Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Isparta, Kadir Gecesini; ITKM Camisinde idrak etti

Isparta, Kadir Gecesini; ITKM Camisinde idrak etti

ISPARTA 1.06.2019 12:46:00 0
Isparta,  Kadir Gecesini; 
ITKM Camisinde idrak etti
HABER: Yunus ÖZLER
Ispartalılar mübarek Kadir Gecesini aradan geçen 20 yılın ardından dün akşam ibadete açılan ITKM içindeki Pazar Camiinde idrak etti.
 
ITKM’nin temelinin atıldığı günden bugüne yapımına başlanan ancak bir türlü açılamayan ITKM Cami, 20 yılın ardından dün gece bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde ibadete açıldı. Binlerce Ispartalı Kadir Gecesini bu camide ibadet ederek geçirdi. Ak Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de halkın ibadetinde kendilerine eşlik ettiler.
Yaklaşık 20 yıldır devam eden inşaat alanında 10 yıl önce bitirilen ancak atıl kaldığı için tahribat gören ITKM Cami, yeniden ele alınarak eksiklikleri giderildi. ITKM Cami, Cuma akşamı yani dün akşam idrak edilen mübarek Kadir Gecesinde kapılarını ibadete açtı.
CAMİDE İLK İBADET
DÜN GECE YAPILDI
Kadir Gecesi günü gerek Belediye gerekse hayırsever kişi, kurum ve kuruluşlar tarafından cami önünde çeşitli ikramlarda ve aktivitelerde bulunuldu. Cami önünde teravihten sonra camiye gelen vatandaşlara dondurma, çiğ köfte, şakşak helva gibi ikramlar yapıldı.
ŞÜKRÜ BAŞDEĞİRMEN’İN
GURUR GÜNÜ
7 yıldır çivi bile çakılmayan 20 yıllık şantiye ITKM’de ilk mutluluk dün akşam yaşandı. Görevde 58. Gününü dolduran Başkan Şükrü Başdeğirmen, ITKM’deki Köy Garajı tarafındaki inşaat koruyucuları söküp, attı. ITKM Camii dün gece
teravih namazı ile birlikte ibadete açıldı.
CAMİNİN İBADETE AÇILMASINDAN
HERKES ÇOK MEMNUN
ITKM çevresi esnaflarından Tamer Bilir, “Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burada pazar esnafı, köy garajı esnafı hizmet veriyordu. Burası uzun yıllardır atıl vaziyette kaldı. Seçimlerden sonra Şükrü Başdeğirmen başkanımız sorunları çözdü. Çok mutluyuz. Teşekkür ederiz. Buranın inşaatı benim kızımla yaşıt, kızım şimdi mimar oldu” diye konuştu.
Mahalle esnaflarından Sedat Uğur ise, “Camimizin açılmasından dolayı esnaflar olarak çok sevinçliyiz. Camimizin açılması ITKM’nin açılmasına sebep olacaktır” diye görüşlerini ifade etti.
ŞÜKRÜ BAŞDEĞİMEN GÖREVE
GELDİ CAMİ İBADETE AÇILDI
1999 yılından bu yana sürüncemede bulunan ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle camide yapılan yenilikler, etkinlikler ve ikramlarla cami, daha ilk gününde cemaati en fazla olan camiler arasında yer almayı başardı. Mübarek Ramazan Ayının en önemli gecesi sayılan Kadir Gecesi'nde de büyük ilgi gören Cami cemaati; “Sanki İstanbul'daki Eyüp Sultan Camiinde ibadetimizi yapıyoruz. Eyüp Sultan Ruhunu Isparta’da da yaşıyoruz" dediler.
RAMAZAN AYI DAYANIŞMASI
Isparta’da Ramazan ayı nedeniyle yapılan etkinliklerde yardımlaşma, dayanışma ve ibadetin önemi vurgulanırken ITKM içinde bulunan Pazar Camiinde Ramazan ayının son üç günü teravih namazları kılınacak.    
7’DEN 70’E HERKES ORADAYDI
Yediden yetmişe yaklaşık iki bin kişinin Kadir Gecesini idrak etmek amacıyla geldiği camide tüm alanlar dolup taşarken çok sayıda vatandaşın buldukları her türlü örüyü seccade niyetine kullanarak huşu içerisinde ibadetlerini yerine getirmeleri dikkatlerden kaçmadı. Çok sayıda protokol üyesinin yanı sıra vatandaşlar okunan Mevlit ve duaların ardından teravih namazını hep birlikte kıldı. Gecenin sonunda ise teşbih namazı ile Kadir Gecesi tamamlandı.
 


Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °