Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta MÜSİAD'tan Ziyaretler Dizisi; Gevrek ve Kaya’ı Ziyaret Ettiler

Isparta MÜSİAD'tan Ziyaretler Dizisi; Gevrek ve Kaya’ı Ziyaret Ettiler

ISPARTA 13.01.2021 14:22:00 0
Isparta MÜSİAD
Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek ve İl Defterdarı Nazım Kaya’yı makamlarında ziyaret ettiler.
 
Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Isparta Şubesi, Kurumlar arası işbirliğini geliştirme adına ziyaretlerini sürdürüyor. MÜSİAD Isparta yönetimi bu doğrultuda iki ayrı kamu kurumunu ziyaret etti. Kurumlar arası işbirliğinin değerlendirildiği ziyaretlerin ilki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne yapıldı.

BAYSAN; “PANDEMİYE RAĞMEN
SPOR ÇALIŞMALARINIZI YOĞUN
BİR ŞEKİLDE SÜRDÜRDÜNÜZ”
Bugün saat 14.00’te gerçekleştirilen ziyarette konuşan MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan; “Sayın Müdürüm, öncelikle bize zaman ayırdığınız için şahsım, yönetim kurulum ve tüm MÜSİAD camiası adına teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerin çalışmalarını basından yakınen takip ediyor ve takdirle karşılıyoruz. Özellikle, gerek dünyada ve ülkemizde gerekse ilimizde yaşanan Covid – 19 pandemisi nedeniyle spor müsabakaları da büyük oranda sekteye uğradı. Öyle ki, başta futbol branşı olmak üzere tüm spor branşlarındaki müsabakalar, yarışmalar ve şampiyonaların büyük bölümü ya tamamen iptal edildi ya da aynı futboldaki gibi seyircisiz oynanıyor.
“YATIRIMLARA ARA VERMEDEN
DEVAM EDİYORSUNUZ”
Ancak, sizler böylesine zor bir dönemde bile diğer bir deyişle spor müsabakaları pandemi nedeniyle sekteye uğramasına rağmen siz spor yatırımlarına hız kesmeden devam ettiniz. Bunun en bariz örneği ise Davraz Kayak Merkezinde yapımı tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde ilgili müteahhitten teslim aldığınız konusu basına da yansıyan 500 kişi kapasiteli spor salonu yatırımıdır. Işıkkent Mahallesinde yapılarak geçtiğimiz yıllarda hizmete sokulan 2500 kişilik Kapalı Spor Salonu da bu örneklerden birisidir. İşte bunlar gibi daha birçok önemli çalışmaya imza atıyorsunuz. Tüm bu çalışmalarınızı Isparta adına memnuniyetle karşılıyor ve size bu güzel çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.
“HER ZAMAN ŞEHRİMİZİN VE ÜLKEMİZİN
DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’miz yani MÜSİAD, 1990 yılında kurulan ve bu 30 yıllık hizmet kervanında her geçen gün büyüyerek yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından birisidir. Bizler de, MÜSİAD Isparta Şubesi olarak; ilimizdeki istihdam ve üretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bu görev şahsıma geçtiğimiz Mart ayında tevdi edildi. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımla birlikte, aldığımız bayrağı, daha da yukarı taşımak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve göstermeye devam edeceğiz. MÜSİAD Isparta Şubesi olarak her zaman şehrimizin ve ülkemizin değerlerine sahip çıkarak hareket ettik. Gelecek dönemde de bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

GEVREK; “HER ZAMAN
DESTEK VERMEYE HAZIRIM”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek de, ziyarette yaptığı konuşmasında; “Öncelikle ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Ülkemizin en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarından birisi olan MÜSİAD’ı ağırlamaktan mutluluk duydum. İl Müdürlüğümüz olarak, işadamlarımıza nasıl yardımcı olabiliriz, onların yatırımlarda önünü nasıl açabiliriz konusunda her zaman yardımcı olmaya ve sizlere destek vermeye hazırım. Yeter ki, ülkemiz ve ilimiz kazansın. Yatırımlar yapılsın, istihdam artsın” dedi.

BAŞKAN BAYSAN’DAN
MÜDÜR GEVREK’E PLAKET
Ziyaretin sonunda, MÜSİAD Isparta Şubesi Başkanı Yalçın Baysan, MÜSİAD’ın kuruluşunun 30. Yıldönümü münasebetiyle ve ziyaretin anısına Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’e plaket takdim etti.
BAYSAN; “MALİYE, ÜLKEMİZİN KASASIDIR”
Daha sonra, Maliye’ye geçen MÜSİAD Heyeti, burada da saat 15.00’te İl Defterdarı Nazım Kaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette bir konuşma yapan Başkan Baysan; “Sayın Defterdarım, öncelikle bize zaman ayırdığınız için şahsım, üyelerim ve tüm MÜSİAD camiası adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bilindiği gibi, Maliye bir ülke için son derece önemli bir unsurdur. Zira, Devlet Maliye marifetiyle toplumdan vergi toplar ve bu vergilerle hem personeline maaş öder hem de ülkenin kalkınması için büyük yatırımlar yapar. İşte sizler de Defterdarlık olarak ülkenin idame edilmesinde büyük görev ve sorumluluklar üstleniyorsunuz. Bundan dolayı, sizleri tebrik etmek istiyorum.

“DEVLETİMİZ
YAPILANDIRMALARLA
DESTEK OLUYOR”
Bilindiği gibi, tüm dünya olduğu gibi ülkemiz de Koronavirüs pandemisi nedeniyle zor bir süreçten geçiyor. Bu durum, doğal olarak ekonomiyi de derinden etkilemiş durumdadır. Devletimiz bu nedenle, esnafımıza, sanayicimize bir takım desteklemelerde bulunmuş ve bulunmakta olup, yapılandırma uygulamaları ile de vergi borçlarını olanların bu borçlarını ödemelerine kolaylıklar getirilmektedir. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’miz yani MÜSİAD, 1990 yılında kurulan ve bu 30 yıllık hizmet kervanında her geçen gün büyüyerek yolunda emin adımlarla ilerleyen Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşudur.
“MÜSİAD OLARAK
VERGİMİZE SADIĞIZ”
Bizler de, MÜSİAD Isparta Şubesi olarak; ilimizdeki istihdam ve üretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Koronavirüs pandemisine rağmen MÜSİAD mensuplarımız sizlere yani Maliye’mize vergilerini kuruşuna kadar ödeyerek vatandaşlık görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam etmektedirler. Bizler her zaman MÜSİAD Isparta Şubesi olarak şehrimizin ve ülkemizin değerlerine sahip çıkarak hareket ettik. Gelecek dönemde de bu bilinçle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

KAYA; “DUYARLILIKLARINDAN DOLAYI
MÜSİAD ÜYELERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İl Defterdarı da ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Ziyaretiniz bizleri son derece mutlu etmiştir. Teşekkür ediyorum. MÜSİAD üyelerinin vergisine sadık olup, devlete borcu olmaması konusundaki açıklamanız da bizi ayrıca memnun etmiştir. Bunun için de teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi, ülke olarak Covid – 19 Pandemisi sürecinde zor bir dönemden geçiyoruz. Bu nedenle, devletimiz esnafımızın siz değerli işadamlarımızın borçlarını rahatlıkla ödeyebilsinler diye zaman zaman yapılandırma uygulamaları yapıyor. Bunlardan birisi de geçtiğimiz aralık ayında başlatıldı ve 31 Ocak tarihinde sona erecek. Bu vesileyle, vergi dairemize borcu bulunan ve şuana kadar yapılandırmaya başvurmamış vatandaşlarımıza da yapılandırmadan yararlanmaları noktasında çağrıda bulunuyorum” dedi.
Söz konusu ziyaret, plaket takdimi ile sona erdi.

 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °