Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta'da bağımsız ve müstakil anaokulları olacak

Isparta'da bağımsız ve müstakil anaokulları olacak

ISPARTA 19.09.2017 05:13:00 0
Isparta
Vali Şehmus Günaydın, ilk ve ortaokullar bünyesinde ana sınıflarının olmasının kaliteli eğitimi getirmeyeceğini belirterek, Isparta’ya müstakil ve bağımsız anaokulları kazandırmak için gayret göstereceklerini belirti. Bunun ilk örneğinin İstiklal Anaokulu olduğunu dile getiren önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu yönde daha kararlı adımlar atılacağının işaretini verdi.
 
Vali Şehmus Günaydın, 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının açılışı nedeniyle Meryem Albayrak Ortaokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Burada İlimizin eğitimiyle ilgili atılan adımları anlatan Vali Günaydın, anaokulları konusunda da önemli açıklamalarda bulundu.
İSTİKLAL ANAOKULU BAĞIMSIZ VE MÜSTAKİL
Anaokullarının ilk ve ortaokullar bünyesinde olmasının kaliteli eğitimi getirmeyeceğini belirten Vali Günaydın, “İstiklal Anaokulunu şahane yaptık. Müstakil ve bağımsız. Bağımsız ana okulunda çocuklarımız özeliklerine göre eğitimlerini alacaklar. Dört dörtlük bir anaokul yaptık. Dün gittim halen 50 kontenjan boş. Ama diğer taraftan bir ortaokulun içine 79 tane anasınıfı öğrencisi göndermişiz. Bu okulların arasındaki mesafe 350-400 metre değil. Bu yanlış bir şey.
YAKINDA BAĞIMSIZ ANA OKUL VARSA ÇOCUKLARIMIZI ORAYA GÖNDERELİM
Israrla mevcut ilk ve ortaokulları içinde ana sınıfı açmayalım. İmkanımız varsa bağımsız anasınıfı açalım. O küçük çocuklarımızı ortaokul, ilkokul bünyesindeki anasınıflarına göndermenin çok da doğru olmadığını düşünüyorum. Eğer imkan varsa yakında bağımsız ana okul varsa çocuklarımızı oraya gönderelim. Biz arsa bulduğumuz takdirde şehrimize birçok sayıda anaokulu kazandıracağız. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bu sorunu önemli ölçüde gidererek, ilk ve ortaokullar bünyesinde ana sınıfı açılmaması yönünde elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.
ÜLKÜ’DEKİ SORUNU ÇÖZDÜK
Öte yandan Ülkü İlkokulu’nun ana sınıfının kapatılmasıyla ilgili bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Vali Günaydın, “Baştan planlamamız Ülkü İlkokulu’nun anasınıfının açılmaması yönündeydi. Oradaki yönetici arkadaşlarımızın hatası yüzünden öğrenci kaydı alınmış. Sorun çözüldü. Aynı bahçe içerisinde 50 metre içerisinde  sorunu çözdük” dedi. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °