Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

ISPARTA Projeleri Koronavirüsten Nasıl Etkilendi?

ISPARTA Projeleri Koronavirüsten Nasıl Etkilendi?

ISPARTA 5.04.2020 14:23:00 0
ISPARTA Projeleri Koronavirüsten 
Nasıl 
Etkilendi?
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şuanda Koronavirüs tehdidinin ortadan kaldırılması için çalıştıklarını belirterek, ülke genelindeki başlayan veya başlayacak yatırımların imkanlar dahilinde süreceğini bildirdi.
 
Şuanda birinci önceliklerinin Koronavirüs ile mücadele olduğunun altını çizen Bakan Kurum; “Öncelikle tüm vatandaşlarımızın hükümetimizin almış olduğu ve tedbirleri içeren karalara harfiyen tedbirlere uymalarını istirham ediyorum. Bakanlık olarak projelerimizi yakından takip ediyorum. Ancak, bilindiği gibi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah az bir süreç kaldı. Bu süreçte tamamlandığında eski günlerimize yeniden döneceğiz. İnşallah en yakın zamanda normal çalışmalarımıza dönmüş olacağız. Tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi yolluyorum” dedi.
İŞTE O PROJELER
Bilindiği gibi, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz yıl 7 Ağustos’ta Isparta’ya gelmiş ve burada yaptığı toplantılarda gerek Belediye gerek Valilik tarafından yürütülecek olan bu yıl içinde başlayacak şu yatırımların yapılacağını açıklamıştı;
TOKİ KONUTLARI…
TOKİ Toplu Konutları projesi çerçevesinde; SDÜ ve Botanik Parkın yanındaki alanda 300 sosyal konuta ek olarak 700 sosyal konutun daha projelendirilerek 2020’nin ilk çeyreğinde konut sayısının 1000’e çıkarılması.
Eski Gülkent Hastanesinin bulunduğu 130 dönümlük alanda projelendirilecek 1500 konut ile toplamda 2500 konut yapımı.
MİLLET BAHÇESİ…
Tren Garı Alanının Millet Bahçesine Dönüştürülmesi projesi ile Tren Garındaki 84 bin metrekarelik alanda inşa edilecek Millet Bahçesi Projesinde Kültür Merkezi, Millet Kıraathanesi, Sanat Atölyesi, Gül, Lavanta ve Isparta halısının tanıtıldığı mekanların yer alması ve alanda bulunan 4 tescilli yapının da restorasyonunun gerçekleştirilmesi.
DAMGACI SOKAK
Damgacı Sokak’taki tarihi binaların restorasyonu ve sokak sağlıklaştırması
Yeni atık su arıtma tesislerinin yapımı ile kapasite artımı. Bu kapsamda; Damgacı Sokak’ta 4 milyon liralık sağlıklaştırma çalışmalarının yapılması, tescilli yapıların restorasyonu ile cephe, kaldırım ve aydınlatmaların düzenlenerek sokakta turizm aksı oluşturulması.
ATIK SU TESİSLERİ
Belediye bünyesinde hizmet veren ve Yazısöğüt Köyünün altındaki Sıvı Atık Tesislerinin kapasitesinin artırılması çerçevesinde; 50 milyon lira bedelli, 460 bin nüfusa hitap edecek yeni atık su arıtma tesisinin yapımı.
YENİ ÇÖP TOPLAMA SAHASI
Gelendost, Şarkikaraağaç, Yalvaç bölgesindeki çöp toplama, aktarma istasyonuyla ilgili problemleri ortadan kaldıracak olan yeni çöp depolama sahasının yapılması.
EĞİRDİR GÖLÜ…
Türkiye'deki ender doğal güzelliklerinden biri olan Eğirdir Gölü ile ilgili bilimsel rapor hazırlanarak, Gölde hem dip çamuru hem de su seviyesinde azalma gibi sorunların giderilmesi.
Gerek Eğirdirliler ve Ispartalılar gerekse o güzergâhtan geçenlerin yararlanması için Eğirdir'in Köprübaşı bölgesine de 55 bin metrekarelik alana Millet Bahçesi yapılması.
GELENDOST
Gelendost ilçesinde içme suyu şebekesinin yenilenmesi
Ş. KARAAĞAÇ
Şarkikaraağaç ve bölgesi için 18 bin kişiye hizmet verecek atık su arıtma tesisi yapılması.
KEÇİBORLU
Keçiborlu ilçesinde 170 konut talebinin karşılanması.
 

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °