Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Isparta, TSK için özel ve önemli bir yerdir

Isparta, TSK için özel ve önemli bir yerdir

ISPARTA 13.10.2018 06:40:00 0
Isparta, TSK için özel ve önemli bir yerdir
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Isparta’nın Türk Silahlı Kuvvetleri için önemli bir yer olduğunu ifade ederek, “Sevgili gençlerimizin ülkemize hizmet etmesi ve Silahlı Kuvvetlerde kendilerine verilen görevi yerine getirmek için ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışıyla askerliğe adım attığı yerler Isparta’da bulunmaktadır” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Isparta’ya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar toplu açılış ve miting programında Isparta halkına seslendi. Ailesinin bir tarafının Isparta’ya dayandığını dile getiren Akar, “Dolayısıyla gül şehrinin gül insanları hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi.
ISPARTA, BURDUR, EĞİRDİR BİZLER İÇİN, TSK İÇİN SON DERECE ÖZEL VE ÖNEMLİ YERLER
Isparta’nın askerler için önemli bir yer olduğuna dikkat çeken Akar, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Sevgili gençlerimizin ülkemize hizmet etmesi ve Silahlı Kuvvetlerde kendilerine verilen görevi yerine getirmek için ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışıyla askerliğe adım attığı yerler Isparta’da bulunmaktadır. Isparta, Burdur, Eğirdir bizler için, TSK için son derece özel ve önemli yerler. Daha biraz önce 4 bin gencimizi bitirdikleri eğitimler sonucunda sayın cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle birlikte buradan kıtalara uğurladık. Önümüzdeki günlerde kendilerine verilen görevi burada öğrendikleriyle en iyi şekilde yapacaklarından eminiz. Peygamber ocağı olan TSK, ordumuz, gözbebeğimiz olan komandolarla ülkemizin, asil milletimizin egemenliği ve bağımsızlığı için gece gündüz demeden yurt içi ve yurtdışında bütyük bir kararlılıkla karada, havada ve denizde ülkemiz için çalışmaktadırlar.
TSK ÜNİFORMA GİYMİŞ HAİNLERİ İÇİMİZDEN TEMİZLEDİ VE TEMİZLENDİKÇE GÜÇLENDİ
TSK’mız hainliklere karşı terörle mücadele etti. Bazı il ve ilçelerimizde birtakım hainliklere kalkışanları orada kazdıkları çukurlara gömdü. Daha sonra 15 Temmuz hainlerini, üniforma giymiş hainleri içimizden temizledi ve temizlendikçe güçlendi. Daha sonra sırasıyla Fırat Kalkanı Harekatı'nı, Afrin'i temizlemek suretiyle ülkemizin güvenliğini sağlamaya devam ediyorlar. En son bildiğiniz İdlib'te 3,5-4 milyon insanın hayatı söz konusuydu. Oradaki masum insanların, rejimin bombalamasına karşı korunması gerekiyordu. Bizzat Cumhurbaşkanımızın müdahalesiyle, görüşmeler yapmasıyla açtığı yoldan ilerleyerek yaptığımız çalışmalar sonucunda şu anda oradaki 3,5 milyon Suriyeli kardeşimiz, huzur içinde, sulh içinde ateşkesin sağlanmasıyla günlük hayatlarını sürdürebilir hale geldiler. Bunun devamı için aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °