Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta'da 19 Mayıs böyle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışının 97. Yıldönümü Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Isparta’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

ISPARTA 19.05.2016 10:33:00 0
Isparta
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışının 97. Yıldönümü Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı dolayısıyla Isparta’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kutlamalar mehteran eşliğinde yürüyüşle başladı. İstasyon Meydanı’ndan başlayan Gençlik Yürüyüşüne protokol üyeleri ve yüzlerce öğrenci katıldı. Yürüyüş, Hükümet Meydanındaki tören alanında son buldu.
Hükümet meydanındaki törende Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Atatürk Anıtına tarafına çelenk sunuldu.
Çelenk sunumunun ardından protokol tören alanındaki yerini aldı. Törene Isparta Valisi Vahdettin Özkan, Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mustafa Kurutmaz, Isparta Belediye Başkan Vekili  Hüseyin Dikyar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Günün anlamı ve önemini belirten konuşmayı Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek yaptı.
İl Müdürü Gevrek, “Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı yeşerten, yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet Tarihimiz adına bir milattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu’ da var olan kıvılcımı görüp, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında İstiklal Mücadelesini başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yönünde ilk adımı atmak amacı ile yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır. Düşman işgali tarafından kuşatılmış bir milletin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919 aynı zamanda bir varoluş mücadelesidir.
Vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti; Milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bizler genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sanat ve spor alanında dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için sarf ediyoruz.
Sevgili gençler, tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Kendinizi her türlü istismardan korumalı, hızla değişen dünyayı takip etmeli ve milli değerlere bağlı, şuurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz. Bunu yapmanız istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız için oldukça önemlidir. Bu düşünceler içerisinde Gazi Mustafa kemal Atatürk ve Silah Arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, Sevgili Gençlerimizin ve Tüm Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum” dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından öğrenciler, SDÜ öğrencileri Muhammed Yaşar Topçu, Muhammed Yaşar Topçu günün anlam ve önemi hakkında şiirler okudu. Düzenlenen kupa töreninde ise 19 Mayıs turnuvalarında dereceye giren okullara kupaları takdim edildi. Sporculara kupaları protokol üyeleri tarafından verildi.
Törende, bisiklet, teakwando, cimnastik, karate grupları gösterilerini sundu. Düzenlenen akrobasi gösterileri de beğeniyle izlendi.
Tören Telekom binasının çatısından inen dağcıların Türk bayrağı ve Atatürk portresi açmasıyla sona erdi. 




 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °