Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Isparta Tabip Odası Başkanı Nermin Karahan; Covid – 19’un Biteceği Bir Yıl Olsun

Isparta Tabip Odası Başkanı Nermin Karahan; Covid – 19’un Biteceği Bir Yıl Olsun

ISPARTA 7.01.2021 17:36:00 0
Isparta Tabip Odası Başkanı Nermin Karahan; 
Covid – 19’un
Biteceği Bir 
Yıl Olsun
Isparta – Burdur Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, Koronavirüs pandemisi nedeniyle hem dünya hem ülkemiz için zorlu bir yılı geride bıraktığımızı belirterek; “Bu salgının önlenmesine dair 2021’e umutla girdik. İnşallah bu hastalığın bittiği günleri de görürüz”  dedi.
 
Isparta – Burdur Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, yeni yıl mesajı yayınladı. Başkan Karahan mesajında; “2020 yılında dünyamız küresel bir salgınla karşılaştı. 70 milyona yakın insanın etkilendiği, 2 milyona varan insanın öldüğü, etkilenmeye ve ölmeye de devam ettiği COVİD19 salgınında zorluklarla başa çıkarak 2020’yi bitirerek 2021’ e umutla girdik. Bir yıl daha geride bıraktığımız dünyanın aynı dünya olmaması için mücadele edeceğiz.
 
Koranavirüsle savaşta ön cephede hep sağlık çalışanları vardı. Küresel salgın öncesinde de ülkemizde, sağlık çalışanlarının “yaşamı koruma” sorumluluğu, şefkatli olma zorunluluğu, yaşam ile ölüm arasında bıçak sırtında çalışma ve gittikçe artış gösteren şiddet görme riski nedeniyle tükenmişlik olasılığı yüksekken, bu küresel salgınla birlikte buna kendilerine, aile bireylerine, yakınlarına virüs bulaşma ve hastalanma riskinin yükü de eklendi.
 
Yakınlarından ayrı kalmak zorunda olmaları nedeniyle sosyal destekten yoksun kaldılar. Bu süreçte yüzlerce sağlık çalışanımızı kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları Epidemiyoloji biliminin ilkeleriyle salgınlara bilimsel yaklaşım ve koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi önerisini her zaman tekrarlamaktadır.
 
Tüm bu olumsuz koşullarda Türk Tabipleri Birliği ve Isparta-Burdur Tabip Odamız meslektaşlarının hakları ile birlikte hekimlik değerlerinden ödün vermeden halkın sağlık hakkını korumak için de mücadelesini sürdürmektedir” dedi.
 
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °