Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Isparta TOKİ kuraları çekildi: Sevinç ve Gözyaşı bir arada

Isparta TOKİ kuraları çekildi: Sevinç ve Gözyaşı bir arada

ISPARTA 8.07.2019 11:00:00 0
Isparta TOKİ kuraları çekildi: 
Sevinç ve Gözyaşı bir arada
HABER: Yunus ÖZLER
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilecek 300 konut için kura çekimi yapıldı. Kurada isimleri çıkan aileler, büyük mutluluk yaşadı.
 
Isparta’da TOKİ tarafından yapılacak 300 konutun hak sahipleri, bugün saat 11.00’de gerçekleştirilen kura çekimi ile belirlendi.
IŞIKKEN SPOR SALONUNDA
HEYECAN DORUKTAYDI
Işıkkent Spor Salonunda noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekim törenine; Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Proje Uzmanı Hüseyin Ayhan, Türkiye Emekliler Derneği Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve başvuru sahipleri ile yakınları katıldı. '2+1' ve ‘3+1’ olarak satışa sunulan 300 konut için tüm kategoriler için toplamda 9 bin 011 kişinin başvurduğu kura çekilişinde heyecanlı ve duygulu anlar yaşandı. Kurada adları okunup konut sahibi olmaya hak kazanan aileler büyük mutluluk yaşadı. Yıllardır ev sahibi olma hayaliyle yaşadıklarını söyleyen aileler, hayallerinin gerçekleşmesi noktasında katkı sunup emek veren herkese teşekkür etti.medya32.com.
AYHAN; “KONUTLARI ISPARTA
HALKININ HİZMETİNE SUNACAĞIZ" 
Saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesiyle başlayan törende ilk olarak kürsüye, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Proje Uzmanı Hüseyin Ayhan geldi. Ayhan konuşmasında yapılacak konutlar ve kura çekimi hakkında bilgi verdi. Ayhan; “Bugün Isparta’da 300 vatandaşımızı daha ev sahibi yapmanın mutluluğunu yaşayacağız. Bu konutları maliyet çalışmaları bittiğinde Isparta’nın hizmetine sunacağız. İdaremiz, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin bize verdiği yetki çerçevesinde acil eylem planı kapsamında inşallah 2023 yılına kadar 1 milyon konut hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Türkiye genelinde şu ana kadar 650 bin konutun çalışmaları, ihalesi bitti. İnşallah 2023 yılında Cumhurbaşkanımızın bize gösterdiği 1 milyon konut hedefine ulaşacağız” dedi.medya32.com.
“BUGÜN BURADA 300 KONUTUN HAK
SAHİBİNİ KURA İLE BELİRLEYECEĞİZ”
Yapılacak olan TOKİ Çünür konutları hakkında da açıklamalarda bulunan TOKİ Proje Uzmanı Hüseyin Ayhan; “Bugün burada çekilişini yapacağımız Isparta Çünür Mahallesi kuraları, Toplu Konut İdaresi olarak başvuru rekoru kırdığımız projeler arasında yer almıştır. Başvuru yapan siz değerli vatandaşlarımızın büyük bir heyecanla bekledikleri kura çekilişini gerçekleştireceğiz. Başvuru yapan sizlerin ve noter huzurunda yapılacak olan çekilişte öncelikle Isparta Çünür TOKİ evleri 2+1 ve 3+1 kuraları çekilecektir. Böylece kura sonunda; 300 Konutluk Isparta Merkez Çünür Mahallesi konut projesi Hak Sahibi Belirleme Kura Çekilişimizi tamamlamış olacağız.medya32.com.
“ISPARTA’DA TOPLAMDA
9 BİN 011 BAŞVURU YAPILDI
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) olarak; Isparta Çünür Mahallesi 2+1 alt gelir grubu konut projesi için satışa sunulan 225 adet konuta toplam 3 bin 880 kişi başvuruda bulundu. 3+1 orta gelir grubu konut projesi ise deyim yerindeyse başvuru rekoru kırdı. Satışa sunulan 75 adet konut için toplam 5 bin
131 kişi başvuruda bulundu. Satışa sunulan toplam 300 konut için ise Isparta Çünür TOKİ başvuru 2019 rakamı ise toplamda 9 bin 11 sayısına gerçekleşti.medya32.com.
“NORMALDEN 5131, ŞEHİT AİLESİNDEN 253, ENGELLİLERDEN 1865, EMEKLİLERDEN 1753 BAŞVURU YAPILDI”
Bu doğrultuda; “3 bin 268 adet diğer vatandaşlar kategorisinden olmak üzere 5 bin 131 adet başvuru yapılmıştır. 5 bin 131 başvuru sahibinden 248 kişi, şartları taşımadığından dolayı başvuruları iptal edilmiştir. 2+1 konutlara, şehit ailesi kategorisinden, 253 adet engelli kategorisinden, bin 865 adet emekli kategorisinden ve bin 753 adet diğer vatandaşlar kategorisinden olmak üzere toplam 3 bin 880 başvuru yapılmıştır. 3 bin 880 başvuru sahibinden 291 kişi, şartları taşımadığından dolayı başvuruları iptal edilmiştir.medya32.com.
“KONUTLARIN TAKSİT ÖDEMELERİ
TESLİM TARİHİNİ TAKİP EDEN AY BAŞLAYACAK”
Kura çekilişi neticesinde konut almaya hak kazanan hak sahipler, daha ileri bir tarihte ilan edilecek konut belirleme kurasına kadar bekleyeceklerdir. Konutların taksit ödemeleri teslim tarihini takip eden ay başlayacaktır. Tekrar kura çekilişinin hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz eder, hepinize saygılar sunarım” dedi.medya32.com.
BAŞDEĞİRMEN; “13 YIL ARADAN
SONRA TOKİ ISPARTA’DA”
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de kura çekilişinde yaptığı konuşmada; “Allaha şükürler olsun ki, 13 yıl sonra Isparta’yı TOKİ ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bilindiği gibi, TOKİ her ilde ucuz konutlar yapıyor. Biz de buna talip olduk ve TOKİ’yi ilimize getirdik. Belediye olarak kendilerine yardımcı olacağız, destek olacağız ve bu konutları sizlere kazandırmasını sağlayacağız.medya32.com
“ISPARTA’YA 5 YILDA 5 BİN
KONUT KAZANDIRACAĞIZ”
Evet, bugün burada 300 konutun kura çekilişini yapacağız. Tabi ki bu konutlar çok az. Ama hani derler ya ‘Bir işe başlamak işin yarısını yapmak demektir’ diye. İşte bizde bugün işin ucundan tuttuk ve inşallah önümüzdeki 5 yıl içerisinde Isparta’mıza 5 bin konut kazandıracağız.medya32.com.
“TOKİ BENİM HER ZAMAN
İLK MESELEM OLMUŞTUR”
Bildiğiniz gibi ben göreve geleli 90 gün oldu. 31 Martta sizler bana büyük teveccüh gösterdiniz ve bu göreve getirdiler. Ben de size seçim öncesinde ‘Isparta’mıza 5 yılda 5 bin konut kazandıracağım’ diye söz vermiştim. İşte bugün itibariyle bu konutlara başlamış oluyoruz. Göreve geldiğim günden beri en fazla mesai harcadığım konu bu TOKİ meselesi olmuştur. İlk olarak arsa konusunu çözdük. Ardından TOKİ yetkilileri ile 5 defa toplantı yaptık. Ben de bugün burada sizler kadar heyecanlıyım. Önümüzdeki 5 yılda sizlere konut kazandırmaya devam edeceğiz.medya32.com.
“CUMHURBAŞKANIMIZDAN
İLK İSTEĞİM KONUT OLDU”
Bilindiği gibi, bu TOKİ müjdesini ilk defa geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan vermiş ve tüm illerde TOKİ tarafından toplam 50 bin konut yapacağını bizlere müjdelemişti. Kızılcahamam kampında sayın Cumhurbaşkanımız bana ‘Isparta’ya ne istiyorsun?’ diye sorduğunda söylediğim konu işte bu TOKİ konutlarının şehrimize kazandırılması talebim olmuştu. Kendisi de buna destek sözünü orada vermişlerdi. Bizler bu konuda elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk, koyuyoruz. Bu konuda bana desteklerini esirgemeyen Milletvekillerimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, sayın Recep Özel’e ve sayın Mehmet Uğur Gökgöz’e buradan teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.medya32.com
GÖKGÖZ; “ŞEHRİMİZE
TOKİ’Yİ GETİRDİK”
Kura çekilişindeki konuşmalar bölümünde son olarak kürsüye Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz geldi. Milletvekili Gökgöz de konuşmasında; “Bugün TOKİ, belediyemizin de desteği ile şehrimize 300 konut yapmak için ilk çalışmasını yapıyor. Allah’ın izniyle bizler Isparta’mıza 5 yılda 5 bin konut getireceğiz. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifleri doğrultusunda şehrimize hizmetler artarak devam edecek” dedi. Medya32.com.
KONUT KURALARI ÇEKİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından kura çekimine geçildi ve ilk olarak Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz çekilişi gerçekleştirerek 300 hak sahibinden birincisinin ismini belirledi. Ardından, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Proje Uzmanı Hüseyin Ayhan ve ürkiye Emekliler Derneği Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal her kategoriden birer talihlinin ismini yaptıkları çekilişle belirlediler. Medya32.com.
300 KONUTUN HAK
SAHİPLERİ BELİRLENDİ
Çekilişlerde ismi çıkanlar sahneye çağrılarak hatıra fotoğrafı çektirildi. Ardından, protokol üyeleri salondan ayrıldı. Yaklaşık 2 saat süren kura çekiminde Isparta Çünür TOKİ evleri 2+1 ve 3+1 olmak üzere toplam 300 konutun hak sahipleri belirlendi. Medya32.com.
TOKİ KONUTLARI İSİM
LİSTESİ MEDYA32.COM’DA
Medya32.com olarak en kısa zamanda kura çekilişinde ismi çıkanların tam listesini yayınlayacağız. Bizi takip etmeye devam edin.








 

Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °