Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta turizmini şaha kaldıracak proje geliyor

Isparta turizmini şaha kaldıracak proje geliyor

ISPARTA 23.10.2017 06:57:00 0
Isparta turizmini şaha kaldıracak proje geliyor
Vali Şehmus Günaydın, Isparta’nın gül, lavanta ve diğer alanlardaki potansiyelini daha üst noktalara çıkarabilmek adına çok önemli bir proje hazırlığında olduklarını ifade ederek, çalışmanın Kasım ayının ortalarından sonra kamuoyuna açıklanacağını bildirdi.
Göreve başladığı günden bugüne yerel basına ayrı bir önem veren Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü de unutmadı. Bu özel gün nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Vali Günaydın, özellikle Isparta turizmi adına çok önemli açıklamalarda bulundu. İlimizin sahip olduğu potansiyellerin değerlendirilmesi adına çok önemli bir proje hazırlığında olduklarını ifade eden Vali Günaydın, bazı seyahat acentelerinin de Davraz’a otel yatırımı yapmak istediklerini söyledi.
DONDURULMUŞ VE KURUTULMUŞ MEYVE İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI YAPILIYOR
Şehir olarak sahip olduğumuz potansiyelin tamamını kullandığımız zaman Isparta’yı hak ettiği yere getirebileceğimizi ifade eden Vali Şehmus Günaydın, “Sahip olduğumuz potansiyeli kullanabilmek için çok çalışmamız ve kenetlenebilmemiz lazım. Bütün kurumlar olarak bir araya gelmemiz lazım. Bugün birçok olayda Türkiye’nin önde gelen vilayetiyiz. Gül, elma, kiraz üretiminde çok ciddi bir potansiyelimiz var ve uzak ara birinciyiz. Dün(cuma günü) yine yatırımcılar gelmişti. Özellikle meyve bahçesi olan vilayetimizde dondurulmuş ve kurutulmuş meyve için fizibilite çalışması yapıyorlar. Kasım ayının ortalarından sonra sizlere çok büyük bir projemizi tanıtacağız. Bu konuda arkadaşlarımız çalışıyor. Lavanta da Türkiye birinciyiz. Biz bunu daha da yukarı noktalara taşımak için gece gündüz çalışıyor ve projeler üretiyoruz.  Önümüzdeki hafta bir grubu yine Isparta dışına göndereceğiz. Isparta’mızın turizmi ve ekonomisi için çok önemli bir projeyi inşallah hep birlikte çalışacağız. Kuyucak Köyü’ne 130 bine yakın lavanta için ziyaretçi geldi. Böyle bir olayı kimse beklemiyordu. Biz gülümüz, lavantamızla, elmamızla, kirazımızla çok daha iyi bir potansiyele sahip olduğumuz için bu potansiyeli ekonomik olarak tüm Isparta’mıza, ülkemizin yararına kullanmak için daha fazla gayret ve çaba göstermek zorundayız” dedi.
PİYASADA LAVANTA BALI KALMAMIŞ
Kuyucak için ilimize 130 bin insanın bir anda geldiği için altyapı sorunlarının ortaya çıktığına değinen  Vali Şehmus Günaydın,  “Bunları gidermek zorundayız. Gül ve lavanta mevsimi arka arkaya. Davraz’ımız var. Davraz Dağı dünya markası. 28 Ekim’de herkesi davet ediyorum, Davraz’a yine ağaç dikeceğiz. Geçen sene 2 milyon ağaç dikeceğiz dedik. Geçen yıl 50 binin üstünde ağaç diktik. Bu yıl bu sayıyı 100 binlere çıkarmak istiyoruz. 10 yıl içinde 2 milyon ağaç dikildiği zaman Isparta Davraz dünya markası olacak. Geçen hafta Perşembe günü bir yatırımcı geldi. Kendisini Davraz’a çıkardım. Türkiye’nin değişik yerlerinde çok büyük bir otel zincirinin de ülke temsilcisi. Bu yatırımcıları davet ediyoruz. Daha kaliteli ve dünya markası oteller gelsin, rekabet olsun. Eğer biz bunları hep birlikte yaptığımız zaman herkes daha fazla kazanacak. 130 bin lavanta ziyaretçisi Kuyucak, Keçiborlu ve Isparta ekonomisine inanılmaz katkı yaptı. Lavanta balının kilosu kaç liraya çıktı. Ayrıca piyasada lavanta balı kalmamış” dedi.
BİRLİK BERABERLİĞİMİZ ARTTIĞI SÜRECE MİLLETİMİZ VE ÜLKEMİZ
ÜZERİNDE HESABI OLANLAR HER ZAMAN HÜSRANA UĞRAYACAKTIR
Öte yandan tıbbi ve aromatik bitkiler konusunda üniversite ile kalkınma bakanlığıyla çalışılan projede son aşamaya gelindiğini belirten Vali Şehmus Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağ olsun milletvekilimiz Süreyya  beyin de katkılarıyla, biz kalkınma bakanımıza gittik ve projemizi anlattık. Projemiz gerçekleştiği takdirde vatandaşlarımız gül ve lavanta ile diğer bitkilerden çok daha gelir elde edecekler.  Hiçbir günü boş geçirmiyoruz. Her anı dolu dolu yaşamak istiyoruz. Her saniye, her dakika, her saat Isparta’mızı, ülkemizi ve milletimizi düşünerek o anlayışla çalışıyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra hep söylediğim gibi eğer biz birbirimizi daha fazla seversek, daha fazla kenetlenirsek, daha fazla çalışırsak, daha fazla üretir ve daha fazla ihracat yaparsak ülkemiz ve milletimiz üzerinde hain emelleri olanlar hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklar. Allah’ın izniyle bu millet tarihte nasıl ki bu düşüncede olanlara gereken dersi verdi, yine bu dersi çok daha sert verecektir. Yeter ki biz birbirimizi daha çok sevelim, kucaklaşalım, birlik olalım ve beraber hareket edelim. Bu anlayışla yolumuza devam ettiğimiz sürece milletimiz ve ülkemiz üzerinde hesabı olanlar her zaman hüsrana uğrayacaktır. 
BAZI SEYAHAT ACENTELERİ DAVRAZ’DA OTEL YATIRIMI YAPMAK İSTİYOR
Isparta’mız o anlamda çok önemli. Ciddi yatırımlarımız yapılıyor. Eğitimde, sağlıkta ve bir çok alanda bu yatırımlar yapılıyor. Burada desteklerini esirgemeyen sayın vekillerimize, il genel meclis başkanımıza, çalışanlarımıza, işçisinden memuruna tüm arkadaşlarımıza, özellikle de basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Rakamlara bakmak lazım. Geçmişte ne olmuştu şimdi neredeyiz, bunlar ciddi veriler veriyor. Keçiborlu'da bir otelimiz var. 2016’daki konaklama ile 2017 yılındaki lavanta dönemindeki konaklamasına bakın, yüzde 800 artış var. TÜRSAB ile ilgili bir çalışma yapmıştık. Seyahat acenteleri tekrar böyle bir çalışma istiyor. Bazı seyahat acenteleri Davraz’da otel yatırımı yapmak istiyor. Bunlar iş ve aştır. Herkes daha fazla kazanacak. Yeter ki biz birlikte hareket edelim ve daha fazla kenetlenelim, gerisi kolay. Bunu yaptığımızda Allah’ın izni ile aşamayacağımız hiçbir engel yok.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °