Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Yapılan Zamlar Endişe Verici!

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Yapılan Zamlar Endişe Verici!

ISPARTA 24.02.2021 07:34:00 0
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; 
Yapılan 
Zamlar Endişe 
Verici!
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, son dönemlerde gübre fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışlarında, gübrenin yanında yem fiyatları dahil olmak üzere zirai ilaç ve el aletlerinde yaşanan artışların endişe verici olduğunu söyledi.
 
BAŞKAN SELÇUK; “GÜBRE VE
YEM FİYATLAR FIRLADI”
16 ay önce yem fiyatlarının 70 ile 75 TL arası olduğunu şuan ise neredeyse iki katına yani 130 TL’ye yükseldiğini Gübre fiyatlarının 1,5 ay önce 120 TL olduğunu ifade eden Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bugün ise 160 TL’ye yükselmiş durumdadır. Tohum ve zirai ilaç fiyatlarında %35 ile 50 arasında, zirai alet fiyatlarında da %50’ye varan oranlarda zam yapılmıştır” dedi.
“ÇİFTÇİ TARLASINA GÜBRE
ATAMAZ HALE GELDİ”
Yaşanan artışlar nedeni ile çiftçinin içinden çıkılamayacak zor bir sürece girdiğini ifade eden Başkan Mustahattin Can Selçuk; elektrik, doğalgaz ve akaryakıtta yaşanan artışlar nedeni ile çiftçinin ne tarlasını işleyebildiğini ne de gübre atabildiğini söyledi.
“BİZE ŞİKAYETLER GELİYOR”
Devlet desteklemeleri ile ilgili de yaşanan bir sıkıntıya dikkat çeken Başkan Selçuk; “Yaşanan en büyük sorun ve bize gelen şikayetlerden biri de devlet tarafından çiftçiye yapılan tarla desteklemelerinde ki usul. Bunda da karşı karşıya geldiğimiz şikayetler ise desteklemelerin tarlayı işleyene değil de, tarla sahibine yapılması. Bu konuda yetkililerimizi göreve çağırarak, bu durumun yeniden gözden geçirilmesini istiyoruz” dedi.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °