Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta’ya 4. OSB

Isparta’ya 4. OSB

ISPARTA 7.03.2018 06:56:00 0
Isparta’ya 4. OSB
Isparta’da hizmet veren Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, Karma OSB ve Yalvaç OSB’nin yanı sıra Keçiborlu ile Uluborlu arasındaki alana yeni bir organize sanayi bölgesi kurulacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç’in gündeme getirdiği yeni OSB kapsamında bakanlık nezdinde girişimlere başlandığı öğrenildi.
 
Isparta’nın vizyon projeleri arasında gösterilen yeni Organize Sanayi Bölgesi(OSB) projesi için çalışmalara hız verildi. Isparta’da ilk kez TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in gündeme getirdiği proje için somut atımlar da atılmaya başladı. Keçiborlu ile Uluborlu arasında Türkmenovası diye bilinen 2 milyon m2’lik alan içerisinde kurulması planlanan Yeni OSB için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde girişimlere de başlandı. Vali Şehmus Günaydın’ın yürüttüğü çalışmalar kapsamında OSB alanında incelemeler yapılıyor. OSB eylem planı doğrultusunda yazışmalara da başlanıldığı öğrenildi. Keçiborlu sınırları içerisinde havaalanı karşısına denk gelen bölgede oluşturulacak OSB’nin 2 milyon m2’lik alanının bir kısmı Keçiborlu Belediyesi’ne bir kısmı da Hazineye ait.
BU PROJE ISPARTA'YI ŞAHA KALDIRACAKTIR
Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, lokasyonun oldukça uygun olduğunu ifade ederek, “Bu proje Isparta'yı şaha kaldıracaktır. Hızlı tren geçiş hattında, otobanın, bölünmüş yolun ağzında. Limanlara kısa yoldan ulaşma imkanımız var. Böyle bir noktada inşallah yeni Organize Sanayi Bölgesi'ni kazandıracağız" diye konuşmuştu.
S.D OSB'Yİ GENİŞLETİYORUZ
Milletvekili Bilgiç, Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde de genişleme çalışmalarının devam ifade ederek, mevcuttaki 280 hektara ilave olarak 170 hektarlık daha genişleme sağlanacağını belirtmiş ve “Burada bir genişleme yapıyoruz. Tüzel kişiliği aynı kalarak Süleyman Demirel OSB'nin kapasitesini genişletiyoruz. Bu genişleme de çok önemli. Ama bizim Keçiborlu ilçe sınırları içerisinde yapmak istediğimiz ayrı bir OSB. Tüzel kişiliği farklı olacak bir sanayi bölgesi. Diğer taraftan Deri OSB'yi Karma OSB'ye dönüştürdük. Artık orada da başka sektörlerde yatırımlar yapılabilecek" demişti. GÜLSES GAZETESİ
 
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °