Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta’nın Tüm Ürünleri Avrupa’da Tanıtılacak

Isparta’nın Tüm Ürünleri Avrupa’da Tanıtılacak

ISPARTA 24.09.2022 12:09:00 0
Isparta’nın 
Tüm Ürünleri
Avrupa’da 
Tanıtılacak
Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Tutar, Bakanlık desteği ile Avrupa’da temsilcilik açacaklarını belirtti.
 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Mustafa Tutar, projelerini açıklamaya devam ediyor. Uzun süredir yürüttüğü bu görevini devam ettirmek ve Isparta’ya hizmet etmek adına yeniden adaylığını açıklayan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, yeni dönemde Isparta’nın tüm yöresel ürünlerinin Avrupa ülkelerinde tanıtım ve pazarlanması adına çok önemli bir proje hazırlığında olduklarını söyledi.
Tutar, Avrupa’da Bakanlık destekli ITSO temsilciliği açıp Isparta’nın tüm ürünlerinin Avrupa ülkelerinde tanıtımına yönelik çalışma yapacaklarını ifade ederek, “Böylece ürünlerimizin Avrupa’da daha iyi tanınması ve pazarlanmasını sağlamış olacağız. İnşallah bu projemizi de yeni dönemde gerçekleştireceğiz.” Dedi. 
EĞİTİME DESTEĞİMİZ SÜRECEK
Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da yeni dönemde eğitime destek vermeye devam edeceklerini belirterek, “Sosyal projelerimiz ve faaliyetlerimiz devam edecek. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yürüttüğümüz işbirliği çalışmalarımız da yeni dönemde de artarak devam edecek” dedi.
EĞİRDİR GÖLÜ İÇİN
HAYATİ ADIMLAR ATTIK
ITSO Başkan Adayı Mustafa Tutar, “Biliyorsunuz, Isparta güllerin olduğu kadar göllerin de şehri. Türkiye’nin ikinci büyük tatlı su havzası konumundaki Eğirdir Gölü için hayati adımlar attık. ITSO, ilimizde birleştirici bir görev almaktadır. Bölgesel Kalkınma İdaresi’nin kuruluşu ile bu misyonu devam ettirmek istiyoruz. Hedefimizde batıdaki ilk kalkınma idaresini Isparta, Burdur Göller Bölgesi’nde kurmaktır. Bölgesel Kalkınma İdarelerinin ortak hedeflerinden birisi su kaynaklarının düzgün bir şekilde kullanılmasıdır.
Yıllardır mücadelesini verdiğimiz diğer bir konuda merdiven altı gül suyu üretimi idi. Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız olarak, gülsuyunun farkındalığının ve öneminin artırılması amacıyla başlattığımız çalışmaları bilimsel bir proje ile taçlandırmak için kolları sıvadık. SDÜ Doğal Ürünler Araştırma Merkezi, ITSO üyelerinin ürettiği gülsuyuna içerik analizi yaptıktan sonra doğal ürün sertifikası veriliyor. Bu da gülsuyumuzun maddi ve manevi değerini artırmış oluyor.
Gebze’deki Bilişim Vadisi’ni ziyaret edip, çeşitli temaslarda bulunmuştuk. Amacımız Bilişim Vadisi’nin bir üssünü Isparta’da oluşturmak. Yapay zekâ, makine öğrenmesi ile bu alanda Isparta’ya yeni bir rota çizmek istiyoruz. Bilişim Vadisi desteğiyle odamız bünyesinde, gelecekte önem kazanacak olan veri etiketleme yapmak, geleceğe hazır olmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor.  Üyelerimiz adına Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı, İhracatçılar Birliği, diğer Ticaret ve Sanayi Odaları ile birlikte ortak birçok projelere imza attık” dedi.
“DEĞERLİ İŞ ADAMLARIMIZI 
DESTEKLEMELİ VE YAŞATMALIYIZ”
Önemli olanın sanayici ve esnafı bir adım daha ileriye götürebilmek olduğunu belirten Tutar, “Biz sanayicimizi, esnafımızı bir adım daha ileriye götürebiliyorsak bizim için en büyük mutluluk budur. Göreve geldiğimiz günden bu yana ekibimizle birlikte Isparta’lı iş adamlarımızın en iyisini hak ettiğine inanarak yakışanı layıkıyla yapmaya çalıştık. Bizim iş insanımız yardım sevendir, boş çevirmeyendir , sosyal sorumluluk projelerinde gücünü birleştirerek taşın altına elini koyandır. İşte bu yüzden, biz böylesine kıymetli böylesine değerli iş insanlarımızı desteklemeli ve yaşatmalıyız.
Yeni yönetim ve meclis üyelerimiz ile birlikte hepimizin Isparta sevdalısı ve Ispartanın adamı olduğumuz duruşumuz ile aşikardır. Birlik ve beraberlik içinde ekip ruhuyla, memleket aşkıyla, emeğe saygıyla adaletle, bu göreve talip olduğumu bildiriyorum, takdir üyelerimizindir.” dedi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °