Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta'da 75 bin öğrenci ve 6 bin öğretmen ders başı yaptı

Isparta'da 75 bin öğrenci ve 6 bin öğretmen ders başı yaptı

ISPARTA 19.09.2017 06:10:00 0
Isparta
Isparta’da 75 bin öğrenci ve yaklaşık 6 bin öğretmen için 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk zilini Vali Şehmus Günaydın çaldı.  Eğitim Öğretim yılının açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, artık bilgiyi beyinlerde biriktiren değil, bilgiyi üreten ve kullanan çocuklar yetiştirmemiz gerektiğini belirterek, bu amaçla  Isparta özelinde birçok çalışma olacağını ifade etti.
 
Isparta’da 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı dün düzenlenen törenle açıldı.  Yeni yılın açılış programı meslek lisesinden bu yıl ortaokula dönüştürülen Meryem Albayrak Orta Okulu’nda gerçekleştirildi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılışına Vali Şehmus Günaydın, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
KAYA: ISPARTA’MIZDA BAŞARILI BİR OKUL OLMAYA ADAYIZ
Törenin açış konuşmasını yapan Okul Müdürü Halil Kaya, Meryem Albayrak Ortaokulu’nun tarihini özetledi. Kaya, “Az sonra açılışını yapacağımız Meryem Albayrak Ortaokulu 1998 yılında Fatma Meryem Akın tarafından annesi Meryem Albayrak adına yaptırılıp, Mahalli İdareler Meslek Lisesi adı altında eğitim öğretim vermek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir. Zaman içerisinde Ticaret Meslek Lisesi’ne 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında da şahsınızın çaba ve gayretleriyle bu bölgede ihtiyaç olan ortaokula dönüştürülmüştür. Okulumuzda 16 derslik, 1 fen ve 1 bilgisayar laboratuvar mevcuttur. Bizler bu yıl 10 şubede 232 öğrenci ile 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 13 kadrolu öğretmen, 1 memur ve 2 hizmetli ile Isparta’mızda başarılı bir okul olmaya adayız” dedi.
ÇÖKER: ISPARTA BAŞARI ÇITASINI YUKARIDA TUTAN BİR İLİMİZ
İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının Isparta’da 75 bin öğrenci ve yaklaşık 6 bin öğrenci ile açıldığını belirterek, şunları söyledi: “Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu ülke için yapılacak en önemli yatırımın insana, özellikle de çocuklara ve gençlere yapılan yatırım olduğu bilinciyle, temel eğitimden ortaöğretime, mesleki eğitimden yaygın eğitime kadar çocuklarımızın iyi bir eğitim almaları için sayın valimizin himayesinde tüm imkanlarımızı seferber etmiş bulunmaktayız. Isparta’mız eğitim öğretim çalışmalarında uzun yıllardır başarı çıtasını yukarı tutan bir ilimizdir. Bugüne kadar bu çalışmalarda yer alan tüm eğitim camiasında yer alan fertlerini, velilerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum.
AMACIMIZ KALİTELİ EĞİTİMİ GENELE YAYGINLAŞTIRMAKTIR
Bu sene başta müfredat değişikliği olmak üzere birçok konuda eğitim sistemimiz yeniliklerle tanışacak. Yeni müfredat konusunda ilimizde de tüm öğretmen eğitimlerimiz tamamlandı. Eğitim öğretim  çalışmalarında değişim zaman zaman kamuoyu tarafından tedirginlikle karşılanmaktadır. Eğitim çalışmaları statik bir iş değildir. Değişen ve gelişen şartlara göre bütün dünyada kendisini bu şartlara senkronize eder. Günümüzde bilginin, bilgiye erişiminin hızıyla sürekli değişen şartlara bizim de uymamız gerekir. Zira artık bilgiyi beyinlerde biriktiren değil, bilgiyi üreten ve kullanan çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor. Bu amaçla Isparta özelinde birçok çalışmamız olacak. Amacımız kaliteli eğitimi genele yaygınlaştırmaktır.
SORUN, SORGULAYIN
Sevgili öğrenciler okuyan, araştıran, soran, sorgulayan, her durumda bilgiye ulaşmanın yollarını arayan, ulaştığı bilgiyi verimli olarak kullanmayı hedefleyen, bilgi ve beceriyi yerinde kullanmanız en büyük arzumuzdur. Sizler ne kadar donanımlı ve ne kadar aydınlık yetişirseniz ülkemiz ve milletimizin geleceği de o derece sağlam ve aydınlık olacaktır.
ÇÖKER’DEN VELİLERE MESAJ
Değerli veliler bize emanet ettiğiniz çocuklarınızın sizler için çok değerli olduğunu ve onlar için çok büyük fedakarlık yaptığınızı biliyoruz. Evlatlarınıza asil bir milletin ferdi olarak gurur duymayı, aziz vatanımızı yüceltmeyi, büyük düşünmeyi öğretmek için çalıştığımızı lütfen biliniz.
ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİNİZ
Kıymetli meslektaşlarım sizler öğretmenlik gibi onurlu bir mesleğin temsilcisi olarak çocuklarımızı ve gençlerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre yetiştirecek onların üreten, düşünen, sorgulayan bireyler olarak hayata atılmaları için büyük bir görev üstlenmiş durumdasınız. Isparta’mızın eğitim öğretim faaliyetlerinde üst sıralara taşıma gayretlerinizde bu yıl da gereken desteği sağlayacağınıza olan inancımız sonsuzdur. Yapacağınız fedakarlıklar için çok teşekkür ediyorum.”
VALİ GÜNAYDIN: VELİLERİMİZ TÜM ÇOCUKLARI KENDİ ÇOCUKLARI GİBİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMELİ
Vali Şehmus Günaydın da milletlerin gelişmişlik düzeyinin eğitim düzeyleriyle doğru orantılı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitime önem  veren, eğitime yatırım yapan milletlerin gelişmesi refah seviyesini yükseltmesi, kişi başına düşen milli gelirini artırması o kadar kolay olacaktır. Bizler de eğitime çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Özellikle son yıllarda bütçeye baktığınız zaman bütçemizin en önemli harcama kalemini eğitim yatırımları kapsamaktadır. Bu eğitim yatırımlarına bütçeden ayrılan pay her yıl giderek artıyor. Bu da devletimizin, hükümetlerimizin eğitime ne kadar önem verdiğinin açık göstergesi. Tabii ki çocuklarımızın fiziki mekanları iyileştirilmiş okullarda eğitim görmesi çok önemli. Aynı zamanda kaliteli eğitim için de mutlaka ve mutlaka biz yöneticilere, öğretmenlerimize ve velilerimize de önemli görevler düşüyor. Velilerimiz bütün çocuklarımızı kendi çocukları olarak düşünerek hareket ettikleri takdirde bizim eğitim yatırımlarımızı iyileştirmemizde çok önemli katkılar verecektir. Velilerimizden bu çabaları devam ettirmelerini bekliyoruz.
MAHALLE SAKİNLERİNİN İSTEĞİ YERİNE GETİRİLDİ
Mahalle sakinlerimizin bir talebi olmuştu ve ortaokul istemişlerdi. Biz de arkadaşlarımızla konuyu ele aldık. Daha önce meslek lisesi olarak kullanılan bu okulu çok kısa sürede vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu ortaokula dönüştürdük. Çok kısa süre içerisinde bu dönüşümü sağlayan milli eğitim yetkilileri ve kurucu müdürümüze çok teşekkür etmek istiyorum. Kolay bir iş değildi. Okula ilk geldiğimizde okulun halini hep beraber gördük. Aradaki değişimi bugün göreceğiz.
BÜTÜN ÖĞRETMEN VE OKULLARIMIZA GÜVENMELİYİZ
Velilerimizin bütün öğretmenlerimize, bütün yöneticileri ve bütün okullarımıza güvenmelerini istiyorum.  Eğer biz okulları farklılaştırırsak, öğretmenlerimizi farklılaştırırsak, veli olarak hep aynı okula yönelirsek diğer okullara ve öğretmenlerimize haksızlık yapmış oluruz. Biz bütün öğretmenlerimize ve bütün yöneticilere değer veriyoruz. Her konuda kendilerine destek olacağız. Biz bir bütün olarak hareket edersek başarıyı elde ederiz. Birkaç okulumuzun başarı çıtasını yükseltmekle eğitim çıtasını yükseltemeyiz. Amacımız bütün okullarımızda çıtayı yükseltmek olmalı. Bütün okullarımıza aynı anlamda destek vermemiz, desteğin yanında gereken motivasyonu sağlamamız gerekir. Bunu yaptığımız takdirde işimiz kolaylaşacak.
BAZI OKULLARDA 12-15 OLAN SINIF MEVCUDUNUN BAZI OKULLARDA 40-45 OLMASI İZAH EDİLEMEZ
Bazı okullarımız sınıf mevcudu 12-15 iken bazı okullarda 40-45 olması kabul edilebilir bir olay değil. Herkesin bu anlayışla hareket ederek okullarımız arasındaki bu dengeyi sağlaması lazım. Bir sınıfta 12, bir sınıfta 48 öğrenci olmaz. Okulların arasında da  250-300 metre var. Bunu izah etmek son derece güç. Bu yanlıştan döndük. Israr edenler varsa onlara tavsiyem bu yanlıştan bir an önce dönmeli. Çünkü bizim millet olarak uğramış olduğumuz her türlü saldırıları kararlılıkla bertaraf etmemiz için çocuklarımızı ve gençlerimizi çok iyi yetiştirmemiz lazım. Bunun için herkesin daha çok gayret göstermesi ve çalışması lazım. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere terör saldırılarında şehit düşen öğretmenlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yadediyorum. Gazilerimize sağlıklı bir gelecek diliyorum. Yeni eğitim yılının herkese hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Ardından Vali Günaydın, Meryem Albayrak Ortaokulu’nun açılış kurdelesini keserek, yeni eğitim öğretim yılının ilk zilini çaldı. Daha sonra Vali Günaydın ve protokol üyeleri sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti. 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °