Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta’nın Yeni Valisi Aydın Baruş’tan; Demirel ve Bilgiç Vurgusu

Isparta’nın Yeni Valisi Aydın Baruş’tan; Demirel ve Bilgiç Vurgusu

ISPARTA 18.05.2022 15:39:00 0
Isparta’nın Yeni Valisi Aydın Baruş’tan; 
Demirel ve
Bilgiç
Vurgusu
Bugün göreve başlayan Isparta’nın yeni Valisi Aydın Baruş, makamına oturur oturmaz yaptığı açıklamada 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Isparta eski Bakanı Sadettin Bilgiç’i rahmetle andığını belirtti.
 
12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazetenin ilgili sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Malatya Valiliği görevinden Isparta Valiliğine atanan Vali Aydın Baruş, dün Isparta’ya geldi. 
VALİLİK ÖNÜNDE KARŞILANDI
Isparta’nın yeni Valisi Aydın Baruş için bugün saat 15.00’de Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında karşılama töreni düzenlendi. Makam aracıyla Valilik konağından Cumhuriyet Meydanına gelen Vali Baruş güllerle karşılandı. Vali Baruş burada Vali Vekili, Askeri Erkan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri tarafından karşılandı. Karşılama törenine katılanlar kendisine ‘hoşgeldiniz’ dedi. Vali Baruş da karşılama törenine gelen herkesin elini sıkarak tebrikleri kabul etti.
VALİ BARUŞ’TAN DEMİREL
VE BİLGİÇ VURGUSU
Tören kıtasını denetleyen Vali Baruş daha sonra makamına geçerek koltuğuna oturdu. Burada ilk olarak gazetecilere bir açıklama yapan Vali Aydın Baruş, Isparta ile ilgili olarak ilk izlenimlerini ve Isparta hakkındaki görüşlerini açıkladı. Vali Baruş, konuşmasının sonunda ise ülke siyasetine 50 yıl hizmet vermiş olan Ispartalı 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile yine ülke siyasetinde iz bırakan Ispartalı eski Milletvekili ve Bakanlarından Sadettin Bilgiç’i rahmet ve minnetle andığını vurguladı.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °