Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Isparta’nın eğitim haritası oluşturulacak

Isparta’nın eğitim haritası oluşturulacak

ISPARTA 17.11.2018 07:04:00 0
Isparta’nın eğitim haritası oluşturulacak
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonu kapsamında illeri ziyaret eden Ziya Selçuk, dün Isparta’ya geldi. Eğitime Türkiye’nin en büyük sorunu olarak bakmadıklarını dile getiren Bakan Selçuk, “biz eğitime Türkiye’nin en büyük çözümü olarak bakıyoruz. Bu kapsamda Isparta’nın bir eğitim haritasını göz önüne getireceğiz” dedi.
 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, il milli eğitim değerlendirme toplantısı için dün Isparta’ya geldi. İlk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Selçuk, burada Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve AK Parti İl Başkanı tarafından karşılandı. İlk olarak Valilik anı defterini imzalayan Bakan Selçuk, daha sonra gazetecilere açıklamada bulundu.
VALİ SEYMENOĞLU: ISPARTA’DA BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM KONUSU
İlk olarak konuşan Vali Ömer Seymenoğlu, milli eğitimin ülkemizin en önemli konularından birisi olduğunu belirterek, “Isparta’da da birinci önceliğimiz eğitim konusu. Her ne kadar Isparta, ülke genelinde ortalamalara göre eğitimde üst sıralarda yer alıyorsa da biz milli eğitim camiası ile beraber kendimize hedef koyduk. Daha üst sıraya çıkarmak istiyoruz. Bunu da sayın bakanımızın destekleriyle çıkaracağımıza inanıyoruz” dedi.
BAKAN SELÇUK: BİZ EĞİTİME TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SORUNU OLARAK BAKMIYORUZ
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise  bakanlığın vizyon 2023 doğrultusunda tüm illeri dolaşıp, hedefleri meslektaşları ve yöneticilerle paylaşmak amacında olduklarını ifade etti. Bu amaçla Burdur’dan Isparta’ya geldiklerini dile getiren Bakan Selçuk, “Isparta’da il değerlendirme toplantısı yapacağız. Isparta’nın bir eğitim haritasını göz önüne getireceğiz. Biz eğitime Türkiye’nin en büyük sorunu olarak bakmıyoruz, biz eğitime Türkiye’nin en büyük çözümü olarak bakıyoruz. Isparta’nın da eğitimle ilgili ne gibi çözümler üreteceği, Isparta’nın eğitim kalitesinin dünyadaki eğitim kalitesiyle nasıl boy ölçüşeceği konusunda yeni stratejiler geliştirmek ve yeni kararlar almak için buradayız. Isparta’daki tüm yetkili arkadaşlar ve meslektaşlarımızla beraber çeşitli değerlendirme toplantıları düzenleyip bu konuda çalışmalar yapacağız. Ben sayın valimiz ve belediye başkanımıza gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Burada öğretmen ve okul yöneticisi arkadaşlarla yapacağımız çalışmalarda kendileriyle irtibatta olacağız. Okullarımızın daha fazla mesafe alabilmesi için gayret göstereceğiz. Tüm Isparta halkına iyi dileklerimi sunuyorum. Isparta’nın daha güzel geleceklere doğru ilerlemesi konusunda gayretlerin devam etmesini diliyorum.”
Konuşmaların ardından ziyaret basına kapalı gerçekleşti. Bakan Selçuk Valilik ziyaretinin ardından Şehit Tevhit Kız İmam Hatip Lisesi’ndeki il milli eğitim değerlendirme ve okul müdürleri toplantısına geçti. Toplantılar basına kapalı gerçekleşti.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °