Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

“Isparta’ya Adanmış Hayatlar Belgeseli” Duygulandırdı

“Isparta’ya Adanmış Hayatlar Belgeseli” Duygulandırdı

ISPARTA 13.10.2017 12:24:00 0
“Isparta’ya Adanmış Hayatlar Belgeseli” Duygulandırdı
Bu şehre gönül vermiş Isparta sevdalılarını, gençlere ve halka tanıtmak amacıyla Süleyman Demirel Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo- Televizyon Programcılığı Bölümünce hazırlanan “Isparta’ya Adanmış Hayatlar” belgeseller serisinin bu yılki konuğu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen oldu.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen belgesel gösteriminde Proje Sorumlusu Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, “Üreten bir üniversitenin, üreten bir meslek yüksekokulunun sosyal sorumluluk projelerinden birisi olan “Isparta’ya Adanmış Hayatlar Belgeseli”nin altıncısını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugüne kadar 14 önemli şahsiyetin belgeselini sizlerle buluşturduk. Bugün de ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in hayat hikayesini sizlere aktaracağız. Yoğun emekler sonucunda hazırladığımız belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından “Isparta’ya Adanmış Hayatlar: ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen Belgeseli” gösterime sunuldu. Katılımcıların büyük beğenisini toplayan belgesel, Şükrü Başdeğirmen ile eşi Şadiye Başdeğirmen’e duygusal anlar yaşattı.

Şükrü Başdeğirmen, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu akademisyenleri ve öğrencilerince hazırlanan belgeselin çok özel olduğunu vurgulayarak katılımcılara, “Allah, sizlere de bu duyguları yaşamayı nasip etsin. Anne ve babam bizlere çok güzel şeyler öğrettiler. Eşiniz, çocuklarınız, aileniz hayatınızdaki en önemli varlık. Onların değerini bilelim.” diye mesaj verdi. Yaşanan her şeyin insana bir şeyler öğrettiğini söyleyen Şadiye Başdeğirmen de, “Biz bugüne kadar birbirimizin her şeyi olmayı başardık. Güzel anılar biriktirdik, biriktirmeye de devam edeceğiz.” dedi.


Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan da “Üniversitelerin en önemli görevlerinden birisi çevresinde gizli kalmış değerleri açığa çıkarmak ve mevcut değerleri de en iyi şekilde tanıtmaktır. Belgeselin hazırlanmasında emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °