Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Isparta Şehir Hastanesi 1 Yaşında

Isparta Şehir Hastanesi 1 Yaşında

ISPARTA 20.03.2018 14:15:00 0
Isparta Şehir Hastanesi 1 Yaşında
Türkiye’de yaşanan sağlık dönüşümünün öncüsü olarak Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda Akfen İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve hizmetleri verilmeye devam edilen Isparta Şehir Hastanesi’nin ilk kuruluş yılı törenle kutlandı. Vatandaşları ücretsiz olarak beş yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile buluşturan Isparta Şehir Hastanesi’nin ilk yılında 1 milyon 58 bin kişiye poliklinik hizmeti verilirken, 2 bin 374 doğum gerçekleşti. 42 bin 543 ameliyat sağlanırken, 3 milyon 522 bin laboratuvar testi yapıldı.
 
Türkiye’de son yıllarda yaşanan sağlık dönüşümü atılımında öncü olarak kabul edilen Kamu - Özel İşbirliği (PPP) modeli ile hayata geçirilen Isparta Şehir Hastanesi faaliyete geçmesinin 1’nci yılını törenle kutladı.
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda 1 milyar 150 milyon liralık yatırımla Akfen İnşaat tarafından yapımı üstlenilen ve hizmetleri verilmeye devam edilen Isparta Şehir Hastanesi’nde sağlıkta konfor en üst düzeye çıkarılırken, muayene ve ameliyat için sıra beklemek tarih oldu. Vatandaş da ücretsiz olarak beş yıldızlı otel standartlarında sağlık hizmeti ile buluştu.
 
Isparta Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen 1’nci yıl törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Isparta Millletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Daire Başkanı Sayit Çelebi, Akfen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Akın, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Ahmet Tural ile Isparta İlçe Belediye Başkanları ve İl Sağlık Müdürleri katıldı.

“4 MİLYON 740 BİN HASTAYA SAĞLIK TESİSLERİMİZDE HİZMET VERDİK”
Törenin açış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, İlimizdeki sağlık yatırımlarını anlatarak, rakamlar hakkında bilgi verdi. Karakaya, şunları söyledi: “Isparta, 433 bin nüfusa sahip, merkez ve 12 ilçede sağlık bakanlığı, üniversite, özel hastanelerde çalışanlarımızla birlikte toplam 9 bin 258 olup, 2017 yılında 15 hastane ve 155 aile hekimi ile 4 milyon 740 bin hastaya sağlık tesislerimizde hizmet verdik. 1 milyon 544 bin hastanın tedavisi ilimizde Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilmiş olup, bu anlamda iş yükünün yüzde 33’ünü şehir hastanemiz karşılamaktadır.

“ISPARTA SON 3 YILDIR SAĞLIKTA HASTA MEMNUNİYETİNİ YÜZDE 85 İLE ELİNDE TUTMAKTADIR”
Yapılan yeni hastaneler sayesinde sağlık çalışanlarımız güvenli ve huzurlu çalışabilecekleri ortamlarda, müracaat eden hasta, hasta yakınları da güvenli, konforlu bir sağlık ortamda hizmet almaktadırlar. Yapılan araştırmalar sonucunda 2017 TÜİK ve ulusal dergilerde Isparta son 3 yıldır sağlıkta hasta memnuniyetini yüzde 85 ile elinde tutmaktadır. İlimiz kalite değerlendirme çalışmalarında Şehir Hastanemiz Şubat ayında yapılan denetimde ayakta hastada yüzde 96, acilde yüzde 93, yatan hastada yüzde 97 memnuniyet ile Türkiye’de ilk sıralarda yer almaktadır. İlimize kazandırılan bu yatırım Cumhuriyet tarihimizde tek seferde en kısa sürede yapılan en büyük yatırım bütçesine sahip olup, bununla birlikte Şarkikaraağaç, Yalvaç, Uluborlu ve Senirkent devlet hastaneleri en son teknolojik yeni binalarına kavuşmuştur. Şehir Hastanesinin yatırım bedeli 1 milyar 150 milyon lira olup Isparta ilinde 2003 yılından bu yana devralınıp tamamlanan tüm yatırımların toplam bedeli 1 milyar 250 milyon TL’dir.
YENİ YATIRIMLAR GELİYOR
Sütçüler, Keçiborlu, Eğirdir ilçe hastaneleri 2018 yatırım programında olup proje ve ihale süreçleri devam etmektedir. Çarıksaray, Çiçekpınar, Ayvalıpınar, Büyükkabaca, Sidre Mahallesi aile sağlığı merkezlerimiz proje aşamasındadır. Gönen, Şarkikaraağaç, Yalvaç 112 ilçe sağlık müdürlüğümüz, merkez Gülistan, Hızırbey, Halıkent aile sağlığı merkezleri ve 112 istasyonlarının inşaat aşamaları devam etmektedir. Şehir Hastanemizin Isparta’da gerçekleşmesinde emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Sayın bakanımız ve ekibine, ilimizde sağlığa verdiği önemden dolayı Sayın Valimize, aşamalarının her aşamasını takip eden ve bize yol gösteren Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız, Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e teşekkür ediyorum.”
 
 
“KARDİYOVASKÜLER CERRAHİ
AMELİYATLARI DA BAŞLIYOR”
 
Törende konuşan Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Feridun Ruşen Keskin, 1 yıllık süre içerisinde daha önce diğer hastanelerde bulunmayan yeni birimlerinin açılmasıyla başta Isparta olmak üzere çevre illere de hizmet vermeye başladıklarını söyledi. Kısa zaman içerisinde kardiyovasküler cerrahi ameliyatlarına aktif olarak başlayacaklarını ve 24 yataklı ek yoğun bakım ünitesini de hizmete alacaklarını kaydeden Keskin, “İnsan odaklı, birey ve toplum sağlığını en üst düzeyde koruyan,  sağlık sorunlarına zamanında uygun ve etkili çözümler üretmeyi hedeflemeye devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“HİÇBİR VATANDAŞIMIZ BU HİZMETTEN YOKSUN DEĞİL”
Isparta Valisi Şehmus Günaydın ise Şehir Hastanesi’nin Isparta’nın sembolü haline geldiğini belirterek, “Birçok büyükşehir varken, şehir hastanesi yapımında Isparta’nın bu şehirlerin önüne geçmesi bizim için bir gurur vesilesi” dedi. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı kapsamında son yıllarda sağlık yatırımlarına bütçeden 112 milyar TL ayrıldığına dikkat çeken Günaydın, “Bu birçok Avrupa ülkesine göre çok büyük bir rakam. Bizim sağlıkta insanımıza ne kadar değer verdiğimiz açıkça ortaya çıkıyor. Son yıllarda yapılan düzenlemelerle artık hiçbir vatandaşımız bu hizmetten yoksun değil” diye konuştu.
 
“TÜRKİYE’NİN İLK 5 ŞEHİR
HASTANESİ ARASINDA”
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de sağlıkta dönüşümün önemli bir adımı olan Şehir Hastaneleri projesinin üçüncüsü olarak hayata geçirilen Isparta Şehir Hastanesi’nin gururunu yaşadıklarını söyledi. Bilgiç, “Şehir Hastaneleri, ülkemizi sağlık alanında yapılan hizmetleri, kat edilen mesafeleri ile dünyanın gıpta ile izlediği bir noktaya getirmiştir. Artık çağdaş ve modern hastanelerimizde, her türlü ileri teknolojik donanımları ile son derece çağdaş ve modern bir sağlık hizmeti alma sürecini yaşıyoruz” dedi.
Isparta Şehir Hastanesi’nin ilk arazi tahsisinin 2004 yılında 70 dönüm üzerine 400 yataklı bir devlet hastanesi olarak planlandığını ifade eden Bilgiç, “Aradan geçen zamanda alan 200 dönüme ulaştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından şehir hastaneleri projesi gündeme geldi ve biz ‘Neden Isparta’da Şehir Hastanesi olmasın?’ dedik. Türkiye’de ilk 5 hastane arasında Isparta’yı dahil ettik” dedi.
Süreyya Sadi Bilgiç, 2018 yılında 59 milyon lira değerinde 8 proje hayata geçirmeyi planladıklarını, Akfen İnşaat tarafından Haziran ayında 4 bin kişilik öğrenci yurdunun tamamlanarak Kredi ve Yurtlar Kurumu’na teslim edileceğini ifade etti.
Konuşmaların ardından katılımcılara plaketleri takdim edilerek, Isparta Şehir Hastanesi’nin 1’nci yıl pastası kesildi.
 
 
1 YILDA ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ’NDE NELER OLDU?
 
- 1 milyon 58 bin kişiye poliklinik hizmeti verildi.
- 307 bin hastaya acil serviste müdahale edildi.
- 3 milyon 522 bin laburatuvar testi yapıldı.
- 36 bin 822 kişiye yataklı tedavi hizmeti sağlandı.
- 1138 kişiye anjiyo işlemi uygulandı.
- 42 bin 543 ameliyat gerçekleştirildi.
- 2374 doğum gerçekleşti.
- 50 bin ultrason çekildi.
- 3900 kişi fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinden hizmet aldı.
- 45 bin MR çekildi.
- 42 bin 457 tomografi hizmeti verildi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °