Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta’nın Yeni Valisi Aydın Baruş; BASINI Yardımcılarım Olarak Görüyorum

Isparta’nın Yeni Valisi Aydın Baruş; BASINI Yardımcılarım Olarak Görüyorum

ISPARTA 19.05.2022 14:44:00 0
Isparta’nın Yeni Valisi Aydın Baruş;  
BASINI
Yardımcılarım 
Olarak Görüyorum
Dün göreve başlayan Isparta’nın yeni Valisi Aydın Baruş, makamına oturur oturmaz yaptığı açıklamada, basının yapılan hizmetlerin tanıtımında çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek; “Basın sayesinde yaptıklarımızı halkımıza aktarma imkanı bulabiliriz. Onun için ben gazeteci arkadaşlarımızı yardımcılarım gibi görüyorum” dedi.
 
12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazetenin ilgili sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Malatya Valiliği görevinden Isparta Valiliğine atanan Vali Aydın Baruş, dün Isparta’ya geldi. 
VALİLİK ÖNÜNDE KARŞILANDI
Isparta’nın yeni Valisi Aydın Baruş için dün saat 15.00’de Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında karşılama töreni düzenlendi. Makam aracıyla Valilik konağından Cumhuriyet Meydanına gelen Vali Baruş güllerle karşılandı. Vali Baruş burada Vali Vekili, Askeri Erkan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri tarafından karşılandı. Karşılama törenine katılanlar kendisine ‘hoşgeldiniz’ dedi. Vali Baruş da karşılama törenine gelen herkesin elini sıkarak tebrikleri kabul etti.
VALİ BARUŞ; “ISPARTA’DA BASININ
GÜÇLÜ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM”
Tören kıtasını denetleyen Vali Baruş daha sonra makamına geçerek koltuğuna oturdu. Burada ilk olarak gazetecilere bir açıklama yapan Vali Aydın Baruş, Isparta ile ilgili olarak ilk izlenimlerini ve Isparta hakkındaki görüşlerini açıkladı. Vali Baruş, konuşmasının bir bölümünde basından da bahsederek, Isparta’da basının güçlü olduğunu daha gelmeden tespit ettiğini söyledi. Vali Baruş, Isparta’daki Televizyon, Gazete, Radyo ve İnternet Sitelerinin sayılarını tek tek belirterek; “Isparta’nın basın açısından güçlü bir yere sahip olduğunu öğrendim. Bu da beni mutlu etti. Zira, basının güçlü olduğu yerde tanıtım hizmetleri daha iyi yürür.
“BASIN, ÇOK ÖNEMLİ BİR UNSUR”
Ben, basını bir toplum için çok önemli bir unsur olarak görüyorum. Zira, bir işi yapmak kadar onun tanıtımını yapmak da çok önemlidir. Basın, bizim yaptıklarımızı halkımıza aktadır, halkımıza duyurur. Yani, bir anlamda basın bir toplumun gözü kulağıdır. Onun için ben gazeteci arkadaşlarımızı yardımcılarım olarak görüyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °