Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta'da 18 tesisin temeli atıldı

Isparta'da 18 tesisin temeli atıldı

ISPARTA 10.02.2017 11:07:00 0
Isparta
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Isparta’da düzenlenen merasimde
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan 18 tesisin temelini attı. Merasimde temeli atılan 18 tesisin toplam yatırım bedeli 196 milyon lirayı buluyor.
Isparta Valiliği önünde gerçekleştirilen merasimde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Göller, güller ve gönüller diyarının güzel insanları hepimizi bu mübarek cuma gününde selamlıyorum. Burada bulunmaktan duyduğum mutluluğu kelimelerle ifade etmem mümkün değil. Su gibi aziz olun” dedi
Bugün yaklaşık 200 milyon liraya mal olacak 18 tesisin temelini atacaklarını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Isparta’ya bugüne kadar Bakanlık olarak 1 milyar 300 milyon lira yatırım yaptık. Bunlar yetmez, çok çalışacağız daha fazla yatırım yapacağız ”diye konuştu.
Eski Türkiye’de bir göletin 18-20 yılda 45 milyon liraya bitirildiğini ifade eden Prof. Dr. Eroğlu “Biz aynı göleti 18 ayda, onda bir fiyatına bitiriyoruz. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki fark bu” açıklamasını yaptı.
Gelir Getirici Fidanlar Dikiliyor
Isparta’ya en fazla gelen Bakan olduğunun altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bizim anlayışımızda her şey millet içindir. Asıl olan sizsiniz. Artık biz ormanlara sadece çam değil gelir getirici ağaçlar dikeceğiz. Köylerin yakınlarındaki ormanlara gelir getirici türler dikiyoruz. 3 yıl bakımı bize ait olacak, 49 yıl halkımız bunun gelirinden faydalanacak. 49 yıl az oldu diyenler oldu. Bunun üzerine bir kasa aldım ve benden sonraki bakanlara bir mektup yazıp bırakacağım. Mektupta ‘Bir ağabeyin olarak sana rica ediyorum, ben 49 yıl uzattım sen de 49 yıl uzat” diyeceğim. Sizden sonra çocuklarına ve torunlarına kalacak bu ağaçlar” değerlendirmesinde bulundu.
Akdeniz Gelişim Propjesi’ni hazırladıklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bu proje ile bölgeye 31 Aralık 2019’a kadar 31 milyar 241 milyon liralık yatırım yapılacak. Isparta’nın içme suyu problemi bu proje kapsamında halledeceğiz. Isparta’nın 2060 yılına kadar su meselesi olmayacak” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin En Fazla Gölet Ve Baraj Yapılan İli
Isparta’ya daha önce 33 baraj ve gölet sözü verdiğini söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Bunu 46’ya çıkartıyoruz. Türkiye’nin en fazla gölet ve baraj yapılan ili olacak. 78 sulama tesisi 145 dere ıslahını yapacağız. Eğirdir’in ana kuşaklama kanalının projesi yapılıyor. Buna bizzat kendim el atıyorum. İnşallah bu Eğirdir Gölünü kurtaracak bir proje olacak. Ayrıca Isparta’da 116 bin dekar ağaçlandırma yapılacak. 3 şehir, 13 bal ormanı kuracağız. Artık Isparta’nın dağlarından bal akacak. Arıcılara kovan ve yer vereceğiz. Isparta’da muazzam güzellikler var. Cennetten bir parça. Burada tabiat turizmini geliştirmek için master planı hazırladık. Antalya’ya gelen zengin turistleri buraya çekmek istiyoruz” diye konuştu.
Isparta’ya Son 5 Yılda 950 Milyon TL’lik 104 Müjde
Isparta’ya daha önce de müjdelerle geldiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “8 Mart 2013, 28 Şubat 2014 ve 16 Ekim 2015 tarihlerindeki ziyaretlerimizde Isparta’ya toplam 562 milyon TL’lik 76 müjde vermiştim. Bugün ki 388 milyon lira yatırım bedeline sahip 28 müjde ile son 5 yılda Ispartalılara toplam 950 milyon TL’lik 104 müjde vermiş olduk. Bu müjdelerin çoğunu tamamladık. İnşaatı devam edenleri ise en kısa sürede hizmete alacağız. Biz sözümüzün sonuna kadar arkasındayız” değerlendirmesinde bulundu.
Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve protokol üyeleri 18 tesisin toplu olarak temellerini attı.
Temeli Atılan Tesisler
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, gerçekleştirdiği toplu temel atma merasiminde bulunan tesisler Eğirdir Barla Akçapınar Barajı, Eğirdir Yuvalı Barajı, Sütçüler Çandır Barajı, Yalvaç Yukarıkaşıkara Barajı, Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajı Sulaması, Eğirdir Sarıidris Göleti ile 12 adet taşkın koruma tesisinden oluşuyor. Bu tesislerin toplam yatırım bedeli ise 196 milyon lirayı buluyor.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılan tesislerin hizmete alınması ile bölgede 25 bin 870 dekar zirai arazi suya kavuşacak ve 3,3 milyon metreküp su depolanacak. Ayrıca 1 ilçe ve 14 yerleşim yeri taşkın zararlarından korunacak.
Diğer yandan Bakan Prof. Dr. Eroğlu’nun Isparta’da düzenlediği merasimde 5 aileye gelir getirici tür sertifikası, 13 aileye Orköy kredisi verildi.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °