Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’nın en estetik sosyal tesisi olacak

Isparta’nın en estetik sosyal tesisi olacak

ISPARTA 20.04.2018 07:09:00 0
Isparta’nın en estetik sosyal tesisi olacak
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökkubbe Fuar Merkezi’nin altına inşa edilecek olan Güreş ve Etkinlik Alanının 50 bin m2 arazide, 13 bin kişilik tribünle yapılacağını bildirdi. Ayrıca alan etrafında tartan pist yürüyüş yolları olacağını ifade eden Başkan Günaydın, projenin en geç 7 ay, en erken de 4 ayda tamamlanacağını söyledi.
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Batıkent Mahallesi’nde inşa edilecek olan Güreş ve Etkinlik Alanı Projesi’ni tanıtmak amacıyla dün basın toplantısı düzenledi. Projenin uygulanacağı alanda basın toplantısı yapan Başkan Günaydın, çalışmanın detaylarını anlattı.
ARTIK ISPARTA, KULÜBE VE GECEKONDU SOSYAL TESİSLERİ YAPMIYOR
Güreş ve Etkinlik Alanı projesinin 50 bin m2 alanda inşa edileceğini ifade eden Belediye Başkanı Yufu Ziya Günaydın, “Burada Gökkubbe, kapalı ve açık otopark var. Güreş alanının ihalesi yapıldı ve müteahhit birkaç gün içerisinde yapımına başlayacak. Sözleşme şartnamesine göre 7 ayda bitirilecek ama biz 4,5 ayda bitirilmesini istiyoruz. Projemiz bugün Isparta’nın sosyal yaşantısını tamamlayacak bir yapı. Artık Isparta, kulübe ve gecekondu sosyal tesisleri yapmıyor. Belki ben de yaptım. Örneğin Gülcü Mahallesi’nde bir sosyal tesisin temeli atılmıştı, 1999 yılında ben de yapmıştım. Ama onları da yapanların eline sağlık. Teşekkür ediyoruz. O günkü imkanlarla Isparta’nın sosyal ihtiyaçları giderilmeye çalışılmış. Her mahalleye siyasi anlamla yapılanlar da var. Bu çok yanlıştı. Biz şimdi büyük tesisler yaparak gidiyoruz” dedi.
BU PROJENİN YAPILMASINA SEBEP OLAN ETKEN TÜRK GÜREŞİDİR
Güreş ve Etkinlik Alanı projesi maliyetinin 7 Milyon TL olduğunu ifade eden Başkan Günaydın, “Isparta’ya Ankara’dan 7 milyon lira para getirdiklerinde günlerce konuşuyorlar ama biz o parayı bir tesise harcıyoruz. Bu proje çok kullanışlı ve çok maksatlıdır. Bu projenin yapılmasına sebep olan etken Türk güreşidir. Türk güreşi bin yıldan bu yana devam eden yağlı pehlivan güreşleridir. Bu güreş müsabakalarını yapabilmek için tesisimizin olması gerekir. Gökkubbe olmasa 23 Nisan Çocuk Festivali’ni, Tarım Fuarı’nı, Kitap Fuarı’nı yapamazdık. 11-15 Mayıs’ta Gül Fuarı ve Gül Festivali’ni kutlayacağız. Bunlar yapı olunca gerçekleştiriliyor. Bu yapılar hem kültürel hem sosyolojik anlamda Isparta’ya seviye atlatacak yapılardır. Gökkubbe Fuar Merkezi, otopark ve kapalı Pazar yerinin tamamlanış projesi güreş alanı olacak” şeklinde konuştu.
SEVİMLİ BİR SOSYAL TESİS İNŞA EDİLECEK
Çok kibar bir sistemle güreş alanını inşa edeceklerini kaydeden Başkan Günaydın, şunları söyledi: “Burada çelik sistemlerle, üzerini gölge haline getiriyoruz ve üzerleri kapatılıyor. Burada başka etkinlikler de olacak. Tabanı çim olacak ve üzerinde su birikmeyecek. Sevimli bir sosyal tesis inşa edilecek. Ayrıca güreşçiler için duş yerleri olacak. Güreş alanının etrafında oturma alanları olacak.
YAPTIĞIM ESERLERİN HEPSİNDE TÜRKLÜK ARAYACAKSINIZ
Isparta’da ilk kez böyle bir tesisin yapımını başlatıyoruz. Bunun herhangi bir yerde benzeri yok. Isparta’ya özgü bir proje olacak. Gökkubbe de Isparta’ya has. Kuleli Etnoğrafya Müzesi de Isparta’ya özgü. Arkasında 400 metre müze de hiçbir yerde yok. Benzeri olacaksa bizden sonra olacak. Yaptığım eserlerin hepsinde Türklük arayacaksınız. Projelerde Türk milletini, Türk Bayrağını, Türk hilalini göreceksiniz.
YANLARDA YÜRÜYÜŞ YOLLARI OLACAK
7 Milyon lira net 1 milyon lira da çevre çalışmaları olacak. Stadyumda herkes yürüyor. Bu mahallelerdeki vatandaşlarımız da bu tesiste yürüsün. Yanlarda yürüyüş yolları olacak. Ayrıca etrafa yer yer spor aletleri konulacak. Alanın her tarafına toplam 30 bin adet gül dikiliyor. Isparta’ya son 2 yıldır 500 bin gül dikildi. Buraya da 60 çeşit yediveren gül dikildi. Gül dikim sayımız 1 milyona ulaşacak. Isparta’yı açık gül müzesi haline getirmek istiyoruz. Her yer gül olduğunca Isparta cennete yakın yer oldu desinler.
BU TESİS ISPARTA’NIN EN BÜYÜK, EN ESTETİK SOSYAL TESİSİ
13 bin kişi burada rahat rahat müsabakaları izleyebilecek. Sıkışılarak oturulursa yaklaşık 20 bin kişi oturabilir.  Bu tesis Isparta’nın en büyük, en estetik sosyal tesisi. En geç 7 ayda en erken 4 ayda bitirilecek. Bu alanla birlikte Gökkubbe tesisi tamamlanmış olacak.”
SİYASET OY DİLENCİLİĞİNE DÖNDÜRÜYOR
Öte yandan seçime bir dakika bile kalsa yatırım yapacağını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Geçen gün yarım saat kala demiştim. Ama seçime bir dakika kala yatırımımı yaparım oyumu kullanırım. Siyaset oy diye konuyu sıvılaştırıyor ve oy dilenciliğine döndürüyor. Bizim yapabileceğimiz şey hizmet üstüne hizmet. Isparta’da kalıcı eserler yapılıyor. Seçim asfaltı tarzı değil, seçim binası tarzında değil. Biz bir gün bu dünyayı terk edeceğiz, ama torunlarımız burada yaşayacak. O tarzda da inşaat yapıyoruz. Genel siyasette birbiriyle itişme oluyor. Bizim o siyasetle alakamız yok. Isparta bu konuda 60 yıl geriden gidiyor. Bazı beğendiğim siyaset olayları var. Özellikle Avrupa kanadı fena değil. Ben onlardan daha iyi yapabilirim diye gayret ediyorum. Onlardan da iyi yapıyoruz. Avrupa şehirlerinde belediyelerin hizmetleri hiçbir şey değil. Paris’te meşhur müzenin cam piramidini yaptı, oradan meşhur oldu ve cumhurbaşkanı olmuştu” diye konuştu.
GÜREŞ VE ETKİNLİK ALANI ÖZELLİKLERİ
-50 bin m2 alan
-12 bin m2 otopark
-Güreş Alanı
-13 bin kişilik tribün
-5 bin m2 kapalı tribün
-Tartan Pist Yürüyüş Yolları
-10 bin m2 Gül Bahçesi
-Yarı Açık Sergi Salonları – 2 meydan (8 bin m2)
-Güreşci Odaları
-4 büyük soyunma odaları
-26 Adet Banyo-Duş
-Pergoleler, yeşil alanlar, etkinlik alanları

GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °