Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’ya katkı sağlayacak herkesi ve her öneriyi dinleriz

Isparta’ya katkı sağlayacak herkesi ve her öneriyi dinleriz

ISPARTA 4.01.2017 05:22:00 0
Isparta’ya katkı sağlayacak herkesi ve her öneriyi dinleriz
Isparta’nın 2016 yılını değerlendiren Vali Şehmus Günaydın, arsa sıkıntısından dolayı geçtiğimiz yıl yeni okul yapımında sorunlar yaşadıklarını dile getirdi. İlimizin turizm alanındaki değerlerini harekete geçirmek gerektiğine işaret eden Vali Günaydın, Isparta’nın hafta sonu turizmi için ideal bir bölge olduğunu ifade etti. Vali Günaydın şehir merkezindeki trafik sıkışıklığının çözümü için de önerileri beklediklerini vurguladı.

Vali Şehmus Günaydın dün Polisevi’nde düzenlediği basın toplantısında Isparta’nın 2016 yılını değerlendirdi. Milli Eğitim, Sağlık ve turizm alanındaki gelişmeleri değerlendiren Vali Günaydın, şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı için de çözüm önerileri beklediklerini vurguladı. Vali Günaydın, 2017 yılının daha iyi bir yıl olmasını diledi.  Konuşmasına 15 Temmuz hain darbe girişimi ve diğer terör saldırıyla başlayan Vali Şehmus Günaydın, “2016 yılında başta 15 Temmuz hain kalkışması olmak üzere ülkemiz, milletimiz birçok hain saldırıyla karşı karşıya kaldı, birçok hain saldırı yaşadı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere milletimizin kararlılığı sayesinde 15 Temmuz hain kalkışması, akamete uğratılarak başarısız oldu ve milletimizin bu hainlere geçit vermeyeceğini tüm dünya gördü. Bunun dışında ülkemizin değişik bölgelerinde hain saldırılar meydana geldi. Bu hain saldırılarda şehit düşen askerlerimize, polisimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
ISPARTA’DA GÜZEL BİR BİRLİKTELİK OLDU
Göreve geldiği günden sonra kısa sürede Isparta’yı tanımaya çalıştığını ifade eden Vali Günaydın, “Çok kısa sürede Isparta’nın sorunlarıyla ilgili bilgi sahibi oldum. İlimizde gerekli siyasi partilerimizin, gerekse basınımızın, gerekse vatandaşlarımızın, gerekse yönetim kadrosunun ortaya koyduğu çalışma azmi, kararlılık her türlü takdirin üzerindedir. Çok güzel bir birliktelik oldu. İnşallah 2017 yılında da bu birlikteliği daha üst seviyeye çıkartarak, ilimizin sorunlarını çözme noktasında herkes elinden geldiği kadar bize destek olursa ülkemiz ve memleketimiz adına güzel sonuçlar elde ederiz. Özverili çalışan vatandaşlarımız, kamu görevlilerimiz ve birçok isimsiz kahraman, Isparta sevdalısı insanlar ilimize çok değer katıyorlar, sorunların çözümünde de bize inanılmaz katkı veriyorlar. Biz bu insanların sayısını ne kadar artırırsak ilimiz için o kadar iyi olur” diye konuştu.
YENİ OKULLAR İÇİN ARSA SORUNU VAR
Değerlendirmelerine ilk olarak Milli Eğitim alanından başlayan Vali Günaydın, 15 Temmuz kalkışmasından dolayı milli eğitimdeki sorunların kalıcı şekilde çözülmesi noktasında çok önemli mesafe alamadıklarını belirtti. Kalıcı çözümden okulların fiziki durumlarını kastettiğini ifade eden Vali Günaydın, şunları söyledi: “Yeni okul yapacağımız kaynağımız olmasına rağmen maalesef arsa konusunda yaşadığımız ciddi sıkıntılar bu konuda ciddi mesafe almamıza engel oluyor. Bugün bazı mahallelerimizde yeni okul yapalım dediğimizde o mahallemizde okul yapacak arsa konusunda büyük zorluklarla karşılaşıyoruz. Muhtarlarımızla değerlendirme yaptık, belediye başkanımızla da bu konuyu konuştuk; arsa konusunda kısa sürede çözüm bulabilirsek ilimizde mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu okullarımızı kısa sürede inşa edeceğiz. Çünkü eğitim kalitesini artırabilmek için mutlaka ve mutlaka fiziki mekanlarımızın da çok iyi olması gerekiyor. Çocuklarımızın temiz, sağlıklı bir binada eğitim görmeleri eğitime olumlu katkı yapacak bir olay. 2016 yılında gerçekleştiremediğimiz fiziki mekanları 2017’de gerçekleştiririz diye temenni ediyorum.
EĞİTİM ALANINDAKİ HERKESİ DİNLİYORUZ
Eğitimin içinde olan herkesi dinliyoruz. Ortaokul müdürlerimizi çağırıp, saatlerce dinliyoruz. Onların öneri ve taleplerini istiyoruz. Önümüzde de her okulun gerek Türkiye gerekse merkez ilçe ortalamasına göre başarısını çıkarttık. Eğer o okulumuz Türkiye ya da il ortalamasının altındaysa bunun nedenlerini soruyoruz. Kendileri de yaşadıkları sorunları anlatarak, sorununun çözümüne katkı veriyorlar. Bir sorunu kaynağından dinlemek sorununun çözümü için atılmış en güzel adımdır. Okullarımızda öğrencilerin başarısını yükseltmek için sadece bizlerin, okul yöneticilerinin çalışması değil veli ve ailelerin de katkılarını bekliyoruz. Isparta’ya geldiğim günden beri konunun tüm muhataplarını dinliyorum. Bir halk günümüz 4,5 saat. Bizim var olma nedenimiz Isparta’mızın sorunlarını çözmek içinse bu konuda en önemli çalışma bana göre insanları ve konunun muhataplarını birebir dinlemektedir.  Eğitim konusunda 2017 yılında inşallah çok daha farklı çalışma göreceğini şimdiden ifade etmek istiyorum.
KAYNAK SORUNUMUZ YOK
Sayın milletvekilimiz Süreyya bey, diğer milletvekilimiz Said bey kaynak konusunda ilimiz için önemli bir şans. Kaynak konusunda Isparta olarak bir sıkıntımız yok. Bu nedenle milletvekillerimize teşekkür etmek istiyorum.
ŞEHİR HASTANESİ MUAZZAM OLMUŞ
Sağlık alanındaki gelişmeleri de aktaran Vali Şehmus Günaydın, Şehir Hastanesi’nin Şubat ayı ortasında hizmete gireceğini duyurdu. Vali Günaydın, “Muazzam bir hastane olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sadece ilimiz adına değil, bölge adına da çok önemli hizmetler verecek bir hastane. Çok etkili sağlık hizmeti verebilecek şekilde dizayn edilmiş. Eskiden Avrupa standartlarında bir hastane diyorduk, artık Avrupalılar Türk standardında diyecekleri bir hastane. Bunu gururla söyleyebiliriz” dedi.
HERKESİ DİNLEMEYE HAZIRIZ
Aile hekimliği birimleri dahil, tüm sağlık birimlerini tek tek incelediklerinin altını çizen Vali Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi konusundaki tüm şikayet ve taleplerini titizlikle değerlendiriyoruz. Bazen incir çekirdeğini doldurmayacak şikayetlerle karşı karşıya kalıyoruz. Örneğin hastaneye gittim, oradaki görevliler bana şunu söyledi diyerek hemen Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe veriyorlar. Bu tür şeylerden ziyade vatandaşımız gerçekten oradaki sağlık hizmetinin aksamasının nedenlerini, elbette uğradıkları bir haksızlık, bir yanlışlık varsa onun takipçisi olacaklar, bunun yanında bize oradaki sağlık hizmetlerinin daha ileri noktaya taşınması için bize yardımcı olurlarsa biz ondan faydalanırız. En güzel yol budur. Bu tüm kurumlar için geçerli. Diğer kurumlarda da hizmet aksaması noktasında tespit ettikleri durumlar varsa bize 24 saat ulaşabilirler. Bizim bir ekibimiz var haberlere yapılan yorumlara kadar hepsini takip ediyorlar. Biz gittik kimse bizi dinlemedi denmeyecek şekilde bir sistem kurduk. Herkesi dinlemeye hazırız.”
ISPARTA HAFTA SONU TURİZMİ İÇİN İDEAL BİR BÖLGE
Turizm konusunda ilimizin potansiyelleri bulunduğunu dile getiren Vali Günaydın, bölgemizin hafta sonu turizmi için ideal olduğunu söyledi. Vali Günaydın, sözlerine şöyle devam etti: “Turizm konusunda bir çalıştay yaptık. Çalıştaydan sonra bir arkadaşımız geldi 2 bin kişilik bir bağlantı yaptığını söyledi. Önümüzdeki hafta sonu Ankara’dan Türkiye’nin değişik yerlerine hafta sonu turizmi çalışan firmaları davet ettik. Eğer siz neyi nereden alacağınızı iyi analiz ederseniz sonuç alırsınız. Isparta’mız hafta sonu turizmi için çok ideal bölge. Bugün Ankara’dan otobüse binip Isparta’ya gelmeniz çok kolay. Şimdi hafta sonu turizmi diye bir kavram gelişti. İnsanlar Ankara’dan hafta sonu şuraya, buraya gidelim diyorlar. Ankara’dan hafta sonları Karadeniz ve Ege turları yapıyorlar. Isparta’mız bu konuda bu pastadan yeterince pay alamamış. Önümüzdeki haftadan sonra bu konuda önemli mesafeler alacağız. Otobüsle Ankara’dan Isparta’ya gelmek 5-6 saat. Sadece Isparta’yı değil aynı zamanda etrafımızdaki vilayetlerdeki tarihi yerlerin kullanılması insanlara alternatifler sunacak. Turizm sektörü, kendisiyle beraber yaklaşık 50’nin üzerinde sektöre ciddi katkı sağlıyor.
DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ AMA BİZİM SAHİP OLDUĞUMUZ ÇOK BÜYÜK AVANTAJLAR VAR
Mesela bir topluluk olarak bir yere gidip kahvaltı yapacağız. Kahvaltıda yumurta yiyeceğiz. Bu gelen insanların yiyeceği yumurtayı üreten bir sektör var. Turizm sektörü 50’den fazla alana katkı veriyor, istihdam yaratıyor. Bizim turizm anlamında yapmamız gereken çok şey var. Daha yolun başındayız ama bizim sahip olduğumuz çok büyük avantajlar var. Eğirdir gölü Isparta’mıza doğrudan katkı verecek bir unsur. Oradaki arkadaşlarımızı gölle ilgili değişik aktiviteler yapıyor. Artık bunlara katılımı daha üst seviyede olacak çalışmalara girmemiz gerekmektedir. Isparta’ya gelenler Davraz dağını bilmiyorlar. Bunun için Valilik meydanına canlı olarak izlenilebilmesi için bir ekran koyduk. Ilgaz’da pist uzunluğu bin 100 metre. Davraz’da 23 kilometre. Daha öncede altyapı çalışmaları başlatmıştık. Geçen hafta en yoğun zamanını yaşamış Davraz. Vatandaşlar arabalarını park etmiş ve yanında mangal yakmışlar. Çok güzel bir görüntü değil. Ben mangal yapmalarına karşı değilim. Kimseyi rahatsız etmeyeceği, görüntü kirliliğinin oluşmadığı daha uygun bir ortamda yapılması gerekir.
SENENİN 6 AYI DAVRAZ’DA HAREKETLİLİK SAĞLAMALIYIZ
Davraz bizim için inanılmaz bir avantaj. Sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da bir avantaj. Oraya kapalı spor salonu ve kapalı havuz yaptırılacak. Davraz’ı sadece kışları kullanıp geriye kalan tesisleri atıl tutmak verimli olmaz. Senenin 6 ayı orada hareketlilik sağlamalıyız. Davraz’da çok büyük eksikliklerimiz var. Ağaçlarımız eksikti, 30 bin ağaç diktik. Uzun vadede 2 milyon ağaca çıkardığımız zaman orada hem kar kalitesi artacak ve sezon uzayacak. Sadece otel yapmakla olmaz. Kapalı spor salonumuz olduğunda sadece futbol takımları için değil, voleybol, basketbol ve bütün spor dallarından takımlar Isparta’ya gelecektir. Ulaşımı kolaylaştırmamız lazım. Sıcak asfalt için Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı, Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç bu konuda desteklerini hiç esirgemedi. Kış ayında olduğumuz için sıcak asfalt dökemiyoruz. Onun için yaz sezonunu beklemek zorundayız. Ekonomik canlılık için mutlaka dışarıdan kaynak getirmeye ihtiyacımız var. Ekonomik olarak bir ölçek oluşturursanız, o ölçeğin varlığını devam ettirmeyi, o ölçeğin istediği faydayı sağlayabilmeniz, dışarıdan gelen kaynakla olur. Öğrenci ve askerden geçinelim derseniz bir ölçekte tıkanır kalırsınız. 2017 yılı içerisinde gölet yapacağız. Herhangi bir yılda kar yağmadığında bu göletten yapay kar desteği yapacağız.
YATIRIM YAPMAK İSTEYENİN ÖNÜNDE ENGEL OLMAYACAK
Sanayici ve yatırımcılarımız için desteklerimizi devam ediyor. Sanayi bölgesindeki kamulaştırma ile ilgili sorunu çözdük. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi de geri kalan işleri halledecek. Artık Isparta’da yatırım yapmak istediğinde yer bulamıyorum gibi bir tartışma olmayacak. Isparta’nın bütün unsurları ile yatırımcının önünü açmak zorundayız. Bunu yaparken kurumlar arasında koordinasyon olması lazım. Bütün kurumlar bir araya gelecek, o yatırımın önündeki bütün engeller tespit edilecek ve o yatırımın hızlı bir şekilde ilimize katılması için herkes üzerine düşeni yapacak. Isparta olarak avantajlı olduğumuz sektörlerde mesafe almak için devlet olarak her türlü desteği veriyoruz. Yereldeki yönetimlerimiz bu konuda çaba ve gayret gösteriyorlar. 2017 yılında bütün engelleri ortadan kaldıracağız.
BÜTÜN SPOR DALLARININ DESTEKLENMESİ GEREKİYOR
Isparta Davrazspor olarak sezona girdik. Takımımızı sürekli olarak destekleyen gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum. Takımımız futbol anlamında iyi bir noktada. Futbol takımlarımızı diri ve canlı tutacak bütün katkıları vermeye davet ediyorum. Bu sadece futbol anlamında değil. Voleybol, basketbol ve bireysel sporlarda da katkı sağlayacağız. Sema Çalışkan uluslararası yarışmalarda göğsümüzü kabartıyor. Bütün spor dallarının desteklenmesi gerekiyor. Bu sene spor takımlarımıza malzeme desteği sağlayacağız. Çocuklarımızın spor yapma hevesini ve arzusunu kırarsak haksızlık yapmış oluruz. Maddi ve manevi olarak her zaman destek sağlayacağız. Bu işe gönül vermiş arkadaşlarımıza da destekler vereceğiz. 2017 yılı ülkemiz ve milletimizin için huzurlu bir yıl olur.”
DEREBOĞAZI YOLUNDA MÜJDELİ HABER 2017’DE VERİLECEKTİR
Öte yandan gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Şehmus Günaydın, Dereboğazı yolu ve Kara Havacılık ile ilgili soruya, “Milletvekilimizle beraber Ankara’da otururken, Eski Ulaştırma Bakanı, mevcut Sivas Milletvekili Mehmet Habib Soluk geldi. En büyük hedeflerinin Antalya yolunu yapmak olduklarını söyledi. 2017 yılında müjdeli haberler verecektir. Kara havacılık okulu Başbakanımızın açıklamalarından sonra çok büyük bir ivme kazandı. 45 gün içerisinde iç yollarını sıcak asfalt yaptık. Uçuşları tehlikeye sokacak yüksek gerilim hatları vardı. Bu elektrik direklerinin hepsini söküp yeni yerine taşıdık. İnşaat olarak %95’i tamamlandı. Orada yapılan çalışmalar çok hızlı bir şekilde yapılıyor. 2017 yılında kara havacılık okulu Isparta’ya gelecek.
ÇOK HIZLI ARAÇ KULLANIYORLAR
Diğer taraftan bir gazetecinin şehir merkezindeki trafik sıkışıklığının çözümü için İl Trafik Komisyonu’nun nasıl bir çalışma yaptığı yönündeki soruyu yanıtlayan Vali Günaydın, “Hatırlarsanız benim trafikle ilgili bir açıklamam oldu. Ben klasik olarak oturan bir idareci değilim. Halkın içine giriyorum vatandaş gibi yaşıyorum. Vatandaşın geçtiği yoldan geçiyorum. Yaya kaldırımlarını kullanıyorum. Hafta sonları bunların hepsini yaşıyorum. Bizim trafik ile ilgili çok ciddi sıkıntımız, trafik ışığının yapılıp yapılmaması elbette önemli. Fakat bana göre ondan daha önemli olan sürücülerin trafik kurallarına riayet etmemesi. Çok hızlı araç kullanıyorlar.
KİMİN BİR ÖNERİSİ VAR İSE HEMEN BİZE GELSİNLER
Olaylara objektif bakıp fiziki olarak da eksiklik varsa bizler bunları tamamlayalım. Bakın şoförler odamız var. Taksiciler ve halk otobüsleri kooperatifimiz var. Şimdiye kadar bu kuruluşlardan bize gelip de, efendim trafikte şu düzenlemeleri yapalım diye bir öneri gelmedi bana. En azından ben görmedim yani.  Bakın bu konuda kimin bir önerisi var ise bu ilin trafiğini rahatlatacak, insanların can ve mal güvenliğini sağlayacak kimin bir önerisi var ise hemen bize gelsinler. Hemen trafik komisyonunu toplayalım gerekli kararları alalım. Ama bunlardan önce bizim sürücüler olarak dikkatli araç kullanmamız lazım. Birçok kez şahit oldum sürücü elinde cep telefonu ile dört yol kavşağına araç kullanarak giriyor.  Kendim yeşil ışıkta yaya geçidinden geçiyorum çocuğumla beraber, araç kullanan kişi neredeyse benle çocuğumu ezecek derece hareket ediyor.
SÜRÜCÜ DİKKATLİ OLMADIĞI SÜRECE ALMIŞ OLDUĞUMUZ TEDBİRLERİNDE BİR ANLAMI YOK
Biz ne kadar tedbir alırsak alalım. Ne kadar fiziki önlemleri alsak da sürücü dikkatli olmadığı sürece almış olduğumuz tedbirlerinde bir anlamı yok. Yani sürekli ceza keserek olmaz diyoruz.  Fiziki önlemleri almak çok kolay ama sürücüler dikkatli olmadığı zaman hiçbir anlamı kalmaz.  İlimizde trafik kaza oranları çok yoğun. Nedenleri ile istatistikte tutuyoruz. Büyük oranda sürücü hatası, sürücü kusuru” şeklinde konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °