Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Isparta meyveciliği genel görüşmeye açılıyor

Isparta meyveciliği genel görüşmeye açılıyor

ISPARTA 3.07.2018 07:29:00 0
Isparta meyveciliği genel görüşmeye açılıyor
Tarım kenti olan Isparta’da bu yıl kirazda yaşanan yağmur çatlağı İl Genel Meclisinin de gündemine geldi. 18 İl Genel Meclis üyesinin imzası ile verilen önerge de Isparta meyveciliğinin sorunları ile ilgili genel görüşme açılması istendi.  Oy birliği ile Meclis gündemine alınan Genel görüşmenin gelecek ay yapılması planlanıyor. 
Isparta meyvecilik potansiyeli ile Türkiye’nin meyve bahçesi konumunda fakat her yıl farklı bir sorun ile gündeme gelen meyvecilik üreticisini bir türlü memnun etmiyor. Bu yıl kirazda yaşanan yağmur çatlağı ile sorunlarını dile getirmeye başlayan Isparta meyveciliğinin sorunlarının her anlamda görüşülmesi için İl Genel Meclisinde genel görüşme açılacak. Genel görüşmeye Isparta meyveciliği ile ilgili üretiminden, pazarlanmasına kadar her aşamasında yer alan kurumlar, üretici örgütleri, Isparta Ticaret Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsasının yanı sıra STK temsilcilerinin katılarak görüş bildirmesi bekleniyor. Yapılacak genel görüşmeden Isparta meyveciliği için gelecek yıllara dönük bir yol haritası çıkarılması hedefleniyor. 
‘ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN’
İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantıları dün yapılan oturumla başladı. Meclis toplantısının açılışında konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat 24 Haziran seçimleri ile ilgili “seçimlerden çıkan sonuç milletimize, memleketimize hayırlı osun. Seçilen milletvekillerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisinde Isparta’mızın sesi olacaklar. Tüm milletvekillerimize başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.  
CUMHUR İTTİFAKINDAN ORTAK ÖNERGE
Ardından gündeme ilişkin önergelerin alınmasına geçilen İl Genel Meclisinde, genel seçimlerde Cumhur İttifakı çatısı altında birleşen, AK Parti ve MHP’li 18 meclis üyesinin imzası ile verilen Eğiridir İl Genel Meclis üyesi Mustafa Baş tarafından okundu. Mustafa Baş tarafından okunan önergede “İlimizde meyvecilik üst seviyededir. Sulu tarımda ve meyvecilikte en önemli iller arasında olmamız hasabiyle meyve hasadı, zararları, pazarlanması ve başlıca sorunlarımızla ilgili bir genel görüşmenin açılmasını arz ederiz” denildi.
GELECEK AY GÖRÜŞÜLECEK   
İl Genel Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile güdeme alınan genel görüşmenin gelecek ay içinde açılması planlanıyor. Genel görüşmede Tarım İl Müdürlüğü başta olmak üzere Isparta’da yetiştirilen meyvelerin üretiminden, pazarlanmasına kadar her alanında yer alan kurumlar, üretici örgütleri, Isparta Ticaret Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsasının yanı sıra STK temsilcilerinin katılarak görüş bildirmesi bekleniyor. Yapılacak genel görüşmeden Isparta meyveciliği için gelecek yıllara dönük bir yol haritası çıkarılması hedefleniyor.GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °