Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta’ya yeni bir dernek daha kuruldu: Herkes İçin Erişilebilir Yaşam Akademisi Derneği

Isparta’ya yeni bir dernek daha kuruldu: Herkes İçin Erişilebilir Yaşam Akademisi Derneği

ISPARTA 18.10.2019 08:32:00 0
Isparta’ya yeni bir dernek daha kuruldu: 
Herkes İçin 
Erişilebilir Yaşam 
Akademisi Derneği
Isparta’da ‘Herkes İçin Erişilebilir Yaşam Akademisi Derneği’ isimli Genel Merkezi Isparta olmak üzere kurulmuş olan ve ulusal çapta faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu daha çalışmalarına başladı.
 
GENEL BAŞKAN İSMAİL ÇEVİKBAŞ
Görme engelliler alanında faaliyet gösteren Dernek, kamu ve özel sektör tarafından sunulan tüm ürün ve hizmetlerin evrensel tasarım ilkesi çerçevesinde erişilebilirlik kriterlerine uygun olarak sunulması için faaliyet sürdürmektedir. Bu kapsamda; Avrupa Birliği desteği ile yürütülen “Görme Engellilerin Bilgiye Erişim Ağı Projesi” faaliyetleri çerçevesinde Genel Başkan İsmail Çevikbaş, Genel Sekreter Fatih Sayar, Mali Sekreter Öğretim Görevlisi Sinan Aslan, Uluslararası İlişkiler Sekreteri Betül Cankar ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü personeli Zeynep Barak Berlin / Almanya ve Brüksel / Belçika’ya çalışma ziyaretlerinde bulundu.
“ENGELLİ SİVİL TOPLUM CAMİASINA YENİ
BİR SOLUK VE BAKIŞ AÇISI GETİRECEĞİZ”
Proje hakkında bilgi veren Başkan Çevikbaş; “görme engelli bireylerin de herkes gibi herhangi bir kitapçıdan aldığı basılı materyali ya da elektronik kitabı gelişen teknoloji ile hiç kimseye bağımlı olmadan okuma hakkının olduğunu” ve bunun için Avrupa’daki iyi uygulama örneklerini yerinde görmek amacıyla Berlin ve Brüksel’de çalışma ziyaretlerinde bulunduklarını, proje sonucunda hazırlanan raporun T.C. Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşıldığını söyledi. Çevikbaş, HEY AKADEMİ’nin engelli sivil toplum camiasına yeni bir soluk ve bakış açısı getireceğini ve kendi sorunlarına, kendi çözüm üretebilen bir sivil toplum anlayışı ile projelerine devam edeceklerini belirtti.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °