Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Isparta MTTB'de Bayrak Değişimi

Isparta MTTB'de Bayrak Değişimi

ISPARTA 6.11.2021 20:37:00 0
Isparta MTTB
1916 yılında kurulan ve Türkiye’nin en köklü gençlik hareketi olan Milli Türk Talebe Birliği’nde (MTTB) görev değişikliği yaşandı. Yapılan değişiklikle uzun yıllar bu görevi başarıyla yürüten MTTB Isparta İl Başkanı Resul Güngör, görevini Mehmet Kadir Salman’a devretti.
 
ISPARTA MTTB’DE
BAYRAK DEĞİŞİMİ
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Isparta 2. Olağan İl Genel Kurulu bugün gerçekleştirildi. Öğretmenevinde bugün saat 14.00’te başlayan kongreye; TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Diler, Belediye Başkan Yardımcıları Fahrettin Gözgün ve Uğur Büyükçulcu, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri ve MTTB üyeleri katıldı.
BAŞKAN GÜNGÖR; “KONGREMİZE
KATILIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”
İstiklal Marşının söylenmesi ve Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Isparta İl Başkanı Resul Güngör yaptı. Güngör konuşmasında; “Sayın Genel Başkanım, Sayın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Vekilim, Isparta Milletvekilim, Sayın Rektörüm, sayın İl müdürlerim, Milli Türk Talebe Birliğinin bu günlere gelmesinde büyük emeği olan eskimez MTTB’li büyüklerim, Genel merkez yöneticilerimiz, il başkanlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, kıymetli dava arkadaşlarım, değerli hazirun, Milli Türk Talebe Birliği Isparta 2. Olağan il genel kurulumuza teşrifleriniz için teşekkür ediyor, sizleri en kalbi muhabbetlerim ile selamlıyorum.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK GENÇLİK HAREKETİ OLAN MTTB’YE
5 YILDIR HİZMET ETMEKTEN ONUR VE GURUR DUYDUM”
Gayesi ve Davası, din, vatan ve millet olan, bir avuç talebenin temellerini attığı talebe birliği, kurulduğu günden bu yana, bulunduğu konum, yapmış olduğu çalışmalar ve yetiştirmiş olduğu insanlar itibariyle, 105 yıllık şanlı tarihini geride bırakmıştır. İlim ve irfan ile bezenmiş, çağa derman olma şuuruyla bir gençlik yetiştirerek gençliğe iilay-ı kelimetullah davasını öğreten bir okul olmayı başarmıştır. Bu okulun bir parçası olarak, Isparta gençliğine 2017 yılından bu yana hizmet etmekteyiz. Göreve geldiğimiz andan bu zamana kadar, teşkilatımızı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlamak için var gücümüz ile çalıştık. Görev yaptığımız süre boyunca çağa derman olma arayışımıza devam ettik. 5 yıl boyunca Türkiye’nin En büyük gençlik hareketi olan MTTB çatısı altında, teşkilatım ile geçirdiğim, gece gündüz her bir vaktime, hamd-ü senalar olsun. Hizmet ettiğimiz bu süre zarfında, bu gök kubbede hoş bir seda bıraktığımıza inanıyorum. 2017 yılından bu yana üstlendiğimiz bu kutlu bayrağı, Dava arkadaşım Mehmet Kadir Salman’a devretmenin gururunu yaşıyorum. Bu kutlu okuldan mezun olarak aldığım, Eskimez MTTB’li sıfatını hayatım boyunca onurla taşıyacağım.
“DESTEK OLAN
HERKESTEN ALLAH
RAZI OLSUN”
Bu vesile ile bizlere her daim destek olan, bizlere bir başkandan öte ağabey olan, kıymetli genel başkanım, değerli ağabeyim, sayın İsmail Emrah Karayel’e teşekkürü bir borç biliyor şükranlarımı arz ederim, yine desteklerini bizden esirgemeyen TBMM Başkan vekilimiz sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, Isparta Milletvekilimiz Sayın Recep Özel’e, Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’e, Isparta Uygulamaları Bilimler Üniversitesi rektörümüz sayın İbrahim Diler hocama, Belediye Başkan yardımcılarımıza, İl müdürlerimize, Genel Merkez yöneticilerimize, eskimez MTTB’li büyüklerimize, kurulduğundan bu yana birlikte görev yaptığım bu salonun hazırlanmasında çok büyük emeği olan MTTB Isparta teşkilatıma, kıymetli dava kardeşlerime, Sivil Toplum kuruluşumuzun değerli temsilcilerine teşekkürü borç biliyorum. Varsa hakkımı helal ediyor sizlerden de haklarınızı helal etmenizi diliyorum. Isparta 2. Olağan genel kurulumuzun hayırla vesile olmasını temenni ediyor, teşekkürlerimi arz ediyorum” dedi.
BAŞKAN RESUL GÜNGÖR’E
HİZMETLERİNDEN DOLAYI
TEŞEKKÜR PLAKETİ
Kongrede daha sonra; Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de kongrede birer konuşma yaptılar. Genel Başkan Emrah Karayel tarafından görevi devreden İl Başkanı Resul Güngör ve yönetimine teşekkür ederek plaket takdim etti.
İŞTE ISPARTA
MTTB’NİN YENİ YÖNETİMİ
Kongrede son olarak yapılan seçimler neticesinde göreve yeni gelen Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Isparta Teşkilatının Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:
Mehmet Kadir Salman
Ahmet Mücahit Gürdal
Muhammed Hafiz Risali
Mehmet Çevikbaş
Yusuf Gökpınar
Osman Mert Süslü
Mehmet Yerlikaya
Serdar Berk Demirhan
ISPARTA MTTB’NİN KONGRESİNDEN GÖRÜNTÜLER:  














 

Anahtar Kelimeler: değişimi mttbdebayrak ısparta
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °