fırına aldığımız maya ve diğer şeylerde pahalandı. Ama devletimiz terör olayları yüzünden zor günlerden geçiyor. Fırıncı meslektaşlarımızda her gün bu olayı tartışıyor. Ekmeğe zam almamız gerektiğini düşünüyorum. Ev ekmeği 2,5 TL, küçük ekmek 1,25 TL olması gerekiyor” dedi.
EN GEÇ 1 AY İÇİNDE ZAM GELECEK
Ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu belirten Erdeğer, “Ama Türkiye’miz terörden geçtiği için, devletimize, milletimize faydalı olabilmemiz için şimdi de ekmeğin sırası dedirtmemek için biraz beklemeyi düşünüyoruz. 1 aylık süre içinde zammı düşünüyoruz. Ama duruma göre zam talebimizi odalar birliğine bildireceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °