Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Isparta'da denetimler başladı/Ürün başına 274 TL cezası var

Isparta'da denetimler başladı/Ürün başına 274 TL cezası var

ISPARTA 10.10.2018 07:30:00 0
Isparta
Ticaret İl Müdürü Özcan Kesmen, 3 Ekim’de yürürlüğe giren Yerli Üretim Logosu kullanımı konusunda denetimlere başladıklarını belirterek, esnafın bu logoyu uygulaması gerektiğini ifade etti. Kesmen, Yerli Üretim Logosu kullanılmayan ürünlerde ürün başına 274 TL cezai işlem uygulandığını bildirdi.
 
Yerli Üretim Logosu’nun kullanımıyla ilgili düzenleme 18 Eylül’de Resmi Gazete’de yayımlanmış ve 3 Ekim 2018 tarihi itibariyle de uygulamaya girmişti. Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, fiyat denetimleriyle birlikte Yerli Üretim Logosu denetimlerine de başladı.
CEZASI TİCARİ FAALİYETE SON VERMEYE KADAR GİDİYOR
Fiyat denetimlerle ilgili bilgi veren Ticaret İl Müdürü Özcan Kesmen, “Her gün bir ekibimiz denetime çıkıyor. Önümüzdeki günlerde bir programla bakanlığımızın öngördüğü maliye ve Isparta Belediyesi zabıta ekipleriyle denetimlerimize devam edeceğiz. Biz burada fiyatların yüksek oluşunun nedenlerini araştırıyoruz. Market ve AVM’lere gelen ürünlerin son 3 aydaki faturalarını inceliyoruz. Bu ürünler daha önce girdi ve stokçuluk yapıldıysa 2-3 kat fiyat uygulayanlara rapor tutuyoruz. Bu raporları bakanlığımıza gönderiyoruz, bakanlığımızda reklam kurulunda değerlendirme yapıyor. Cezası ise 5-50 bin lira arasında oluyor.  Bunun sonucu ticari faaliyete son vermeye kadar gidiyor.
3 EKİM’DE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Yerli Üretim Logosu’nun 3 Ekim tarihi itibariyle zorunlu olduğuna değinen Kesmen, “18.09.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 30539 sayılı yasa ise Yerli Ürün Logo kuralı getirildi. Bu 3 Ekim’de yürürlüğe girdi. Biz de yerli ürün logosu denetimlerine başladık. Mutlaka raflarda yerli ürün logosunu görmek zorundayız. Daha bu etiketi uygulamayanlar var. Onların da uygulaması gerekir.
ÜRÜN BAŞINA 274 TL CEZASI VAR
Yerli Ürün Logosu vatandaşın görebileceği yerde olmalı. Orada malın satış, birim fiyatı, uygulamaya başlandığı tarih ve üretildiği yer olmalı. Vatandaşımız ürünün her şeyini orada görmeli. Burada yerli ürünlere sahip çıkılması amaçlanıyor. Ürünlere bu logoyu kullanmayanlar için ürün başına 274 TL cezası var. Bir an önce esnafımızın yerli ürün logolarını kullanmalarını istiyoruz. Bu yerli ürün logosu tüm sektörleri kapsıyor. Markette rafta ne varsa hepsinde bu logo olmalı” şeklinde konuştu. GÜLSES 
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °