Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Isparta’nın Çiçeği Burnunda Valisi Aydın Baruş; Şehrimizi Hep Birlikte Kalkındıracağız

Isparta’nın Çiçeği Burnunda Valisi Aydın Baruş; Şehrimizi Hep Birlikte Kalkındıracağız

ISPARTA 18.05.2022 14:46:00 0
Isparta’nın Çiçeği Burnunda Valisi Aydın Baruş; 
Şehrimizi
Hep Birlikte 
Kalkındıracağız
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Valiliğine atanan Aydın Baruş bugün görevine başladı. Vali Baruş yaptığı ilk açıklamada, “Vatandaşımızın gönlüne girebilmek çok önemlidir. Isparta halkı ile birlikte şehrimizi kalkındırmak için gayret sarfedeceğiz” dedi.
 
12 Mayıs 2022 tarihli Resmi Gazetenin ilgili sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren Valiler Kararnamesi ile Malatya Valiliği görevinden Isparta Valiliğine atanan Vali Aydın Baruş, dün Isparta’ya geldi. 
VALİLİK ÖNÜNDE
İLK KARŞILAMA TÖRENİ
Isparta’nın yeni Valisi Aydın Baruş için bugün saat 15.00’de Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında karşılama töreni düzenlendi. Makam aracıyla Valilik konağından Cumhuriyet Meydanına gelen Vali Baruş güllerle karşılandı. Vali Baruş burada Vali Vekili, Askeri Erkan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri tarafından karşılandı. Karşılama törenine katılanlar kendisine ‘hoşgeldiniz’ dedi. Vali Baruş da karşılama törenine gelen herkesin elini sıkarak tebrikleri kabul etti.
“GÜLLER DİYARINA
GELMEKTEN ÇOK MUTLUYUM”
Tören kıtasını denetleyen Vali Baruş daha sonra makamına geçerek koltuğuna oturdu. Burada ilk olarak gazetecilere bir açıklama yapan Vali Aydın Baruş, Isparta ile ilgili olarak ilk izlenimlerini ve Isparta hakkındaki görüşlerini açıkladı. Makamdaki konuşmasına Ünlü Şair Sezai Karakoç’un ‘Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’ başlıklı şiirinde yazdığı ‘Gelin gülle başlayalım atalara uyarak. Baharı koklayarak girelim kelimeler ülkesine’ dizeleriyle başlayan Vali Baruş konuşmasında şunları söyledi; “Güller Diyarı Isparta’ya gelmekten büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Şuan itibariyle başlamış olduğum Isparta Valiliği görevimde, başta kamu personeli arkadaşlarım olmak üzere, sivil toplum örgütleri ve diğer tüm kesimler ve Isparta halkı ile çok güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum” dedi.
“ISPARTA’YA EN GÜZEL HİZMETLERİ
YAPMAK TEK HEDEFİMDİR”  
Daha önce görev yaptığı Malatya’dan Isparta’ya kucak dolusu selamlar getirdiğini vurgulayan Vali Baruş; “Akdeniz Bölgesinin bu müstesna ilinde görev yapmak benim için büyük bir onurdur. Bu görev sürem içerisinde dürüstlükten taviz vermeden, Isparta halkına en iyi, en güzel hizmetleri yaparak biraz önce güllerle karşılandığım gibi yine güllerle uğurlanmak istiyorum.
“VATANDAŞIMIZIN
GÖNLÜNE GİRECEĞİZ”
Biz kamu görevlilerinin görevi halka hizmet etmektir. Bunu da yaparken halkla iç içe olmak, onların gönüllerine girebilmektir. Onun için, ben kamu görevlilerimizden ciddiyet esas olmak üzere halkımıza fedakarca davranmalarını, onlara en iyi hizmeti yapmak için gayret etmelerini istiyorum. Tamamen istişare ve görüş alışverişine önem veren bir sistemle hareket edilmesi benim için çok önemlidir.
“ISPARTA’NIN BİR EĞİTİM ŞEHRİ
OLDUĞUNUN FARKINDAYIM”
Isparta’nın bir eğitim şehri olduğunu biliyorum. İki üniversite ve 65 binden fazla üniversite öğrencisi, 81 binden fazla ortaöğretim öğrencisi olan bir şehirde eğitimin ne kadar önemli olduğunun farkındayım. İnşaallah, eğitimdeki bu çıtayı daha da yukarılara çıkaracağız. Gül şehri Isparta’mızın tarımsal anlamda önemli bir üretim merkezi olduğunu biliyorum.
“BENDEN ÖNCE GÖREV YAPANLARA
SAYGILARIMI SUNUYORUM”
Biraz önce de söylediğim gibi, vatandaşın gönlüne girmek esas amacımızdır. Bir huzur kenti olan Isparta’nın bu huzurlu haliyle hayatını idame ettirmesi için çaba göstereceğiz. Burada sözlerime son verirken, benden önce şehrimizde görev yapmış valilerimize saygılarımı sunuyorum. Vefat etmiş olanlarına Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
HOŞGELDİN
ZİYARETLERİ
Vali Aydın Baruş, daha sonra makamına gelen ve hoş geldiniz dileklerinde bulunan kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile makamında bir süre sohbet etti.
ISPARTA’NIN YENİ VALİSİ
AYDIN BARUŞ KİMDİR?
Aydın Baruş, 1968 yılında Edirne'de dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Edirne'de tamamladı. 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.
1994 yılında Sakarya Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalışırken aynı yıl Bursa Kaymakam adayı olarak atandı. 
1996-2008 yılları arasında sırasıyla; Demirköy Kaymakam Vekili, Hisarcık-Azdavay-Çağlayancerit Kaymakamı, Ardahan Vali Yardımcısı ve İncesu Kaymakamı olarak görev yaptı.
2007-2008 yıllarında Bakanlıkça gönderildiği İngiltere'de Portsmouth Üniversitesi Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi "Avrupa Çalışmaları" bölümünde yüksek lisansını tamamladı.
2008-2010 yılları arasında Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü, 2010-2014 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı görevlerinde bulundu.
2014-2015 yılları arasında Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcısı ve İçişleri Bakan Danışmanı olarak çalıştı.
19.02.2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Bolu Valisi olarak atandı.
04.03.2015-05.11.2018 tarihleri arasında Bolu Valisi olarak görev yapan Vali Aydın BARUŞ, 26.10.2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Malatya Valiliği görevine atandı.
Aydın Baruş, 12 Mayıs 2022 tarihli Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle Isparta Valisi olarak atandı.
İngilizce bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır.
USTA GAZETECİ YUNUS ÖZLER’İN OBJEKTİFİNDEN VALİ AYDIN BARUŞ’UN KARŞILAMA TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER;









 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °